Redakcija Bloga

* * *

.

Parada ponosa u Beogradu

.

The Good, The Bad and The Ugly - Clint Eastwood

Posvećujemo ovaj post ovonedeljnoj šetnji po Beogradu. Sa koje strane ulice ćete se naći, pitanje je sad? Ako ste na istoku i sunčanoj strani ulice, na kojoj borave mnogi od naših autora, duga će vam biti sa druge strane ulice. Ako ste pak na tamnoj strani ulice, zajedno sa ujedinjenim bojama zapada, gledaćete u jarko sunce Srbije, koje zna da opeče ako ste dugo vremena izloženi istom.

I svemu tome ko je dobar, a ko loš i na kraju ko je ružan?

– – –

Ovom prilikom vas podsećamo na legandarni vestern film sa Klint Istvudom u naslovnoj mačo ulozi usamljenog junaka i nezaboravne muzike Serdja Morikonea koja je postala antologijska za svaku vrstu dvoboja, obračuna, nastala za istoimeni film  „Dobar, Loš i Ružan“. Pogledajte kakav je to bio dvoboj karaktera, prava parada ponosa glavnih junaka.

U medjuvremenu Klint Istvud je odigrao mnogo velikih uloga, ali ga je ovaj film napravio zvezdom i promovisao u mačo heroja koji su odredili dalji niz njegovih uloga, kao što je na primer bio Prljavi inspektor Hari. I Serdjo Morikone je posle tog filma napisao brojne sjajne kompozicije i melodije ali nijedna ne može da zaseni čuvenu melodiju dvoboja iz ovog filma. Uostalom, ko je bio na koncertu Serdja Morikonea u Beogradu ove zime, zna o čemu ovde govorimo.

Odvojite 10-ak minuta svog slobodnog vremena i pogledajte završnu scenu filma, koji decenijama traje i pleni svojom atmosferom. Psihološki napet zaplet, sjajna gluma, neverovatna atmosfera, genijalna režija i očaravajuća muzika. Bićete ponovo oduševljeni. Posle toga se prošetajte Beogradom, biće sunčan dan, kako predvidja vremenska prognoza.

Špageti vestern, ali kakav!

. . .