SVET FERARIJA

Abu Dhabi ima stazuza  trku Formule 1 ali i Ferrari World Theme Park gde se može videti istorija Ferarija

 

Ako ne volite hladnoću i sneg koji nam je u najavi iz Evropske Unije, i hoćete na neko zanimljivo mesto za Novu Godinu ili januarski školski raspust, a pri novcu ste kojim slučajem, imamo top destinaciju da vam preporučimo.

Tokom 2010 godine je u Abu Dhabi-u u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otvoren najveći tematski zabavni park na svetu – Ferrari World Theme Park Abu Dhabi.

Ferrari world theme park Abu Dhabi

Park izgleda imresivno, futuristički i sve je u znaku Ferrari kompanije i njihove istorije, vozila, branda, vranca koji se propinje. Ukoliko ste skloni igri, za početak na site-u Ferrarija možete da odigrate igru putem konfiguratora vozila, i da sami sebi kreirate i dizajnirate sopstveni Ferrari – boja, naplatci, detalji, gume, tabla, itd. Čisto da se spremite za odlazak na ovo ludo mesto. Igru nam je otkrio kolega sa bloga, gospodin Aleksandar Georgijević, inače veliki fan te automobilske marke. I možda napiše jednog dana nešto o istoriji Enca Ferrarija i rossa squadra-e.

Ceo kompleks zahvata veliku površinu, i osim muzeja, radnji, kafeterija, tu su još i auto škola, razne zabavne igre, trkališta, salon automobila, auto simulatori, tobogani.

Celodnevna karta po osobi iznosi oko 50 eura i važi za sve sadržaje unutar tematskog parka, to jest ne morate doplaćivati ni za jednu uslugu ili igru unutar parka. Sadržaja ima toliko da će vam ceo dan biti malo.

Ferrari World Theme Park u Abu Dhabi-u je kompleks koji vam demonstrira mogućnost novca i kreativnosti. Iako još nije u potpunosti završen, pušten je u rad i privlači mnoštvo turista iz celog sveta.

Mislimo da će svi oni koji vole Ferrari i imaju novca da odu na provod u inostranstvo, iskoristiti prvu priliku da zimovanje ili letovanje pretvore u jesenji ili prolećni vikend u Abu Dhabiju. Ukoliko budete nekom prilikom u Abu Dhabiju ne propustite priliku da posetite park i da se malo provozate.

Zamislite samo mogućnost da sednete i provozate pravi bolid Formule 1.

Na kraju posta vam dajemo promotivni film o Ferrari Worl Park kompleksu i šta sve nudi.

Prave i tačne informacije o kompleksu imate na njihovom zvaničnom site-u  ovde.