Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ekonomija

Lideri reformi Zapadnog Balkana – GOR konferencija

Redakcija Bloga

* * *

Srbiji trebaju mladi i obučeni lideri za reformu naše zemlje. Svi smo svesni koliko problema u zemlji imamo, a mnogi od njih su rezultat i naših loših navika i pogrešnih shvatanja koje su nam vodeće domaće elite utkale u svest i ponašanje.

Da bi Srbija i sve ostale zemlje Zapadnog Balkana napredovale i razvijale se potrebna im je nova snaga, i nova ideja, bazirana na moralnosti, znanju i veštini. Ujedno, pristupni fondovi Evropske unije i fondovi za podršku razvoja su nam dostupni samo ako možemo svojim znanjem i sposobnostim da ispunimo kriterijume i prikupimo potrebna dokumenta. Problem Srba sa EU fondovima je u tome što evropljani traže od nas budemo transparentni i obučeni za pare koje mislimo da potrošimo, što zahteva od naših mladih lidera da se dodatno obrazuju, ne bi li se kvalifikovali da raspolažu novcem koji se nudi Srbiji.

U to ime želimo da vas obavestimo i da podržimo konferenciju koja se održava u Briselu u organizaciji agencije EU Acess i partnerskih institucija:

Prvo okupljanje lidera reformi Zapadno Balkanskih regiona i eksperata za EU fondove

31. Maja – 01. Juna u Briselu

Konferenciju će otvoriti:

– MEP Danuta Huebner Predsednica komiteta Evropskog Parlamenta za regionalni razvoj;

– MEP Eduard Kukan, Predsednik delegacije za pitanja regiona;

– MEP Jan Olbrycht, Podpredsednik komiteta za regionalni razvoj; i predstaviti izazove sa kojima se susreću regioni Zapadnog Balkana.

Na konferenciji će učestvovati veliki broj zvaničnika EU, međunarodnih eksperata, predstavnika medija, kao i istaknuti članovi civilnog društva; očekujemo preko sto predstavnika vodećih kompanija i NGOa iz regiona. Sa Vama i drugim delegatima će aktivno raditi brojni eksperti za EU programe i fondove na razvoju konkretnih zajedničkih projekata.

Saznajte više o programu konferencije na sledećem linku.

Ili se javite organizatoru na mail  [email protected]  ili na direktno na tel + 381 64 23 86 617;

. . .

9 komentara

  • Uvek je dobro otići u razvijeni svet i videti šta se tamo radi, te usvojiti neke dobre navike. Tim pre što je to u Briselu gde će se okupiti mladi i pametan svet iz regiona, i gde se mogu stvoriti odlični kontakti.

  • Sa Vama i drugim delegatima će aktivno raditi brojni eksperti za EU programe i fondove na razvoju konkretnih zajedničkih projekata… lijepo pise u tekstu da ce se raditi na projektima

  • @ Cyber, to za projekte se samo tako diplomatski kaze. Da stvarno ima projekata bili bi najavljeni, pa bi se dobrovoljci kandidovali, pa selekcija, pa brifing. Ovo je kako shvatam okupljanje poznate ekipe i onih koji se nadaju da ce uci u projekte, ne znajuci da se to ne desava tako lako i slucajno, da platis kotizaciju i upadas u eu projekte. Svakako da skup ima smisla i da je ok ali to kosta dobrovoljca dosta. Prica je vise za etabliranu ekipu, nego za padobrance. Zelim im uspeh!

  • @ neofit, ne znam na sta ciljate sa propascu Vizantije, valjda mislite da ce eu tako da propadne, ali sve velike imperije su trajale vekovima a ne decenijama. EU tek pocinje svoj imperijalni zivot i sudeci po tehnologiji, znanju i resursima trajace sigurno duze od par decenija. To misljenje da eu samo sto se ne raspadne jer nam se tako cini i jer mozda to prizeljkujemo iz lose namere jednostavno nije utemeljeno u stvarnosti.

  • Ne, neradi se o EU. Ovaj film je ustvari nasa prica. U svim segmentima degradacije, dekadencije i dezorjentacije koracama stopama elite Vizantije koja je nestala sa lica svetske pozornice ostavljajuci u nasledje nekim drugima najsavrseniji oblik drzavne vlasti, smfoniju ( milenijumska praksa ) spoj drzavne i duhovne vlasti [pravoslavlje] . Nista se nije promenilo. Nemam nameru da optuzujem EU ili ti tadasnje Mlecane i Veneciju. Uzrok propasti se krio unutar zidina Carigrada. Nama je EU dodje kao slamka spasa u nasoj nemoci da se izborima sa samima sobom. Kao da trazimo staraoca jer ne znamo sami sa sobom da rukujemo. Tako da je ovo bukvalno predavanje vrednostima ( od koji su mnoge pod znakom pitanja ) sam tragicno nalicije naseg pada. Kako pojedinacnog tako i kolektivnog. Neko ce vec pisati o nama u blizoj i daljoj buducnosti. Verovatno sa setom…toliko su bili blizu a toliko daleko. Od Istine. Nije sve u parama ima nesto i u Ljubavi. To je lekcija nasa i gradjana Carigrada, Vizantije. Mozda jos jedna tuzna paralela jeste da jedan od najvecih junaka odbrane Carigrada od turaka, ipak osvojenog jeste vitez iz Venecije, mislim da se zvao Justin, a da je ruka nekog srbina najamnika posekla u ulicnoj borbi poslednjeg vizantijskog cara koji je ima i srpske krvi. Tako je to sa nama.

  • Bas zbog toga sto Neofit prica nama treba EU. Da nas nauci, poduci i vaspitava u boljem maniru nego sto mi mozemo sami. Mi sebe ne vidimo u dobrom svetlu, to je problem, mislimo da smo bolji i lepsi nego sto jesmo. Divlje, jarosno, pokvareno i bezobrazno dete se ne vaspitava smo lepom recju, ima nesto i u drugim vaspitnim metodama, u vidu zakona, kontrole, pritiska drustvene zajednice i propisa, itd. Nisam mislio na batinu, jer ona se negde ne podrazumeva u savremenoj civilizaciji.

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280