Redakcija Bloga

* * *

Novak Djoković – Supermen iz Srbije

Novak Djoković je nakon pobede nad Rafaelom Nadalom u finalu teniskog ATP Masters turnira u Rimu i uzastopno osvojenog 7-og turnira ove godine, ne u teniskom vrhu, već bi rekli da je u kosmosu tenisa, koliko ubedljivo i snažno igra. Ovaj post posvećujemo njemu, nepobedivom srpskom teniseru, sa filmskim osvrtom na neke druge velikane tenisa.

Zaista je impresivno sa koliko energije i koncentracije Novak Djoković igra i koliko je fizički i mentalno spreman. I nadamo se da će tako nastaviti dalje, mada je to fizički iscrpljujuće, jer je teško naći vremena za odmor. Dok se igrači koji pre finala izgube odmaraju i pripremaju za drugi turnir, Djoković igra do kraja, sve mečeve, odmah posle finala leti u drugi grad,u drugu državu ili na drugi kontinent i bez mnogo odmora kreće u novi turnir. Radeći to u kontinuitetu svaki organizam dolazi do krajnjih granica izdržljivosti.

Podsetićemo samo da svetska štampa Novaka naziva čovekom od kriptonita, minerala koji se nalazi samo u Srbiji, i koji je zaslužan za nastanak crtanog lika Supermen-a. Čovek sazdan od kriptonita, supermen. Možda u tome postoji i neka veza.

Ako volite tenis, sport koji je sada zahvaljujući Novaku Djokoviću i njegovim teniskim uspesima postao nacionalni sport u Srbiji, i ako volite da“ letite po terenu i igrate sa osnovne linije“, ali bukvalno, pogledajte nastavak posta i video klip koji vam predlažemo.

.

Federer i Agasi u Dubai-u

Predstavljamo zanimljiv kratak video klip o meču dve teniske legende.Prisetimo se jednog izuzetno zanimljivog promotivnog teniskog meča što se kaže na vrhu sveta, odigranom pre nekoliko godina u Dubai-u, na heliodromu hotela Burj Dubai, jedinog hotela na svetu sa 7 zvezdica.

Obratite pažnju na ovom snimku koliko je to visoko i kako ni hladnokrvnom Rodžeru Federeru nije bilo baš ugodno da bude na tolikoj visini. Posebno je zanimljiva opreznost kod oba igrača kada prilaze ivici terena da pogledaj nadole, na grad Dubai, plaže i more. Ta opreznost je sasvim razumljiva s obzirom da su vetrovi na tim visinama jači nego pri površini zemlje i da od jednog udara vetra mogu bukvalno da polete dole.

Galebovi i morske ribe su im skupljali loptice, s obzirom da je svaka otišla više manje direktno u vazduh pa u more. Primetićete takodje na filmu da se igrači nisu udaljavali od osnovne linije, s obzirom da im je život bio mio. Ali ipak čini nam se da su se dobro zabavljali i da je i njima bilo inspirativno biti na vrhu sveta. Federer je tada i zaista bio na vrhu teniskog sveta i ATP liste.

Iako se mnogima ovakav dogadjaj može učiniti čudnim i opasnim, doneo je veliki publicitet samom hotelu i gradu Dubai-u. Možemo samo da čestitamo onima kojima je ideja pala na pamet. Ne treba ni pominjati koliko je to bio skup teniski meč, jer su honorari igračima i cela produkcija za ovakvu priču sigurno bili astronomski.

Verujemo da sada sponzori spremaju nešto slično i za Novaka Djokovića, tenisera broj 1 u svetu.

. . .

Dubai – Hotel and tennis match on the top: Federer vs Agassi

httpv://www.youtube.com/watch?v=DQ9gj_bq8eI

. . .