Jean Jackues Annaud

* * *

Kultni film „Medved“ (The Bear) proslavljenog francuskog reditelja Žan Žak Anuda (Jean Jackues Annaud) o životu jednog medvedića svojevremeno je pobrao mnogo filmskih nagrada. To je epska filmska priča o životu životinja.

Film je snimljen 1988 godine ali i dan danas zapanjuje efektima i scenama koje je reditelj uspeo da zabeleži u prirodi prateći život jednog mečeta koje je ostalo bez majke i koje se bori da preživi. Često se zapitate o zapanjujućoj sličnosti izmedju života čoveka i životinja.

Iako je film većim delom sniman u prirodi, postoji u njemu dramaturgija i priča koja nije u potpunosti spontana, ali koja budi naša najdublja osećanja. I misao o tome šta su i ko su životinje, mnogo pre sadašnje svetske krize izumiranja mnogih životinjskih vrsta.

Želeli bi da se prisetimo jedne sjajne scene iz ovog kultnog filma. Scene koja je neverovatno uradjena i koju nećete zaboraviti. Scena koja će vas podsetiti da životinje treba zaštititi.

Pronadjite film u video klubu ili preko interneta i prikažite ga obavezno svojoj deci. Vredi gledanja, vredi obrazovanje koje time dajete svojoj deci.

. . .

. . .