JAGNJETINA U PIVU

Treba joj malo više vremena, ali kad je gotova sve se to veoma lako zaboravi. Jagnjetina u pivu je pravi izbor za gala ručak ili večeru iznenađenja koja će obradovati i one najprobirljivije gurmane među gostima. Sa srećom!

jagnjetina u pivu

Sastojci:

1 jagneći but
650 mililitara piva
1 par kobasica
100 grama šunkarice
150 grama mlevenog svinjskog mesa
50 grama putera
2 šargarepe
1 glavica luka
5 češnjeva luka
2 parčeta crnog hleba
1 kocka za supu
pola kafene kašike mirođije
pola kašike ruzmarina
pola kašike karanfilića
4 lovorova lista
kašika brašna
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Odstranimo koske i masne delove jagnjećem butu i meso zasečemo da dobijemo ravnu površinu. Tučemo meso, posolimo, pobiberimo i uvijemo u rolat.

Parčad hleba pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem i puterom. U veći dubok sud stavimo mleveno meso, posolimo i pobiberimo. Dodamo seckani luk, beli luk, šunkaricu, šargarepe i kobasice. Odvijemo rolat od jagnjećeg mesa i na njega nanesemo sadržaj dubokog suda. Na fil stavimo isprženu parčad hleba. Poprskamo mirođijom, ruzmarinom, karanfilićem i dodamo lovorove listove. Prelijemo uzavrelom masnoćom iz tiganja. Filovano jagnjeće meso uvijamo rolat i pričvrstimo koncem. Rolat polijemo pivom i dodamo malo od prethodno skuvane supe. Pečemo 90 minuta na 200 stepeni.

Tečnost i povrće iz tiganja pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem i puterom. Dodamo brašno. Kada sos dobije potrebnu gustinu, prespemo u šerpu.

Rolat sečemo na parčiće i stepenasto ređamo na činiju za serviranje. Prethodno ispečene neljuštene krompire isečemo na pola i serviramo na dve strane činije. Polovine krompira poprskamo parmezanom. Parčiće rolata prelijemo sosom.

Prijatno!