Katarina Pavićević

***

Čvrste korake ljubavi pustite stazom posutom cvećem. Na njenom kraju, čekaće Vas neko poseban, neko pravi, neko sa kime ćete podeliti sve: i lepo i ružno…
Ljubav je večita inspiracija, večiti pokretač. Zbog nje činimo najčudnije i najlepše stvari. Teleflora spremno odgovara tom izazovu rukovodeći se verovanjem da je suština svega u uživanju u lepoti malih stvari i darivanju i prihvatanju ljubavi.     Od vremena Sarog Egipta, preko Atičke Grčke i Starog Rima, pa sve do današnjih dana cveće je prenosilo poruku ljubavi i bilo sastavni deo svadbenih svečanosti. Bilo da se radilo o venčiću od cveća i travki  iz tih davnih vremena, ili o buketu u ruci mlade, ovo cveće je uvek podsećalo na raskoš i bogatstvo prirode. Ono i danas na Vašem venčanju postaje simbol Vaše ljubavi prema prirodi i svetu oko Vas: a upravo je ono taj šećer na kraju, koji daje Vama i Vašim zvanicama potpuni doživljaj čarolije venčanja.
Venčanje kao proslava zajedništva i ljubavi, izborom mesta, cveća i pozivnica reflektuje Vaš stil i Vaše osobenosti. Razmišljali o temi venčanja ili ne, ona će se sigurno suptilno provlačiti kroz detalje koje ste izabrali ili boje kojima ste se priklonili. Tema ili stil venčanja upravo to i jeste: ceremonija obojena detaljima koji se Vama sviđaju.
Dekoraciju venčanja planiramo sa puno ljubavi, topline, emocije i lepih želja. Ispričajte nam svoju priču, mi ćemo je učiniti cvetnom i jedinstvenom! Tako je učinila Gđa Rajna. Poželela je da kćerku iznenadi kompletnom dekoracijom venčanja, koja je obuhvatila dekoraciju sale, aranžmane za kuću, za automobil, za crkvu, cvetiće za rever, luk (rajska vrata) za mladence, cvetnu dekoraciju torte, cvet za kosu i korsaž.
Prilikom razgovora, pažljivo smo odabrali stil bidermajera; on je dizajniran u skladu sa haljinom za venčanje, ali pre svega prema željama i senzibilitetu mlade. Usvojili smo stil cvetne dekoracije, vrste i boje cveća. Opredelili smo se za ljubičasto-belo-zeleno cveće, za dekoraciju jednostavnih i prefinjenih linija, za divlje-kultivisani stil. Moderno uređen i vrlo interesantan prostor gde se održava svečanost, zagolicao je maštu naših aranžera.  Tako su odlučili da na okrugle stolove postave uske, visoke, staklene vaze modernog ali svedenog  dizajna sa cvećem aranžiranim u obliku šarmantne, pufnaste loptice. Posebna pažnja je posvećena mladenačkom stolu:  ručno pletena mreža od svilenkastog kanapa je postavljena preko celog stola, u koju su osim osmeha utkani i lepršavi, interesanti aranžmani u staklenim posudama. Na njemu su se ušuškale i neizostavne okrugle bele sveće raznih dimenzija, detalj koji dekoraciju venčanja čini kompletnom. ( okrugle sveće idu ako je dekoracija pastelnih boja, nežna, romantično-renesansna, a četvrtaste su idealne ako se odlučite za minimalizam i dekoraciju u kojoj dominiraju jednostavne forme. Osim što upotpunjuju dekoraciju, sveće u kombinaciji sa odgovarajućom muzikom u sali prave romantičnu atmosferu ). Sve je spontano, romantično i specijalno dizajnirano da bude u skladu sa ličnošću mlade, za njen tako veliki i poseban dan!
Venčanje izmaštano ljubavlju, planirano sa slatkom strepnjom pretočili smo u cvetiće za svatove koji su svima šapnuli priču mladog bračnog para, jer cveće najbolje prenosi emociju. Cvetovi za svatove, od prirodnog cveća i u skladu sa temom venčanja, ostaju kao glasnici koji će dugo pričati o romantičnoj atmosferi sa Vašeg venčanja. A kada Vas po povratku kući na jastuku dočeka aranžan u obliku srca od najmirišljavijeg cveća i u Vašim omiljenim bojama, sa porukom lepih želja, ne može a da Vam se ne otme uzdah.
Verovali u srodne duše ili ne, u ljubav za ceo život i u one slatke stvari u koje veruju nepopravljivi romantičari i emotivci, složićete se da venčanje budi najnežnija osećanja. Ono je čarobno, poletno, raspevano, poput vilinog plesa, a cvetna dekoracija mu daje ritam i miris.