Redakcija Bloga

* * *

Srbiji trebaju mladi i obučeni lideri za reformu naše zemlje. Svi smo svesni koliko problema u zemlji imamo, a mnogi od njih su rezultat i naših loših navika i pogrešnih shvatanja koje su nam vodeće domaće elite utkale u svest i ponašanje.

Da bi Srbija i sve ostale zemlje Zapadnog Balkana napredovale i razvijale se potrebna im je nova snaga, i nova ideja, bazirana na moralnosti, znanju i veštini. Ujedno, pristupni fondovi Evropske unije i fondovi za podršku razvoja su nam dostupni samo ako možemo svojim znanjem i sposobnostim da ispunimo kriterijume i prikupimo potrebna dokumenta. Problem Srba sa EU fondovima je u tome što evropljani traže od nas budemo transparentni i obučeni za pare koje mislimo da potrošimo, što zahteva od naših mladih lidera da se dodatno obrazuju, ne bi li se kvalifikovali da raspolažu novcem koji se nudi Srbiji.

U to ime želimo da vas obavestimo i da podržimo konferenciju koja se održava u Briselu u organizaciji agencije EU Acess i partnerskih institucija:

Prvo okupljanje lidera reformi Zapadno Balkanskih regiona i eksperata za EU fondove

31. Maja – 01. Juna u Briselu

Konferenciju će otvoriti:

– MEP Danuta Huebner Predsednica komiteta Evropskog Parlamenta za regionalni razvoj;

– MEP Eduard Kukan, Predsednik delegacije za pitanja regiona;

– MEP Jan Olbrycht, Podpredsednik komiteta za regionalni razvoj; i predstaviti izazove sa kojima se susreću regioni Zapadnog Balkana.

Na konferenciji će učestvovati veliki broj zvaničnika EU, međunarodnih eksperata, predstavnika medija, kao i istaknuti članovi civilnog društva; očekujemo preko sto predstavnika vodećih kompanija i NGOa iz regiona. Sa Vama i drugim delegatima će aktivno raditi brojni eksperti za EU programe i fondove na razvoju konkretnih zajedničkih projekata.

Saznajte više o programu konferencije na sledećem linku.

Ili se javite organizatoru na mail  [email protected]  ili na direktno na tel + 381 64 23 86 617;

. . .