Jelena Jovanović

* * *

Jelena je poslala i tekst i numere za ovonedeljni izbor pesama čitalaca. Naš komentar je suvišan (Redakcija Bloga)

.

Eksplicitno: o muzici i drugim srpskim običajima

.

Svako ko se bavi komunikacijama po pravilu zna da je muzika, zajedno sa religijom i politikom, deo konglomerata tzv. senzitivnih tema – tema koje bi u društvu trebalo izbegavati. Iz mnogo razloga – niti želite da vas, profesionalca, neko označi kao „padavičara“ niti vam treba da o svojim partnerima mislite kao o „narodnjacima“. Dakle nije dobro počinjati ratove, najpre zato što mogu trajati večno, i mogu izazvati mnogo žrtvata. Kranji ishod praktično ne postoj, osim separacije grupa prema – muzičkom ukusu.

Lično, imam podeljeno shvatanje muzike, kao i fudbala uostalom.

S jedne strane šta me briga ko šta sluša i za koga navija (realno!), a s druge strane neodnegovan muzički ukus ume da mi zasmeta kada se pri silnim „networking“ situacijama nađem u onoj u kojoj moram da budem perfektna glumica jer je to, pomalo je paradoksalno što ću ovo reći, pristojnost. Deo komunikacija i diplomatije.

Ok. U redu. Znam da ambasadori moraju štošta da umeju da pojedu za stolovima predsednika egzotičnih zemalja, sve da ih ne bi uvredili i da bi progurali svoju platformu. Zamislite situaciju u kojoj vam prvo pokažu majmuna čiji će mozak završiti grilovan i preliven ljutim alkoholom a potom vam isti i donesu uz mnogo pompe i baklji kao počasnom gostu. Urbana legenda ili ne, tek.. moja noćna mora su pihtije i narodnjaci. Ostavljam vam da zamislite sami koje je to zanimanje i koja je to pregovaračka platforma u kojoj se sustiču goveđi žele i balkanska divljina. I otkud ja u svemu tome :-) (tip: šta zna dete šta je 300 kila!)

Stvarno sam za tvz. „airport“ muziku u svim poslovnim situacijama. Ja to slušam i privatno (Buddha Bar). A moje iskustvo je takvo da stavrno u dobrom društvu sve može, i da je moguće dobro se provesti i u onim diskotekama gde neprestano pišti detektor za metal a nikoga ne vraćaju s ulaza…cest la vie. Biznis je biznis. Družimo se iako smo različiti itd. Ja poštujem različitost ali zadržavam pravo da ne mislimo isto o muzici. I ne vidim u čemu je problem, realno. M? Neka ideja?

E sad, ako ste se nauživali u nedeljnom ručku :) vreme je da đipate malo po sobi. Svirate nevidljivu gitaru ili lupate nevidljive bubnjeve. Opušteno dakle – pred ogledalo i idemooo…..! Pred vama je nekoliko nasumično odabranih đipalica. Život je igra! :)

. . .

.

.

.

.

. . .

Bašta Balkana Blog poziva sve čitaoce koji imaju predlog da se nedeljom sluša kvalitetna muzika, da na mail adresu bastabalkana (at) gmail.com dostave svoje predloge u vidu nekoliko linkova sa You Tube-a uz kratak siže za objavljivanje. Prvom prilikom ćemo objaviti vaše predloge u nedeljnoj rubrici.