BRANISLAVA PODRUMAC

Buduća operska diva nam je otpevala popularne operske arije na 7 različitih jezika

 

Branislava Podrumac

Dobra stvar blogovanja je što se sa radošću možete prisetiti i prošlogodišnjih dogadjaja. Jer, oduševljenja publike tokom koncerta Branislave Podrumac u sali Beogradske filharmonije, novembra 2008-e teško je opisati, ako niste bili na licu mesta.

Gledali smo i slušali njena dva solo koncerta, diplomski koncert na Muzičkoj Akademiji u Beogradu i solistički koncert za prijatelje. Dok je na prvom koncertu, diplomskom, morala da peva kako škola zahteva, do samog bisa, kada je pustila glas i otpevala tradicionalnu narodnu pesmu, od koje je sala zanemela pa eksplodirala od ovacija, dotle je njen solistički koncert bio njen izbor, pun sjajnih i atraktivnih pesama i izvodjenja, i bez sumnje, dogadjaj sezone.

Verovali vi ili ne, ali na solističkom koncertu Branislava je pevala na 7 različitih jezika – srpski, nemački, engleski, italijanski, španski, francuski, kineski i na mačjem jeziku! To je bio toliko dobar koncert da ga je publika dočekala na nogama a snaga Branislavinog glasa, pevanja i ponašanja će sigurno predstaviti našu zemlju svetu u najboljem izdanju.

Osim što ću reći da sam srećan što je poznajemo lično i da je Branislava sjajna mlada osoba, puna duha i pozitivne energije, sve ostalo ćete o njoj saznati u narednim godinama koje dolaze. Kada čujete da Branislava Podrumac ima koncert, obavezno otidjite da ga pogledate. Ako se kojom prilikom nadjete u nekom restoranu sa njom, pa vam zapeva tradicionalne domaće pesme, jer to voli i radi fantastično, onda ste sigurno blagosloveni tog dana.

Sam dolazak Branislave Podrumac u svet operskog pevanje je takodje interesantan. Naime, iako talentovana devojčica iz Baranje (mesto Darda) tek je njeno učešće na Svetosavskoj akademiji i izvodjenje tradicionalnih narodnih pesama, skrenulo paznju stručnjaka i preporučilo je za ozbiljne studije operskog pevanje, koje su i završene u klasi gospodje Radmile Smiljanić.

Branislava Podrumac

Branislava Podrumac

Da njen zivot ima vrlo zanimljivu i uzlaznu putanju, govori i podatak da je bila glavni lik i protagonista dokumentarnog filma Goran Paskaljevića „Beograd – otići ili ostati“ koji je poznati režiser posvetio novim generacijama u Srbiji i Beogradu, koje treba da nas približe svetu i vrate nam veru u bolju budućnost.

Čujte i zapamtite Branislavu Podrumac. Imate priliku da vidite dva spota u okviru ovog posta. Spot u nastavku posta „Duet mačaka“ sa tenorom Ljubomirom Popovićem, solistom Beogradske opere, kao gostom i pratiocem pesme, uz klavirsku pratnju Aleksandra Kolarevića, će vam biti poseban doživljaj.

Pogledajte ga sa smeškom.

Branislava Podrumac i solo koncert za prijatelje

 

Rossini – Duet mačaka – tenor Ljubomir Popović i Branislava Podrumac

 

Zlatko Šćepanović