ŠPAGETE SA ĆUFTAMA OD KOBASICA

Ljubiteljima paste koji ne mogu da izbegnu meso među testeninom preporučujemo špagete sa ćuftama. Nisu to bilo kakve ćufte, već napravljene od ukusnog sadržaja iz kobasice. Interesantan specijalitet vredan svake pažnje.

špagete sa ćuftama

Sastojci:

250 grama svežih kobasica
300 grama špageta
100 grama spanaća
3 paradajza
peršun
1 zelena paprika
1 glavica crnog luka
200 grama mocarele
1 čen belog luka
10-ak listova rukole
maslinovo ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju. Sitno isečemo listove spanaća, rukole i peršuna, a paradajz i beli luk isečemo na parčad i dodamo u tiganj. Posolimo, pobiberimo i promešamo.

U šerpu sa provrelom i posoljenom vodom u koju smo sipali malo maslinovog ulja stavimo špagete da se kuvaju. Meso od kobasica izvadimo iz creva, formiramo kuglice i dodamo ih u šerpu sa špagetama. Papriku isečemo na tanke duguljaste prutiće i dodamo u šerpu.

Skuvane špagete i ćufte procedimo. Kada se iscede vratimo ih u šerpu. Dodamo sadržinu iz tiganja i promešamo. Zatim sadržinu šerpe preručimo u keramičku posudu za pečenje. Pospemo mocarelom isečenom na kockice, poprskamo maslinovim uljem i stavimo u rernu. Pečemo 30 minuta na 200 stepeni. Kada je jelo gotovo možemo ga ukrasite listovima bosiljka ili endivije.

Uz ovaj specijalitet predlažemo da popijete kvalitetno suvo crveno vino sorte merlo.

Prijatno!