Redakcija Bloga

* * *

Na naše veliko i prijatno iznendjenje dobili smo neočekivano  jedan fantastičan spot sa YT-a koji je napravio momak iz Portugala, uklapajući sjajan film i odličnu muziku. Pozivamo vas da pogledate, radi se o spoju muzike Vangelisa i Zafirelijevom filmu o Isusu iz Nazareta. Briljantno montirano.

Naš čitalac Dragan Petrović koji nam sa zadovoljstvom šalje dotični spot i svoj izbor pesama napominje da muzički ukus ocrtava čoveka ali ne u potpunosti. To napominje zbog svog izbora pesme iz filma Kabare koju preporučuje, pesma koja za neke ljude ima snažnu ideološku pozadinu (nacizam), ideologija iza koje on nikako ne stoji, kao što u stvarnosti svim srcem stoji kao hrišćanin iza spota sa Vangelisom i Zafirelijem.

Ali kontroverzna pesma „Sutra pripada meni“ je toliko dobra, kao i scena iz dotičnog filma, da je ipak našla mesto na njegovoj i našoj listi. Nismo imali srca da preskočimo ovu pesmu i video klip. Pogledajte svakako.

.

Dragan nam je za ovu nedelju preporučio:

Vangelis – 12 O clock

Secret Gardens – Nocturne

film Diva – Sentimental walk

The last of the Mohicans – muzika iz filma

Cabare – Tomorrow belongs to me

. . .

.

.

.

.

.

Bašta Balkana Blog poziva sve čitaoce koji imaju predlog da se nedeljom sluša kvalitetna muzika, da na mail adresu bastabalkana (at) gmail.com dostave svoje predloge u vidu nekoliko linkova sa You Tube-a uz kratak siže za objavljivanje. Prvom prilikom ćemo objaviti vaše predloge u nedeljnoj rubrici.