Zlatko Šćepanović

* * *

Let s be rock :-)

Vrhunski video spotovi sa hitovima velikih rokenrol bendova traju godinama. Hajde da se podsetimo nekih rock and roll klasika!

Došao je ponovo neki red na mene da napravim svoj novi izbor i selekciju muzičkih numera. Kako ću imati priliku da na ovom blogu napravim nekoliko listi, odlučio sam se da za ovo prvo predstavljanje u 2011 godini idem sa čvršćim zvukom, sa rock and roll numerama.

Razmišljajući šta da postavim kao svoj izbor, tražio sam balans izmedju onoga što stvarno slušam i cenim i onoga što su dobri video spotovi.

Moje ćerke slušaju Queen i obožavaju „We will rock you“ što je dovoljna preporuka za početak. Spot je star, ali je pesma večita. Legende su!

Kada god vidim spot Leni Kravitza i pesmu „I am gonna my way„, naježim se koliko je dobar spot i koliko energije nosi. Neprevazidjen spot već više od decenije. Briljantno!

YU grupa je 29 novembra 2010 godine proslavila 40 godina svog postojanja! Neverovatno! I još uvek praše dobar rock and roll i nije bilo dvoumljenja da u ime tog jubileja i njima u čast ne stavim jednu njihovu numeru. Možda više slušam neke druge domaće rock bendove ali stari momci su sjajni!

Rammstein ne slušam često, jer su malo teški svojom simbolikom, ali izuzetno kreativna grupa po pitanju video spotova i pesama, nema šta. Ovaj video clip koji vam prikazujem je vrhunac veštine reditelja da napravi bolji spot od muzike, a sve zajedno da izgleda briljantno. Maestralan kratki film!

AC DC su legende i o njima ne treba trošiti reči. Spot koji prikazujemo je bolji od bilo kakvog koncerta. Fenomenalno!

Lets be rock!

.

Slušaćete i gledati:

– Queen – We will rock you

– Lenny Kravitz – Are You Gonna Go My Way

–  YU grupa – Pustinja

– Rammstein – Ich Will

– AC DC – Thunderstruck

. . .

.

.

.

.

.

. . .

Bašta Balkana Blog poziva sve čitaoce koji imaju predlog da se nedeljom sluša kvalitetna muzika, da na mail adresu bastabalkana (at) gmail.com dostave svoje predloge u vidu nekoliko linkova sa You Tube-a uz kratak siže za objavljivanje. Prvom prilikom ćemo objaviti vaše predloge u nedeljnoj rubrici.