Redakcija Bloga

* * *

Disident kao što i njegov nickname govori živi van Srbije.

Stoga često sa nostalgijom sluša muziku sa naših prostora. I njegov ovonedeljni izbor pesama je vrlo emotivan, vezan za ove prostore, ostanak i odlazak.

Dvoumio se kakvu listu da napravi, da li da predstavi muziku koja ga okružuje, ili pak da predloži autore koje lično voli. Odlučio se za ovu drugu varijantu, jer ako je naziv bloga Bašta Balkana, onda neka bude balkanska muzika.

Prateći početak nedeljnih muzičkih izbora na Bašti Balkana, rešio je da njegova lista bude raznovrstna, uključujući jednu pop baladu, soft rok pesmu, rok baladu, etno pesmu i duhovnu muziku. Mada, i pored raznovrsnosti muzičkih predloga, jedna jedinstvena emocija ih povezuje, koju mislimo da ćete lako prepoznati u pesmama koje je gospodin Disident izabrao.

Njegov izbor za ovu nedelju su:

– Kaliopi

– Djordje Balašević

– Generacija 5

– Vasilisa

– Stevan Mokranjac

Vredi poslušati. Za sve naše ljude van Balkanskih prostora.

. . .

.

.

.

.

. . .

Bašta Balkana Blog poziva sve čitaoce koji imaju predlog da se nedeljom sluša kvalitetna muzika, da na mail adresu bastabalkana (at) gmail.com dostave svoje predloge u vidu nekoliko linkova sa You Tube-a uz kratak siže za objavljivanje. Prvom prilikom ćemo objaviti vaše predloge u nedeljnoj rubrici.

.