Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Nauka Zdravlje

Biorezonantna analiza, dijagnostika i terapija – alergija na hranu i namirnice

Alergija na hranu

Alergija na hranu i Test intolerancije

Alergija na hranu i namirnice – biorezonantna dijagnostika i terapija kao novi medicinski mit

 

Muči vas alergija na hranu i namirnice, slab vam je imunitet?

U poslednje vreme je kod gradjana koji imaju probleme sa alergijama i sa kožnim bolestima ili pak težinom, popularna je metoda ispitivanja iritacije na namirnice, odnosno da li postoji alergija na hranu da bi se posle sprovela Biorezonatna terapija. Iritacija na hranu, alergija na hranu, hrana koja vam smeta, biorezonantna analiza ili dijagnostika hrane alergena, samo su sinonimi iste stvari, naći namirnice koje vam smetaju.

Alergija na hranu i Bicom uredjaj za birezonantnu dijagnostiku i terapiju

Metoda je svojevremeno nastala i u Rusiji i u Nemačkoj, mada su ovi drugi tu metodu učinili popularnom širom sveta iako sama metoda nema nikakvu naučnu potvrdu. Čak je i zabranjena u nekim zemljama, ali to nije pokolebalo moj istraživački duh da isprobam alternativnu, takozvanu energetsku medicinu.

Pun elana i naivnosti, zaveden preporukama prijatelja, bio sam preduzetan pa sam isprobao prvu analizu na koju sam naišao. Posle nekog vremena, na nagovor drugih prijatelja isprobao sam još nekoliko analiza,  tačnije ukupno tri različite biorezonantne metode: analiza putem krvi, analiza putem Bicom aparata i analiza putem Oberon aparata. I sada ta svoja magareća iskustva hoću da podelim sa čitaocima da vide o čemu se radi.

Biorezonantna medicina

Poenta birezonantne medicine je da se putem aparata detektuje stanje organa i stanje organizma prema nekim namirnicama, na osnovu akupunkturnih tačaka i električnom polaritetu duž meridijana i organa. Doduše, prva metoda sa analizom krvi, bazira se na reakciji vaše krvi prema glavnim namirnicama, dok u druga dva slučaja, aparat meri električne impulse kojim vaše telo reaguje na odredjenu namirnicu.

Nakon analize, sledi i terapija, koja se sprovodi putem istog aparata, elektro stimulacijom vašeg tela. Druga dva biorezonantna aparata Bicom i Oberon imaju mogućnost da vam i procene koliko je neki lek adekvatan vama. Po tvrdnjama proizvodjača i terapeuta najbolji rezultati se postižu kod lečenja alergija i kožnih problema – ekcema.

U prvoj analizi krvi, daje vam se spisak alergena – namirnica koje strogo treba da izbegavate 3 meseca pa da ponovo dodjete na analizu, da se ponovo vidi koje namirnice su vam stvarno alergeni. Jer u ovom trenutku ima više namirnica koje se detektuju kao alergeni zbog nekih njihovih medjusobnih odnosa, pa se posle dijete pokažu samo one stvarno problematične. I te namirnice onda ceo život izbegavate, manje više. No sprovesti tu dijetu rigidno 3 meseca je skoro nemoguć zadatak, osima ako nećete da bukvalno postite.

U drugom i trećem metodu vam se odmah kaže koje vam namirnice smetaju i to je to. S tim da vam u trećoj metodi na ekranu kompjutera daju grafički prikaz vaših organa i njihovo stanje. Lepo vidite mozak i njegovu jednu polovinu koja vam je posivela zbog loše cirkulacije, ili crnilo na nekom drugom organu zbog nekog poremećaja.

To naravno nisu slike pravih organa nego 3D animacija, ali izgleda uverljivo i potresno. No, suština je da dobijete spisak namirnica na koje reagujete po analizi. Izbegavajte te namirnice ubuduće u ishrani i imaćete dobar imunitet, vitku liniju, energiju i lep ten. Pa, zbog čega onda sve ovo pišem, kada sam našao svoj izvor mladosti i lepote?

Razlog zbog čega pišem ovaj post je u tome, što ako uporedite sva tri nalaza koje sam dobio, sva tri su različita. Sličnost kod detektovanih namirnica alergena je grubo govoreći oko 30%.

Pogledajte sledeću tabelu:

Uporedna tabela: Alergija na hranu

Namirnice i hrana na koje je autor alergičan po 3 različite biorezonantne analize:

Alergija na hranu i namirnice biorezonantna analiza i terapija

Iz tabele se odmah vidi da su se samo par namirnica pojavile u sve 3 analize kao izvor alergije na hranu:

 1. kvasac
 2. mleko i mlečni proizvodi
 3. šećer

I ako mene pitate za mišljenje, pošto se ove tri ključne namirnice svakome pojave u rezultatima, samo je dovoljno njih izbaciti iz ishrane i terapija će delovati, manje više.

Po 2 namirnice koje se podudaraju kao alergeni su :  paradajz, banana, pirinač, soja, badem, orah, kikiriki, lešnik, čaj lipe i med. Za soju i sam znam da me iritira, kao i lipa, ali ostale namirnice mi nisu pravile probleme, do sada.

Efekti biorezonantne terapije i dijete

Biorezonantna metoda analize krvi. Prvo sam isprobao prvu analizu na krv i sproveo dijetu baziranu na prvoj koloni. Za 3 meseca sam smršao 12 kg i dobro se osećao, ali je bilo ponekad teško, stalno sam bio gladan a nisam uvek mogao da nadjem adekvatnu hranu za sebe. Imunitet mi je bio dobar. Koža i se pročistila, san je bio bolji, i imao sam dosta energije.

Biorezonantna metoda Bicom aparat. Onda sam sproveo drugu terapiju, po koloni 2 i Bicom aparatu, i rezultati su bili identični prvoj terapiji, što me je začudilo jer su se neke namirnice isključivale, u prvoj terapiji su bile Out a sada su bile In.

Naravno, ovo se sve odigrava u nekih par godina, nije to išlo jedno za drugim, i radio sam to iz radoznalosti i na nagovor prijatelja. Naravno, jedan od motiva mi je bio i da smršam i pročistim organizam.

Biorezonantna metoda Oberon aparat. Na kraju, treću terapiju sa Oberon aparatom nisam ni hteo da sprovodim kada sam video rezultate, jer sam dobio uglavnom načelne preporuke da ne jedem mlečno, masno, gazirano, kinesku hranu, suhomesnato i par namirnica od voća i koštunjavih plodova. S tim da sam u drugom i trećem slučaju sa Bicom-om i Oberon-om dobio i stanje mojih unutrašnjih organa, gde je poklapanje bilo malo bolje nego sa namirnicama. Opet, Biocom je dao rezultat da ima više disbalansa unutrašnjih organa, nego Oberon. S obzirom da sam pozitivna osoba, poverovao sam Oberon-u.

Zaključak o biorezonantnoj analizi i terapiji

Ako mene pitate, pre nego što bilo koji alternativni metod primenite dobro se informišite. Internet vam može u tome pomoći ali nemojte biti navijački nastrojeni, pa čitati samo pohvalne tekstove. Budite objektivni. I vrlo skeptični. Prevara na svakom koraku, pogotovu u alternativnoj medicini, jer se tu lako zaradjuju pare na našoj naivnosti. Obećavaju puno, ništa ne boli terapija, malo košta a nekada i izleči nekoga, iz sasvim iracionalnih razloga, kao što su placebo efekat ili promena stila života a ne zbog terapije. Bio sam svedok mnogih pozitivnih promena ne zbog primene terapije nego zbog promene same ishrane i stila života.

Moram napomenuti da sam zbog polenskih alergija uradio i klasičan medicinski test na alergije, i osim alergije na polene korova i trava ni na jednu od namirnicu nisam alergičan. Pošto su moji rezultati alternativnih biorezonantnih merenja svi bili različiti a efekti terapija isti, ne morate ni ići na biorezonantnu terapiju, već je dovoljno da iz ishrane izbacite sledeće namirnice i imaćete efekta:

– mleko i mlečne proizvode (jogurt, voćni jogurt, sirevi),

– šećere i proizvode pune šećerom (keks, gazirani sokovi, čokolade, testa),

– kvasac i pekarska peciva puna masnoća i aditiva (kroasani, pogačice, burek)

– suhomesnate preradjevine (paštete, viršle, čajnu, kulen, kobasice),

– veštačke proizvode kao što su majonez, margarin i industrijski sosovi,

– kikiriki i orah za svaki slučaj, i

– žitarice, povrće i voće za koje sigurno znate ili osećate da ste alergični ili da vam smetaju.

Ako ne verujete, probajte. Delovaće. Sigurno.

Zlatko Šćepanović 

17 komentara

 • Kada bi se ljudi drzali posta, mnogo bi manjer imali problem sa svojom tezinom i zdravljem, i ne bi lutali po ovakvim corsokacima. Zlatko, redovno postite, svake srede i petkom, i svi veliki postovi, i necete imati problem sa tezinom. Sigurno. Garantujem.

 • @ Tepsijanac

  Sigurno ste u pravu, ali i post je vrsta navike koja se stiče još u mladosti. Moje kućno vaspitanje nije išlo u tom smeru, pa nisam izgradio praksu redovnog posta, mada sam imao par uspešnih pokušaja, ali više iz zdravstveno medicinskih nego iz verskih pobuda.

  Borim se da steknem ispravne prehrambene navike, u smislu količine, izbora i raznovrsnosti namirnica, pa se nadam da će sledeći korak biti i ka postu. Ili obrnuto, možda prvo krenem sa postom, a onda sa kombinovanom ishranom. U svakom slučaju, u nekom pravcu ču krenuti, čeka me Santorini 🙂

 • @ Zvena

  Nema na čemu. Sam nisam imao gde da se obavestim o tome svojevremeno, čak ni preko interneta, pa u većini svojih blogovanja gledam da ljudima dam opširne korektne informacije o iskustvima koje sam imao. Čak i kada ispadnem naivan 🙁

 • Isao sam na terapiju BICOM aparatom…inace imam problem sa atopijskim dermatitisom. Po njima alergican sam na laktozu, psenicu, zlato, nikl. Sada nosim magnet…puno sam skeptican. Ako neko ima iskustva, neka napise komentar.

 • Svaka alternativna metoda je dobra onoliko koliko je dobar terapeut koji je izvodi. To važi i za doktore medicine.
  Dobar terapeut za biorezonancu nikada neće lečiti samo alergije. Na prvom testiranju će proveriti samo tri glavna alergena (mleko, pšenica, jaja) ali će zato testirati sve drugo neophodno da bi se telo vratilo u zdravo stanje.
  Zato, ako vam neko s biorezonancom testira samo alergije, lepo se zahvalite i potražite drugog terapeuta.

 • Pitanje za gospodina Scepanovica:
  Posedujem Ukrajinski EAV aparat za dijagnostiku INTA mini. Znam kako se koristi, ali uz njega ide i neka kanalna kaseta sa dosta rupica. Ne znam kako se koristi. Mislim da je za ispitivanje meridijana. Znate li vi nesto o tome?
  Pozdrav.

 • @Jole, ukrajinski EAV aparat za dijagnostiku koji ste kupili je besramna prevara. Da ste kupili obicnu ciglu na lokalnom stovaristu, mogli ste je upotrebiti u korisnu svrhu. Aparat koji ste kupili ne mozete.

  Vi mozda mislite da znate kako se koristi. Verujte mi na rec da to ne znate. Svi takjvi uredjaju rade na principu merenja otpornosti koze ispitanika, sto se moze sa potpuno istim uspehom uraditi kineskim unimerom (oko 500 din) i odgovarajucim elektrodama. Svim takvim uredjajima mozete izmeriti samo i jedino otpornost koze. Na osnovu nje je moguce odrediti samo jednu stvar: koliko vam se znoje ruke. Ovo se moze iskoristiti kao mini detektor lazi, obzirok da se u trenutku laganja pojacava lucenje znoja, i eventualno za detekciju dehidracije organizma (ako nema dovoljno tecnosti). To je sve. NISTA drugo necete moci da dijagnostifikujete. Nista. Ko god tvrdi da mozete, laze, kao sto su vas izlagali prodavci uredjaja.

  Preporucio bih vam da pazljivo ispratite linkove sa sledeceg odeljka https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B0#.D0.97.D0.BB.D0.BE.D1.83.D0.BF.D0.BE.D1.82.D1.80.D0.B5.D0.B1.D0.B5_.D1.83_.D0.BA.D0.B2.D0.B0.D0.BD.D1.82.D0.BD.D0.BE.D1.98_.D0.BC.D0.B5.D0.B4.D0.B8.D1.86.D0.B8.D0.BD.D0.B8 i da procitate knjigu Voje Antonica Da li postoje stvari koje ne postoje, bar uvod i trece poglavlje (o alternativnoj medicini).

 • Ja sam mislio da odgovore daju oni koji nesto znaju. Vi gospodine Nikolicu niste culi za gospodina Dr. Reinhold Volla i njegove merne tacke. Svaki EAV aparat radi na tom principu. Vasa neinformisanost ne daje nikakve odgovore.

 • @ Jole

  Ne znam kako biorezonantni aparat iz Ukrajine koji imate funkcioniše. Pokušajte da se obratite proizvodjaču da vam pošalje uputstvo, pismom ili elektronski, ko zna možda budu prijateljski orijentisani ka kupcu.

  U gornjem tekstu sam iz iskustva koje sam imao sa tim aparatima pomalo skeptičan oko njihove suštinske upotrebljivosti ali nisam isključiv. Ima primera gde su isto u prvi mah neki čudni aparati našli primenu, mada je gosn Nikolić u pravu da oni mere mahom provodljivost kože, kada uzimate neke namirnice u ruku ili pak duž meridijana.

  Svojevremeno sam gledao jedan kineski uredjaj koji detektuje oboljenja organa na osnovu akupunkturnih tačaka na uhu i moram priznati da je bilo upečatljivo 🙂

 • Ja sam isla na bicom terapije zbog alergije koju sam imala nekoliko godina,nakon lecenja u bolnicama pokusala sam i to i uspelo je.malo je bilo cudno na pocetku ili sam ja bila nepoverljiva ne znam ali terapijama i dijetom i nosenjem magneta za godinu dana sam bila nova osoba.Od tada je proslo 10 god i alergija se nije vratila.U mom slucaju problem je bila kandida koja je zavrsila u mom stamaku i napravila haos , nakon dijete i terapije sv se promenilo.. Ja sam isla u Zemun u centar za eliminaciju alergija i za njih tvrdim da su mi pomogli za druge zaista ne znam.

 • Gospodine Zlatko,mozete li mi reci nazive ordinacija u kojima ste radili testiranja putem krvi i Bicom aparatom?

 • Jelena to je bilo davno, pa ne mogu da se setim naziva. Ali mogu lokacija, jedna je bila na Lionu u Bulevaru kralja Aleksandra kod Kafea 9, druga je bila na Andrićevom vencu kod Dr Bilija, a treća kod starog Merkatora na Novom Beogradu.

 • Meni je biorezonatna terapija spasila zivot. Posle svih medicinskih terapija uzasne alergije po kozi,otoka,deformacija lica i tela i jos goreg stanja celokupnog organizma pocela sam sa biorezonancom. Uporno i dosledno sam se pridrzavala svega i uspelo je. Vec 6 godina nemam nikakav problem. Jedno veliko plus za Centar za eliminaciju alergija.

Ostavite komentar