Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Istorija

Blog „Bašta Balkana“ je zvanično otvoren za posetioce!

Redakcija Bloga

* * *

Blog i mesto idejnih susretanja „Bašta Balkana“ je od danas zvanično otvoren za sve posetioce, čitaoce i komentatore. Beležimo istorijski trenutak da je voljom osnivača počev od …

08. Maja 2009 godine u 08.08 sati rodjen site i blog »Bašta Balkana«

… čime ćemo ovaj datum smatrati za zvaničan rodjendan našeg bloga i svake godine ga prigodno proslaviti uz poseban rodjendanski post i tradicionalnu srpsku mrsnu hranu.

crveni-bozuri-nadezda-petrovic-1913

Crveni božuri  – Nadežda Petrović , 1913 godina.

Ali kao što u Srbiji ništa nije očigledno i istinito na prvi pogled, tako možda i naš stvarni rodjendan nije danas, jer je Merkur od danas retrogardan kako nam kaže prijatelj astrolog, nego je bio juče kada je Merkur bio u normalnoj orbiti a mi već objavljivali redakcijske postove, ili je pak najistinitiji datum možda 1 maja 2009 godine kada je Uvodni post o Bašti Balkana prvi put objavljen. Komplikovano i puno nedoumica je sve ovo u Srbiji, zar ne?

Tu nedoumicu kada nam je stvarno rodjendan,  ostavićemo istoričarima da reše, uz pomoć ponekog dokonog astrologa čija ćemo tumačenja koristiti kako nam bude odgovaralo. Nama sada samo preostaje da ispričamo svoje priče i poneku legendu.

Srećno Vam sa nama bilo!

5 komentara

 • Srecno vam blogovanje !
  Verujem da ce ovo biti svakodnevna destinacija za uzivanje. Uzimajuci u obzir autore ovog bloga, siguran sam da je ovo odlicno osvezenje u Balkan blogosferi.
  Zelim Vam puno dobrih postova i uspeha !!!
  Deda

 • Želim vam puno uspeha i dobrih tekstova!

  Nadam se da će od više autora osim kvantiteta iskočiti i neki kvalitet.

  Pazite samo da budete ujednačeni kvalitetom, korektni i zanimljivi.

  Malo ličite na prvi pogled na rose poze blog, štikle, devojčice i slično 🙂

 • Srećan početak!
  Ne sumnjam da će ovaj blog biti „mesto otvorenog uma“.
  A ovi božuri na prvoj slici mi više naginju ka makovima 😉

  hook

 • Redakcija zahvaljuje prvim lastama na našem blogu i njihovim dobrim željama 😉

  Verujemo da ćemo ispuniti veći deo vaših očekivanja.

  Dobro nam došli!

 • Red je da i ja pozelim puno srece i uspeha sa citaocima i citanoscu. Mislim da vam je koncept interesantan. Trebace vam tri godine da zauzmete mesto u blogosferi. Bicete popularni ako izdrzite i budete uporni, jer ste ozbiljni i ne tupite mnogo licne tripove.

Ostavite komentar