MARSALA BOJA – trend boja za enterijer u 2015. godini

Marsala je dobila ime po Marsala italijanskom vinu koje je izrazito tamno crvene boje. Kao takva, ona obogaćuje naš um, telo i dušu i priziva na površinu naše samopouzdanje i stabilnost.

 

Kao jaka i senzualna boja, simbolizuje bogatstvo i sofisticiran pristup životu.

Ova boja će se dopasti onima koji vole izražajne i upečatljive boje u svom domu.

Ukoliko imate nameštaj u svetlijim tonovima, ovu boju za krečenje možete dodati vašim zidovima kako biste postigli harmoniju boja.

Obzirom da ova boja pripada tonovima iz zemljane palete, savršeno će se slagati sa ostalim bojama iz iste grupe i zato je slobodno možete kombinovati sa svim toplim tonovima smeđe, maslinaste, sa bojom starog zlata, pa čak i sa neutralnim puderastim tonovima.

Lepo se slaže sa plemenitom i dubokom plavom bojom, kao i sa toplijim varijantama sive, sa kojom postiže kraljevski efekat u enterijeru. Za one koji vole eksperimente i ne boje se hrabrih kombinacija, zanimljiv izgled se postiže uz tirkiznu boju.

Uz ovu boju će svaki dom izgledati kao dom iz kataloga.

Trebate imati na umu da je ovo topla boja, koja će prostoru dati glamurozan i prefinjen izgled. Obzirom da je boja jaka, savet je da je koristite kao osnovnu u većim prostorijama, a kao akcentnu onim manjim.

Zanimljiv predlog je i da kombinujte nijanse iste Marsala boje. Na primer, okrečite zidove sobe u jaku Marsala nijansu, dok prekrivači mogu biti u znatno svetlijoj verziji ove boje.

Bez obzira na stil nameštaja u vašem domu, ova boja će se fantastično uklopiti i dati akcenat koji će osvežiti dosadašnji izgled prostorije.

Ukoliko vam se učini da će prostor dobiti monoton izgled, razbijte jednoličnost metalom.

Jedna od ideja za to je da dodate ogledalo ili slike sa metalnim ramom. Takođe se uz ovu boju idealno uklapaju lusteri od brušenog metala ili kovanog gvožđa.

Svaka godina ima svoju boju, a 2015. je rezervisana za Marsalu.