Djordje Otašević

 

Poziv za učešće na književnom konkursu za najkraću priču 2010-e godine

 

Giuseppe Arcimboldo. Vertumnus. 1590-1591

Izdavačka kuća „Alma” priprema zbornik priča pod nazivom „Najkraće priče 2010”.

Na konkurs se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja.

Konkurs nema takmičar­ski karakter – nema pobednika, nagrada i sl. Priče uvrštene u zbornik neće se honorisati. Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (datum i mesto ro­đenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adre­sa…).

Radovi se šalju na adresu:

„Alma”

Molerova 62-A

11000 Beograd

ili elektronskom poštom na adresu:

[email protected]

Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektron­skom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo. Konkurs je otvoren do 15. decembra 2010. godine.

Početkom marta 2011. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs

Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik s IX konkursa za najkraću kratku priču – „Kuće u vazduhu“).

. . .