Svetlana Tanasković

* * *

Srećna slava Sveti Nikola svim pravoslavnim vernicima i našim čitateljima koji je danas slave ili idu na slavu kod rodjaka ili prijatelja!

U čast današnje slave velikog svetitelja pravoslavlja, pored pisma i predloga naše drage čitateljke Svetlane i mi iz redakcije imamo jedan muzičko tekstualni predlog za današnju slavu u čast slave Svetog Nikole, jedne od najbrojnijih slava u Srbiji. Sveti Nikola je veliki svetac u pravoslavlju, ali isto tako i u katoličanstvu, gde se takodje vrlo poštuje i slavi.

Lepo provedite današnji dan, u lepoj i dostojanstvenoj atmosferi porodičnog okupljanja.

Redakcija bloga.

. . .

. . .

Poštovani,

Naišla sam na vašu rubriku na internetu i ona me je zainteresovala. Vrlo je raznovrsna, sa mnogo stilova. Nisam medju svim tim pesmama primetila da u ovim rubrikama ima horskog pevanja i horova. Pa ako stvarno ispunjavate naše želje, čitalaca, pokušaću da vam pošaljem svoje predloge.

Očigledno je da publika u Srbiji ne zna mnogo o horovima i horskim nastupima, pa bih želela da skrenem pažnju i na tu vrstu muzike. Horovi znaju da budu vrlo zabavni i atraktivni.

Horsko pevanje zahteva osim vrhunskih pevača i vrhunskog dirigenta, mnogo truda, uskladjivanja i tačnosti u izvodjenju.

Sve najbolje od Svetlane.

. . .

Svetlana nam je ove nedelje predložila:

– Collegium musicum – Ovo je Srbija

– Moskovski univerzitetski hor – Gaudeamus igitur

– Winchester cathedral choir – Jerusalem

– ACM Gospel Choir – Higher and higher

–  The Choir – Stand by me

———

———

———

———

———

———-

Bašta Balkana Blog poziva sve čitaoce koji imaju predlog da se nedeljom sluša kvalitetna muzika, da na mail adresu bastabalkana (at) gmail.com dostave svoje predloge u vidu nekoliko linkova sa You Tube-a uz kratak siže za objavljivanje. Prvom prilikom ćemo objaviti vaše predloge u nedeljnoj rubrici.