Medved(ić) – epska filmska priča

Jean Jackues Annaud

* * *

Kultni film „Medved“ (The Bear) proslavljenog francuskog reditelja Žan Žak Anuda (Jean Jackues Annaud) o životu jednog medvedića svojevremeno je pobrao mnogo filmskih nagrada. To je epska filmska priča o životu životinja.

Film je snimljen 1988 godine ali i dan danas zapanjuje efektima i scenama koje je reditelj uspeo da zabeleži u prirodi prateći život jednog mečeta koje je ostalo bez majke i koje se bori da preživi. Često se zapitate o zapanjujućoj sličnosti izmedju života čoveka i životinja.

Iako je film većim delom sniman u prirodi, postoji u njemu dramaturgija i priča koja nije u potpunosti spontana, ali koja budi naša najdublja osećanja. I misao o tome šta su i ko su životinje, mnogo pre sadašnje svetske krize izumiranja mnogih životinjskih vrsta.

Želeli bi da se prisetimo jedne sjajne scene iz ovog kultnog filma. Scene koja je neverovatno uradjena i koju nećete zaboraviti. Scena koja će vas podsetiti da životinje treba zaštititi.

Pronadjite film u video klubu ili preko interneta i prikažite ga obavezno svojoj deci. Vredi gledanja, vredi obrazovanje koje time dajete svojoj deci.

. . .

. . .

Podelite članak sa prijateljima

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Objavio , 21. januar 2011.. Kategorija Preporučujemo. Sve aktivnosti oko ovog članka možete pratiti putem RSS 2.0. Možete ostaviti i komentar ili povratnu vezu na ovaj članak.

2 komentara na Medved(ić) – epska filmska priča

  1. Povratni ping: Medved(ić) – epska filmska priča | Dosada

  2. Zorica

    22. januar 2011. u 17:57

    pročitajte i ovo i molim vas prenesite svojoj deci.

    http://en.secretchina.com/culture_history/3883.html

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Security Code: