Milan Vidojević


.

Tajni vojni projekat „Rainbow“ ili „Filadelfijski eksperiment“ nestajanja broda

.

 Filadelfijski eksperiment i Nikola Tesla - tajni vojni projekat američke vojske

‘S vremena na vreme u retkim intervalima, veliki duh otkrića pohodi zemlju da bi saopštio tajnu koja će unaprediti čovečanstvo. On odabira najsposobnijeg, najzaslužnijeg i šapuće mu tajnu na uvo. Kao blesak svetlosti dragoceno znanje dolazi. Kad uhvati skriveno značenje srećnik vidi magičnu promenu… Čuda koja on vidi, mada udaljena u vremenu, desiće se. On to zna, nema ni trunke sumnje u njegovu umu, u svakom vlaknu tela on oseća – to je Velika ideja.’

Nikola Tesla

. . .

U ovom tekstu pišem o još jednoj ikoni srpskog nacionalnog ponosa, Nikoli Tesli, genijalnom naučniku, sa željom da osmotrimo manje poznate delove njegovog života i aktivnosti, kako bi se ostvarila jedna od bitnih svrha mojih tekstova – buđenje.

.

Neopevana je zabluda iz školskih čitanki, koja se kasnije proširila na opšte mesto, da je Tesla bio izumitelj koji je, eto, „vezivao žice i pravio struju.“ Onda je, kao pravi Srbin, teatralno pocepao ugovor sa Vestinghausom jer ovaj „nije mogao da plati“ dolar po konjskoj snazi instalisane snage! (jadan Vestinghaus, propadala mu je firma i pored stotina milijardi koje su zaradili u proteklih 70 godina, počevši sa Teslom).

.

Nikola Tesla je zadnjih dvadeset godina svog života proveo radeći na projektima, tačnije rečeno teorijama, koje nisu bile za „naše vreme“. Naravno da se i američka armija zainteresovala za ove teorije i bila je jedina koja je mogla da finansira eksperimentalni rad. Jedan od tih eksperimenata bio je i rad na onome što znamo danas kao „Projekat Reinbou“ ili popularno rečeno – Filadelfijski eksperiment.

.

Prva polovina XX veka bila je vreme postavljanja mnogih revolucionarnih naučnih teorija. Jedna je bila i „Levinsonova vremenska jednačina“, koja je trebala teorijski da postavi principe za postizanje nevidljivosti kod velikih, čvrstih objekata. Eksperimenti nevidljivosti otpočeli su tridesetih godina prošlog veka na univerzitetu u Čikagu.

.

Nikola Tesla i Ajnštajn Filadelfijski eksperiment tajni vojni projekat

Na Prinston univerzitetu je 1933. godine formiran Institut za napredne studije, u kome su vodeći naučnici bili Albert Ajnštajn i Džon fon Nojman. Uskoro su i projekti nevidljivosti prebačeni na Prinston. U toku 1936. godine projekat je proširen i Nikola Tesla je postavljen za direktora grupe. S Teslom, slažu se svi autoriteti, projekat je krenuo krupnim koracima napred. Radovi su nastavljeni do 1940. godine, kada je izvršen test u vojnom brodogradilištu Bruklin. Bio je to test na malom plovilu, na kome nije bilo ljudske posade. Brod je dobijao energiju od generatora sa drugih brodova, s kojima je bio povezan kablovima.

.

Do kraja 1941. Tesla je pripremio eksperiment s razaračem „Eldrič“ koji se u to vreme gradio u brodogradilištu. Na brodu su izvršeni dopunski radovi, tako što su navoji žice obmotavali ceo brod, a kalemovi su bili postavljeni na samoj palubi broda. Međutim, kako se projekt razvijao, kako se bližio svom finalu, tako su nesporazumi Tesle i fon Nojmana prerasli u ozbiljno razmimoilaženje oko načina kako eksperiment izvesti. Tesla je bio protiv prisustva posade na brodu u trenutku eksperimenta, fon Nojman je, pod pritiskom američke armije kojoj je trebala protivradarska zaštita za brodove, bio za to da se odmah proba sa ljudima na brodu.

.

Amerikanci su tada bili opčinjeni magijskim konceptom nacističke nauke, čijim su se dometima divili i plašili je se, a čija je bitna dimenzija podrazumevala potpuno zanemarivanje ljudskog faktora koji se u nacističkoj Nemačkoj lako žrtvovao u raznoraznim, često monstruoznim, istraživanjima. Tesla se iz Filadelfijskog eksperimenta povlači posle svađe s fon Nojmanom, u martu 1942. Kako tvrdi Al Bielek, koji je kao mladi saradnik učestvovao u radu na ovom projektu, Tesla je ubijen 7. januara 1943. godine, jer je previše znao. Čak i opskurni Oto Skorceni u svojim memoarima piše da je lično ubio Nikolu Teslu, ugušivši ga jastukom. Ovo je sumnjiva tvrdnja, sem ako se ne poveruje u drugi deo Skorcenijevih tvrdnji, da su on i Gelen dolazili podmornicom u Montok više puta, i tu iskrcavali zlatne poluge, za ono što će uslediti kasnije, za potrebe iluminata IV Rajha.

.

Filadelfijski eksperiment i brod koji nestaje

.

Filadelfijski eksperiment i Nikola Tesla - tajni vojni projekat američke vojskeFon Nojman je, ipak, izveo prvi eksperiment 20. jula 1943. godine, kada su kalemovi uključeni. Brod je prvo bio obavijen izmaglicom a onda je fizički nestao. Dvanaestog avgusta 1943. godine eksperiment je izveden s punom snagom. Preživeli u ovom eksperimentu, braća Kameron, su u naučnofantastičnom maniru opisali šta se desilo. Elektromagnetno polje je bilo tako jako da su ljudi na brodu pretrpeli teške fizičke i psihičke povrede, a mnogi su poginuli. Sve dalje liči na naučnu fantastiku i neću o tome (to sam obradio detaljnije u knjizi IV Rajh). Izabrani datum za eksperiment, 12. avgust, nije slučajan. Tog dana je moguće izvesti tzv. „kolaps talasne dužine,“ jer Zemlja tog dana prolazi kroz svoju najosetljiviju fazu bioritma planete, koji se ponavlja u dvadesetogodišnjim intervalima, i 12. avgusta je moguće otvoriti prostorno-vremenske portale ka hiper svemiru i drugim dimenzijama.

.

Sve ovo je Tesla znao, a posebno šta znači otvaranje Pandorine kutije nekontrolisane zloupotrebe nauke, bez osvrtanja na posledice. Da je bio živ na kraju Drugog svetskog rata suočio bi se s još jednim mračnim projektom Iluminata, „Operacijom Spajalica“, spašavanjem važnih nacističkih naučnika, njih preko 3000, koji su prebačeni u SAD, gde im je dat nov identitet i mogućnost da nastave s eksperimentima započetim u nacističkoj Nemačkoj, što ima kontinuitet do danas.

.

Čemu ova priča, zapitaćete se.Već sam rekao, moramo mnogo ozbiljnije da iščitavamo sopstvenu istoriju, filosofiju, nauku, moramo da prevaziđemo poimanje naše istorije koja nam je servirana na nivou bukvara. Nećemo valjda celog života čitati bukvar?! Nećemo se valjda diviti našim istorijskim veličinama kroz ono što nam drugi nametnu kao debilni diskurs „pronalazača s belim rukavicama“? Nismo valjda toliko nemarni i nekritični prema  „budućnosti“, zato što nam je „prošlost“ tako romantično blesava? Da li ste se zapitali kako to da Tesla nije imao testament? Kako mu „nije palo na pamet“ da svoje patente zavešta svom narodu, nego je milijarde dolara oprostio Morganu i Vestinghausu? Na stranu što ne znamo šta se nalazilo u 80 limenih sanduka(!) koje je zaplenio FBI. Usrećili su nas posle Drugog svetskog rata kad su nam poslali Tesline bele rukavice, štap za šetnju i frak! Šta je Tesla – mađioničar Mandrak? Patente i nacrte su zadržali za sebe, a nama polucilindar, fali još samo beli zec.

.

Daleko ćemo dogurati ako dozvolimo da nam i dalje kradu pamet, kroz decenije i vekove. Ionako je nemamo dovoljno, a i to malo, neke belosvetske (političko-naučne) bitange nam odnesu. Mi smo ravnodušni kao da nismo svesni da se krade budućnost naše dece. Ko nema svoje „pameti“, koristiće tuđu, ma kako bizarna bila. Još će nas ubediti da nam čine uslugu, dajući nam „znanje“, da su naši dobrotvori, a naša blejačka politička elita će podupirati tu kampanju, verujući da su protokolarni susreti u Evropi plodotvorni, samim tim što se dešavaju. Nisu, samo su obična birokratska mrsidba koja nas zamlaćuje dok druga strana „radi radnju.“ Tesla mora da „spinuje“ u grobu, milion obrtaja u sekundi.

. . .