Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Čovek Muzika

Branislava Podrumac – pevanje na 7 jezika nove operske zvezde

 

BRANISLAVA PODRUMAC

Buduća operska diva nam je otpevala popularne operske arije na 7 različitih jezika

 

Branislava Podrumac

Dobra stvar blogovanja je što se sa radošću možete prisetiti i prošlogodišnjih dogadjaja. Jer, oduševljenja publike tokom koncerta Branislave Podrumac u sali Beogradske filharmonije, novembra 2008-e teško je opisati, ako niste bili na licu mesta.

Gledali smo i slušali njena dva solo koncerta, diplomski koncert na Muzičkoj Akademiji u Beogradu i solistički koncert za prijatelje. Dok je na prvom koncertu, diplomskom, morala da peva kako škola zahteva, do samog bisa, kada je pustila glas i otpevala tradicionalnu narodnu pesmu, od koje je sala zanemela pa eksplodirala od ovacija, dotle je njen solistički koncert bio njen izbor, pun sjajnih i atraktivnih pesama i izvodjenja, i bez sumnje, dogadjaj sezone.

Verovali vi ili ne, ali na solističkom koncertu Branislava je pevala na 7 različitih jezika – srpski, nemački, engleski, italijanski, španski, francuski, kineski i na mačjem jeziku! To je bio toliko dobar koncert da ga je publika dočekala na nogama a snaga Branislavinog glasa, pevanja i ponašanja će sigurno predstaviti našu zemlju svetu u najboljem izdanju.

Osim što ću reći da sam srećan što je poznajemo lično i da je Branislava sjajna mlada osoba, puna duha i pozitivne energije, sve ostalo ćete o njoj saznati u narednim godinama koje dolaze. Kada čujete da Branislava Podrumac ima koncert, obavezno otidjite da ga pogledate. Ako se kojom prilikom nadjete u nekom restoranu sa njom, pa vam zapeva tradicionalne domaće pesme, jer to voli i radi fantastično, onda ste sigurno blagosloveni tog dana.

Sam dolazak Branislave Podrumac u svet operskog pevanje je takodje interesantan. Naime, iako talentovana devojčica iz Baranje (mesto Darda) tek je njeno učešće na Svetosavskoj akademiji i izvodjenje tradicionalnih narodnih pesama, skrenulo paznju stručnjaka i preporučilo je za ozbiljne studije operskog pevanje, koje su i završene u klasi gospodje Radmile Smiljanić.

Branislava Podrumac
Branislava Podrumac

Da njen zivot ima vrlo zanimljivu i uzlaznu putanju, govori i podatak da je bila glavni lik i protagonista dokumentarnog filma Goran Paskaljevića „Beograd – otići ili ostati“ koji je poznati režiser posvetio novim generacijama u Srbiji i Beogradu, koje treba da nas približe svetu i vrate nam veru u bolju budućnost.

Čujte i zapamtite Branislavu Podrumac. Imate priliku da vidite dva spota u okviru ovog posta. Spot u nastavku posta „Duet mačaka“ sa tenorom Ljubomirom Popovićem, solistom Beogradske opere, kao gostom i pratiocem pesme, uz klavirsku pratnju Aleksandra Kolarevića, će vam biti poseban doživljaj.

Pogledajte ga sa smeškom.

Branislava Podrumac i solo koncert za prijatelje

 

Rossini – Duet mačaka – tenor Ljubomir Popović i Branislava Podrumac

 

Zlatko Šćepanović

6 komentara

 • Ne poznajem gdjicu Podrumac ali verujem da vredi. Od sad cu je pratiti kroz medije.
  Srbija ima kvalitetnih mladih ljudi samo ih drzava treba organizovano promovisati. Lepo je sto se to desava i na ovom blogu ali uticaj blogova na drustvo u Srbiji je mali do bez znacaja.

 • i am a Taiwanese

  but i like Branislava Podrumac very much

  she has attractionate voice….

  so beautiful

  i also listened to her chinese traditional song

  hope i can get touch with her someday!!!!

 • Poznajem je od kada je dete bila,otac njej je igrao folklor sa mnom 15 godina,i Branislavi prvi dodiri sa pesmom su takodje poceli na folkloru u Baranjitacnije Dardi. Ako procitas ovo Brano puno pozdrava od Zileta Swedska,cmokic !

Ostavite komentar