Redakcija Bloga

* * *

Blog i mesto idejnih susretanja „Bašta Balkana“ je od danas zvanično otvoren za sve posetioce, čitaoce i komentatore. Beležimo istorijski trenutak da je voljom osnivača počev od …

08. Maja 2009 godine u 08.08 sati rodjen site i blog »Bašta Balkana«

… čime ćemo ovaj datum smatrati za zvaničan rodjendan našeg bloga i svake godine ga prigodno proslaviti uz poseban rodjendanski post i tradicionalnu srpsku mrsnu hranu.

crveni-bozuri-nadezda-petrovic-1913

Crveni božuri  – Nadežda Petrović , 1913 godina.

Ali kao što u Srbiji ništa nije očigledno i istinito na prvi pogled, tako možda i naš stvarni rodjendan nije danas, jer je Merkur od danas retrogardan kako nam kaže prijatelj astrolog, nego je bio juče kada je Merkur bio u normalnoj orbiti a mi već objavljivali redakcijske postove, ili je pak najistinitiji datum možda 1 maja 2009 godine kada je Uvodni post o Bašti Balkana prvi put objavljen. Komplikovano i puno nedoumica je sve ovo u Srbiji, zar ne?

Tu nedoumicu kada nam je stvarno rodjendan,  ostavićemo istoričarima da reše, uz pomoć ponekog dokonog astrologa čija ćemo tumačenja koristiti kako nam bude odgovaralo. Nama sada samo preostaje da ispričamo svoje priče i poneku legendu.

Srećno Vam sa nama bilo!