Redakcija Bloga

* * *

U predlogu ovonedeljne liste kvalitetne muzike za slušanje, Aleksandar je napisao sledeće:

„Volim muziku. Slušam muziku često, svakodnevno. U trenutcima posebnog raspoloženja, volim i da slušam muziku za koju sam upravo tada raspoložen. Naravno, zavisno od raspoloženja, taj moj izbor može biti, počev od klasike (AC/DC, Motorhead), preko džeza (Dizzy Gillespie, Miles Davis, Charlie „Bird“ Parker…), pa do klasične muzike (Mozart, Beethoven, Liszt, Brahms, Smetana…) i ostalih (Mark Knopfler, Dire Straits, Jimmy Hendrix, Tom Waits, Gary Moore…).

Kako bilo, verujem da svi imamo neku „svoju“ muziku koja nam popravlja raspoloženje, budi nas, tera na razmišljanje ili nas greje. Dešava se naravno i da poželimo, bar na kratko da pobegnemo od sveta ne bi li makar za to kratko vreme imali iluziju da mir i raj postoje i da izbegnemo od pakla i prostote svakodnevice koji nas okružuju, a kako je već napisao Sartr „pakao, to su drugi ljudi„.

U svakodnevnoj borbi za očuvanje dobrog ukusa i integriteta istog, suočeni smo sa neprincipijelnim protivnikom u vidu „ružičaste televizije“ i svega što ona predstavlja. Imamo težak zadatak ali i moralnu obavezu da svojim najmilijima prenesemo i sa njima podelimo najlepša dela muzike koja su se dokazala kroz vreme.

Stop banalnosti.

Uživajte…“

——

Ovonedeljna lista naših čitalaca sadrži:

– Maestro Lučijano Pavarotija izvodi Nessun Dormu

– Mocart – Klavirski koncert broj 21

– Pako de Lusija – Koncert de Aranjuez

– Mark Nofler – Brothers in arms

– U2 – One

. . .

.

.

.

.

. . .

Bašta Balkana Blog poziva sve čitaoce koji imaju predlog da se nedeljom sluša kvalitetna muzika, da na mail adresu bastabalkana (at) gmail.com dostave svoje predloge u vidu nekoliko linkova sa You Tube-a uz kratak siže za objavljivanje. Prvom prilikom ćemo objaviti vaše predloge u nedeljnoj rubrici.