Dragan Petrović

* * *

Originalna i nadasve neobična TV reklama koju vam prvu prikazujemo je bez ijedne reči, ali na vrlo originalan, simboličan i visoko estetski način prikazuje problem alkoholizma. Reklama je napravljena u Rusiji, gde je u toku široka akcija borbe protiv alkoholizma, velike društvene bolesti ruskog društva.

Čitavih 700.000 ljudi godišnje umre u Rusiji od alkoholizma a zapanjujućih 80% ubistava koje se dese u Rusiji su pod uticajem pijanstva.

Sagledavajući to kao nacionalni problem Ruska država je pokrenula niz akcija kojim će skrenuti pažnju svojim gradjanima na štetnost konzumacije alkohola.

Uradjen je i čitav set video spotova, koji na više ili manje umetnički način dočaravaju problem alkoholizma. U trećem video klipu ćete videti jedan naučno popularan pristup objašnjenju o štetnosti alkohola.

Pogledajte par izabarnih spotova koji prikazuju borbu Ruske države savremenim metodama advertisinga protiv alkoholizma. Sigurno je da sličan problem muči i naše društvo, koje nije imuno na problem alkoholizma, posebno medju mladima.

Možemo li naučiti nešto od Rusa u tom smislu?

———-

.

.

. . .

. . .