TELEĆE PEČENJE PUNJENO SPANAĆEM

Pre nego što se pripremi teleće pečenje punjeno spanaćem, meso treba najpre da odstoji u marinadi dva dana, pa je savet da na vreme počnete sa spremanjem ovog ukusnog specijaliteta.

teleće pečenje

Sastojci:

1,25 kilograma teleće krtine
300 grama spanaća
150 grama dimljene slanine
60 grama prezle
1 jaje
1 limun
150 mililitara belog vina
2 grančice sušene majčine dušice
pola glavice luka
30 grama putera
1 goveđa kocka za supu
maslinovo ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U dubljem sudu krupno izrendamo koru limuna. Dodamo limunov sok, usitnjenu majčinu dušicu i maslinovo ulje. Dodamo meso i ostavimo da odstoji u marinadi dva dana.

U rastopljenom puteru pržimo sitno seckani luk. Dodamo sitno seckani spanać i kockice slanine. U šerpu na šporetu sa 300 mililitara vode dodamo belo vino i kocku za supu. Fil od spanaća prespemo u dublji sud. Dodamo prezlu i jaje. Promešamo.

Meso iz marinade zasečemo na nekoliko mesta. Nanesemo fil i uvijemo u rolat. Pričvrstimo koncem i stavimo u tepsiju. Prelijemo marinadom i supom. Pečemo 90 minuta na 200 stepeni.

Odstranimo konac i rolat isečemo na tanku kosu parčad. Poređamo stepenasto na jednu stranu činije. Na drugu stranu serviramo glavice prethodno skuvanog prokelja. Na činiju stavimo i krugove skuvane šargarepe. Prelijemo sosom i ukrasimo grančicom mirođije.

Prijatno!