BESMRTNE ISKRE

Iskra nade, svih grešnika, sklopljenih očiju, sa molitvom na usnama, pred otvorenim grobom, gledajući slike čuda…

Na prozoru vatrena sjenka, potraga za njom, kao lijek za otrovanom dušom.

besmrtne iskre

Na samrtnoj postelji, uzdasi očaja, u mislima za pustom zemljom, u očima trag, plamen neugasivi, ide ka svetom mjestu. Sveštenik nosi svoj pluvijal, okrenut leđima, kuca na zatvorena vrata, na svetom mjestu, sklopljenih očiju, molitve nose svijeće ka praznom grobu.

Na vratima natpis, ustaje iz kreveta, prateći vatreni trag, u očima, na prozoru, ka pustoj zemlji, zastave na pola koplja, sveštenik pred vratima. Plamen izbija iz zemlje, na grobu simboli uklesani u kamen, na svetom mjestu, u pustoj zemlji, pred njima sveštenik izgovara molitvu, pred zatvorenim vratima, šterike lete prema nebu, oblaci u plamenu, pred otvorenim grobom.

Prateći trag, nailazi na pustu zemlju, ulazi u crkvu, magla mu skriva pravo lice, kadionica je ugašena, dim u obliku ribe, pred otvorenim grobom, na svetom mjestu, u pustoj zemlji.

Molitve su sve jače, uzdasi na samrtnoj postelji, iskre iz kamena, pozivaju u vječni smiraj, svijeće su ugašene, vatra na nebu, oblaci su prekrili sveto mjesto, pred otvorenim grobom, pusta zemlja moli za oproštaj. Sklopljene oči, tišina probija zidove, sveštenik pred vratima, izgovara svoju molitvu, iskre iz kamena, iskre nade iz vječnog plamena, na svetoj zemlji, pred otvorenim grobom.

Nebo se klanja pred otvorenim grobom, oblaci ostavljaju cvijeće, na svetoj zemlji, sveštenik pred crkvom sa plamenom u očima, prati trag ribe, ostavljaju trag u vazduhu, svijeće upaljene na vječnom plamenu.

Iskra nade, svih grešnika, sklopljenih očiju, sa molitvom na usnama, pred otvorenim grobom, gledajući slike čuda, misteriju vjekova, vatra niotkuda, iskra iz kamena, blagodatni oganj.