PRIRODNI BUSTERI

Namirnice koje dižu nivo energije bolje od kofeina sporije se vare, a istovremeno obezbeđuju kontinuiran protok energije u telu.

Postoje namirnice koje mogu da podignu nivo energije bolje od kofeina. One spadaju u grupu ugljenih hidrata, a bogate su i vlaknima.

nivo energije

Te namirnice se sporije vare i obezbeđuju kontinuiran protok energije u organizmu.

Ove četiri namirnice će vam pomoći da održite energiju tokom čitavog dana:

Kokice

Kokice imaju malo kalorija, masti, šećera i natrijuma. One su dobar antioksidans i mogu da zadovolje potrebu za energijom.

Kokice su namirnica koju većina voli, a konzumiraju se same ili u kombinaciji po želji.

Banane

Banane su bogate kalijumom i pomažu u održavanju potrebne energije.

Ako se u vašoj ishrani nalazi ovo ukusno i zdravo voće, obogatili ste jelovnik hranom koja sadrži mnogo hranljivih materija neophodnih za normalno funkcionisanje organizma.

Sweden bitter - originalni Šveden biter

Osim što pozitivno utiče na zdravlje, banana može da posluži kao gorivo za trening ili izvor energije za obavljanje svakodnevnih zadataka.

Puter od kikirikija

Ako vam nedostaje energije, puter od kikirikija je idealna hrana za vas. Puter od kikirikija je dobar izvor proteina i vlakana.

Ne menja nivo šećera u krvi i savršen je za gubitak tPostoje namirnice koje mogu da podignu nivo energije bolje od kofeina. One spadaju u grupu ugljenih hidrata, a bogati su i vlaknima.ežine. Konzumiranje dve kašike, dva puta nedeljno može da pomogne u procesu mršavljenja.

Slatki krompir (batat)

Slatki krompir ili batat se konzumira u celom svetu. Bogat je vlaknima i vitaminima A i C, kao i magnezijumom, gvožđem i kalijumom.

Iako slatki krompir ima sladak ukus, ne sadrži dodatni šećer.

Izvor: Klix.ba