Porodica Nešić

* * *

Zdravo svima,

Mi smo porodica Nešić iz Beograda. Ponekad mi stariji pratimo vaš site, i najviše nas zanimaju tekstovi o staroj Jugoslaviji, jer smo najveći i najlepši deo  života proveli u njoj.

Mladjem delu porodice, koji studira, nekada se dopadaju vaši tekstovi, a nekada ne, jer misle da ste „suviše ozbiljni“ u člancima – „Ćale, ko će sad da razmišlja o tim mislima i poukama. Nego, daj mi neke pare za večerašnji izlazak, da se ne brukam pred devojkom“

Pogledali smo i rubriku sa izborom muzike čitalaca, i to nam se dopada, mada neke pesme i izvodjače prvi put slušamo. Mislimo na moderne izvodjače.

To nas je motivisalo da vam napišemo ovo pismo i pošaljemo 6 old timer-skih pesama, koje moja supruga i ja volimo. Možda našim momcima skrenemo pažnju i na drugačiju vrstu muzike. Za sada to ne uspevamo, ali smo svesni da svaka generacija ima svoju muziku. Zajedno smo birali ove pesme koje vam šaljemo, a vi izaberite šta ćete objaviti.

Puno sreće u daljem radu i sve najbolje od porodice Nešić.

. . .

Odlučili smo da pustimo svih 6 numera koje su nam poslali, što nije baš uobičajeno, ali kako su se javili kao porodica, napravićemo izuzetak. Izbor za našu muzičku nedelju od strane porodice Nešić su:

.

Simon & Garfunkel – El Condor Pasa

Kansas – Dust in the Wind

Janis Joplin – Mercedes Benz

The Moody Blues – Nights In White Satin

The Mamas & The Papas: California Dreamin

The Animals – House of the Rising Sun

———-

———-

———-

———-

———

———

———-

Bašta Balkana Blog poziva sve čitaoce koji imaju predlog da se nedeljom sluša kvalitetna muzika, da na mail adresu;    bastabalkana (at) gmail.com dostave svoje predloge u vidu nekoliko linkova sa You Tube-a uz kratak siže za objavljivanje. Prvom prilikom ćemo objaviti vaše predloge u nedeljnoj rubrici.