Alergija na hranu

Alergija na hranu i Test intolerancije

Alergija na hranu i namirnice – biorezonantna dijagnostika i terapija kao novi medicinski mit

 

Muči vas alergija na hranu i namirnice, slab vam je imunitet?

U poslednje vreme je kod gradjana koji imaju probleme sa alergijama i sa kožnim bolestima ili pak težinom, popularna je metoda ispitivanja iritacije na namirnice, odnosno da li postoji alergija na hranu da bi se posle sprovela Biorezonatna terapija. Iritacija na hranu, alergija na hranu, hrana koja vam smeta, biorezonantna analiza ili dijagnostika hrane alergena, samo su sinonimi iste stvari, naći namirnice koje vam smetaju.

Alergija na hranu i Bicom uredjaj za birezonantnu dijagnostiku i terapiju

Metoda je svojevremeno nastala i u Rusiji i u Nemačkoj, mada su ovi drugi tu metodu učinili popularnom širom sveta iako sama metoda nema nikakvu naučnu potvrdu. Čak je i zabranjena u nekim zemljama, ali to nije pokolebalo moj istraživački duh da isprobam alternativnu, takozvanu energetsku medicinu.

Pun elana i naivnosti, zaveden preporukama prijatelja, bio sam preduzetan pa sam isprobao prvu analizu na koju sam naišao. Posle nekog vremena, na nagovor drugih prijatelja isprobao sam još nekoliko analiza,  tačnije ukupno tri različite biorezonantne metode: analiza putem krvi, analiza putem Bicom aparata i analiza putem Oberon aparata. I sada ta svoja magareća iskustva hoću da podelim sa čitaocima da vide o čemu se radi.

Biorezonantna medicina

Poenta birezonantne medicine je da se putem aparata detektuje stanje organa i stanje organizma prema nekim namirnicama, na osnovu akupunkturnih tačaka i električnom polaritetu duž meridijana i organa. Doduše, prva metoda sa analizom krvi, bazira se na reakciji vaše krvi prema glavnim namirnicama, dok u druga dva slučaja, aparat meri električne impulse kojim vaše telo reaguje na odredjenu namirnicu.

Nakon analize, sledi i terapija, koja se sprovodi putem istog aparata, elektro stimulacijom vašeg tela. Druga dva biorezonantna aparata Bicom i Oberon imaju mogućnost da vam i procene koliko je neki lek adekvatan vama. Po tvrdnjama proizvodjača i terapeuta najbolji rezultati se postižu kod lečenja alergija i kožnih problema – ekcema.

U prvoj analizi krvi, daje vam se spisak alergena – namirnica koje strogo treba da izbegavate 3 meseca pa da ponovo dodjete na analizu, da se ponovo vidi koje namirnice su vam stvarno alergeni. Jer u ovom trenutku ima više namirnica koje se detektuju kao alergeni zbog nekih njihovih medjusobnih odnosa, pa se posle dijete pokažu samo one stvarno problematične. I te namirnice onda ceo život izbegavate, manje više. No sprovesti tu dijetu rigidno 3 meseca je skoro nemoguć zadatak, osima ako nećete da bukvalno postite.

U drugom i trećem metodu vam se odmah kaže koje vam namirnice smetaju i to je to. S tim da vam u trećoj metodi na ekranu kompjutera daju grafički prikaz vaših organa i njihovo stanje. Lepo vidite mozak i njegovu jednu polovinu koja vam je posivela zbog loše cirkulacije, ili crnilo na nekom drugom organu zbog nekog poremećaja.

To naravno nisu slike pravih organa nego 3D animacija, ali izgleda uverljivo i potresno. No, suština je da dobijete spisak namirnica na koje reagujete po analizi. Izbegavajte te namirnice ubuduće u ishrani i imaćete dobar imunitet, vitku liniju, energiju i lep ten. Pa, zbog čega onda sve ovo pišem, kada sam našao svoj izvor mladosti i lepote?

Razlog zbog čega pišem ovaj post je u tome, što ako uporedite sva tri nalaza koje sam dobio, sva tri su različita. Sličnost kod detektovanih namirnica alergena je grubo govoreći oko 30%.

Pogledajte sledeću tabelu:

Uporedna tabela: Alergija na hranu

Namirnice i hrana na koje je autor alergičan po 3 različite biorezonantne analize:

Alergija na hranu i namirnice biorezonantna analiza i terapija

Iz tabele se odmah vidi da su se samo par namirnica pojavile u sve 3 analize kao izvor alergije na hranu:

  1. kvasac
  2. mleko i mlečni proizvodi
  3. šećer

I ako mene pitate za mišljenje, pošto se ove tri ključne namirnice svakome pojave u rezultatima, samo je dovoljno njih izbaciti iz ishrane i terapija će delovati, manje više.

Po 2 namirnice koje se podudaraju kao alergeni su :  paradajz, banana, pirinač, soja, badem, orah, kikiriki, lešnik, čaj lipe i med. Za soju i sam znam da me iritira, kao i lipa, ali ostale namirnice mi nisu pravile probleme, do sada.

Efekti biorezonantne terapije i dijete

Biorezonantna metoda analize krvi. Prvo sam isprobao prvu analizu na krv i sproveo dijetu baziranu na prvoj koloni. Za 3 meseca sam smršao 12 kg i dobro se osećao, ali je bilo ponekad teško, stalno sam bio gladan a nisam uvek mogao da nadjem adekvatnu hranu za sebe. Imunitet mi je bio dobar. Koža i se pročistila, san je bio bolji, i imao sam dosta energije.

Biorezonantna metoda Bicom aparat. Onda sam sproveo drugu terapiju, po koloni 2 i Bicom aparatu, i rezultati su bili identični prvoj terapiji, što me je začudilo jer su se neke namirnice isključivale, u prvoj terapiji su bile Out a sada su bile In.

Naravno, ovo se sve odigrava u nekih par godina, nije to išlo jedno za drugim, i radio sam to iz radoznalosti i na nagovor prijatelja. Naravno, jedan od motiva mi je bio i da smršam i pročistim organizam.

Biorezonantna metoda Oberon aparat. Na kraju, treću terapiju sa Oberon aparatom nisam ni hteo da sprovodim kada sam video rezultate, jer sam dobio uglavnom načelne preporuke da ne jedem mlečno, masno, gazirano, kinesku hranu, suhomesnato i par namirnica od voća i koštunjavih plodova. S tim da sam u drugom i trećem slučaju sa Bicom-om i Oberon-om dobio i stanje mojih unutrašnjih organa, gde je poklapanje bilo malo bolje nego sa namirnicama. Opet, Biocom je dao rezultat da ima više disbalansa unutrašnjih organa, nego Oberon. S obzirom da sam pozitivna osoba, poverovao sam Oberon-u.

Zaključak o biorezonantnoj analizi i terapiji

Ako mene pitate, pre nego što bilo koji alternativni metod primenite dobro se informišite. Internet vam može u tome pomoći ali nemojte biti navijački nastrojeni, pa čitati samo pohvalne tekstove. Budite objektivni. I vrlo skeptični. Prevara na svakom koraku, pogotovu u alternativnoj medicini, jer se tu lako zaradjuju pare na našoj naivnosti. Obećavaju puno, ništa ne boli terapija, malo košta a nekada i izleči nekoga, iz sasvim iracionalnih razloga, kao što su placebo efekat ili promena stila života a ne zbog terapije. Bio sam svedok mnogih pozitivnih promena ne zbog primene terapije nego zbog promene same ishrane i stila života.

Moram napomenuti da sam zbog polenskih alergija uradio i klasičan medicinski test na alergije, i osim alergije na polene korova i trava ni na jednu od namirnicu nisam alergičan. Pošto su moji rezultati alternativnih biorezonantnih merenja svi bili različiti a efekti terapija isti, ne morate ni ići na biorezonantnu terapiju, već je dovoljno da iz ishrane izbacite sledeće namirnice i imaćete efekta:

– mleko i mlečne proizvode (jogurt, voćni jogurt, sirevi),

– šećere i proizvode pune šećerom (keks, gazirani sokovi, čokolade, testa),

– kvasac i pekarska peciva puna masnoća i aditiva (kroasani, pogačice, burek)

– suhomesnate preradjevine (paštete, viršle, čajnu, kulen, kobasice),

– veštačke proizvode kao što su majonez, margarin i industrijski sosovi,

– kikiriki i orah za svaki slučaj, i

– žitarice, povrće i voće za koje sigurno znate ili osećate da ste alergični ili da vam smetaju.

Ako ne verujete, probajte. Delovaće. Sigurno.

Zlatko Šćepanović