Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Filmovi

Srbi narod koji nestaje – dokumentarni film o Srbiji danas

Filmski kritičar

* * *

Danas pogledajte jedan socijalno angažovan dokumentarni film „Srbi narod koji nestaje“ radjen u nezavisnoj produkciji.

Ne verujemo da će ovakva vrsta filma stići do nacionalnih televizija, zbog svojih ideja, tumačenja i zapažanja. Možda ga emituje samo neka hrabrija lokalna televizija. Tim pre može biti deo ovog bloga, pre svega kao jedan konzistentan pogled na sadašnji svet, prikaz koji se suprostavlja slici sveta koja nam se plasira kroz vladajuće medije.

Ovaj film je druga slika stvarnosti Srbije i sveta, druga slika od onoga što vidimo u Beogradu ili na ekranima glavnih televizija. Priča o srpskom selu, o beloj kugi, demografiji, starosti i mladosti i o budućnosti Srbije.

Film je dobro utemeljen u statističkim podacima, zanimljiv i intrigantan. Na momente i šokantan, kada se suočimo sa stvarnim podacima iz naših života. Ne bi mogli da se složimo sa svim zaključcima filma, posebno u delu koji govori o konspiraciji, svetskoj vladi, zlatnoj milijardi i slično, ali je skiciranje srpskog društva i srpske istorije širok i kroz razne sagovornike vrlo interesantan.

Neki od sagovornika u filmu su i Njegova Svetost Patrijarh Irinej, akademik profesor Vasilije Krestić, profesor Smilja Avramov, …

Govori se o temama kao što su Novi Svetski Poredak, redukcija stanovništva, Komitet 300, Bildbergeri, demografija, odumiranje sela, abortusi u Srbiji, zdravlje nacije, i o mnogo čemu drugom. Naša preporuka je da se držite iznesenih činjenica u filmu, duhovnih pouka da treba da postanemo moralniji i bolji ljudi, da osudimo abortuse, da budemo pošteni, ali ne preporučujemo da se zanosite idejama zavera.

Pogledajte film. Za sve je uzraste.

Mi bi kao zaključak filma napisali mudre reči Svetog Simeona:

„Ni njivu ne čini jedna letina, pa ni narod ne čini jedan naraštaj“

. . .

 

Srbi narod koji nestaje

httpv://www.youtube.com/watch?v=jLpOW_imLIo&feature=related

3 komentara

  • Živim u gradu i nemam prijateljice koje idu na abortuse kao u kafić, pa se uvek iznenadim kada vidim drugu stranu priče.

    Nadajmo se samo da će se okolnosti promeniti na bolje. Vremenom će neka generacija ljudi shvatiti da je kvalitet života bolji u manjim mestima, a kada se i ako izgradi infrstruktura, putevi, internet, voda i gas, onda će mnogi gledati da odu i žive i vode posao na selu ili manjem gradu.

    Beograd je mnogo zagadjen, prljav i stresan, i rado bih živeo na nekom drugom mestu, ali džaba, nema posla negde drugde.

  • @ Toma Panter

    Ne mislim da će se to skoro desiti, da se selimo na selo i u manje gradove, pre svega zbog toga što tamo nema dobrih škola, fakulteta za obrazovanje dece i nema adekvatne zdravstvene zaštite.

    To su osnovni problemi, čak i da se izgradi ostala infrastruktura i da imate solidno snabdevanje robom široke potrošnje.

Ostavite komentar