Viktor Rašuo

* * *

Kako napraviti kolačić sreće i lepe sudbine

U ovoj godini Zlatnog Zeca, koja je po kineskoj astrologiji izuzetno srećna, i puna dobrih prilika, ostalo vam je još malo vremena da iskoristite ovaj srećan period i zgrabite svoje parče sreće. Ako ne umete da uhvatite srećnog zeku, objasnićemo vam drugi put do ispunjenja vaših želja.

Postoji način i metod da se osvoji sreća. A da to nije izvlačenje motivacione poruke iz kineskih kolačića sreće. Uz to, ti kineski srećni kolačići i nisu nešto ukusni, a poruke koje izvučete zavise od kreativnosti onoga ko ih piše, nekada znaju da budu cinične i negativne. Što bi vi sebi dozvolili da vam neko nepoznat sugeriše nesreću ili malu sreću u životu?

Najbolje je stoga da sami osvojite sopstvenu sreću i napravite svoj životni kolač sreće.

Nekoliko sastojaka čini sreću mogućom ili nemogućom, za jednu osobu. Svaki od tih sastojaka ima svoja svojstva i potrebno je malo umeće da se njihovo medjusobno mešanje obavi kako treba, kako bi naša sreća bila potpuna.

Mi vam preporučujemo Srednji put izrade kolača sreće, ili negde recept poznatiji kao Zlatna sredina, što je zapravo staza sreće i umerenosti skladnog života.

Šta vam je od sastojaka potrebno da bi zamešali sreću?

.

Recept za sreću – sastojci

  1. Male želje a velika trpeljivost
  2. Dobro zdravlje
  3. Nedostatak velike vizije
  4. Pristojne spoljašnje okolnosti
  5. Iskreno srce
  6. Nevin pogled na svet
  7. Unutrašnja mirnoća
  8. Dobar usud

Kako zamešati sve sastojke da bi se dobila velika sreća?

.

Izrada kolača sreće

Pre svega gledajte da uzimate što sitnije želje, po mogućstvu tip 800 i da ih sejete kroz veliko sito neuspeha, što će vam doneti veliku trpeljivost. Na taj način će testo vašeg kolača biti fleksibilno i tolerantno na sve nesreće koje vas okružuju.

Bez dobrog zdravlja i izbora umerenog života, ne može se napraviti velika torta sreće. Jednostavno ne ide. U tom smislu uvek proveravajte ispravnost vašeg zdravlja i budite pažljivi sa njime. Bez njega, to vam je kao torta sa solju a bez šećera, pa je sve slano, gorko i bljutavo.

Jedan od ključnih sastojaka svakog dobrog parčeta sreće je nedostatak velike vizije, jer velike vizije vas uvek teraja na više, bolje i dalje, umarajući vas, izazivajući konflikte, sukobe i stres. Što vam je veća ili višlja vizija, to su vam nesreće i prepreke koje vam stoje na putu izvesnije. Zbog toga uklonite grandomanske vizije iz svog života, samo vam prizivaju nesreću i prave probleme.

U svakom slučaju kada počnete da spremate vaš kolačić sreće, spoljna temperatura, svetlo i higijenski uslovi vašeg života treba da budu optimalni, normalni, prosečni, tako da kažemo. U mraku ili na velikoj toploti kolačići se ne daju spremati. Ili pak u prljavštini, nesredjenosti i ružnoći. No, svakako ne treba preterivati sa tim da želite mnogo više i lepše, jer je to pokušaj sastojka pod tačkom 1. da se izrazi, a onda se rasplamsa i tačka 3. I pod uticajem velikih želja i velikih vizija vaš kolač najčešće pregori.

Iskreno srce je ukras vašeg kolača sreće i mora biti na pijedastalu, i da stalno bude otvoreno i iskreno, jer će samo tako torta sreće ostati uvek sveža i lepa. Čim vam se jave pritvorne ideje, zavist, ljubomora, ili sujeta, srce se zatvara, tamni, a fil vaše torte sreće počinje da oksidira, postaje toksičan i gubi boju. Koliko li je samo lepih i velikih poslastica ljudskog uma i kreativnosti postalo toksično zbog gubitka iskrenog srca.

Nevinost je veliki sastojak svačije sreće. I malom i skromnom kolaču, nevinost daje veličinu i volumen. Od nevinosti kolač narasta. Stoga je nezaobilazan sastojak svake sreće, jer ujednačava boje svetlosnog spektra sagledavanja sveta, posvetljuje tamu i umanjuje prejako svetlo, držeči uvek sve tonove u istom, zlatnom preseku i opsegu života. Ne zaboravite nevinost u svemu što radite i u svakoj prilici.

Za celokupnu strukturu kolačića sreće i njihovu čvrstinu, unutrašnja mirnoća je od jako važnog značaja. Jer nijedna vam torta sreće neće dugo stajati ako je ne drži unutrašnja mirnoća. Najžalosnije su one torte sreće koje se prave od velikih želja i velike vizije a bez unutrašnje mirnoće, koje na samom kraju spremanja, iako izgledaju veličanstveno, samo se uruše i pretvore u jadnu izmešanu i konfuznu masu pomešanih osećanja, ushita i rezignacije, samoljublja i nesigurnosti. Ojačajte svaku vašu kreaciju i rad unutrašnjim mirom i dugo će vam trajati sreća u životu.

Dobar usud je sastojak koji dobijate bez svoje volje. On je sastavni deo atmosfere, vazduha, zračenja i volje sudbine, to je ono što vam je dato od Boga. Moguće je na njega delovati u nekim slučajevima molitvom i molbama, ali je mahom nezavistan od naše volje, tim pre je najmanje bitan sastojak naše torte sreće. Zapamtite, najmanje je bitan sastojak, jer nije zavistan od naše volje, ali najviše zna da utiče.

I na ovom mestu dolazi vaše majstorstvo kao kuvara sreće, kako da sve te namirnice ukomponujete u jedan divan i ukusan kolač sreće koji će dugo trajati.

Sve ste dobili, sastojke i recept. Ostala je samo još vaša ljubav, vera i nada kao kuvara.

Lako je napraviti kolač sreće.

. . .

Kako napraviti kineski kolačić sreće – How To Make Fortune Cookies

httpv://www.youtube.com/watch?v=80beqJ1t_1k&feature=related

. . .