Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Filmovi

Grand Jet Set (Džet set) – domaći film o turbo folk estradi

Filmski kritičar

* * *

.

Danas vam predstavljamo zanimljiv domaći naučno fantastični i animirani mjuzikl, film koji je svoju slavu doživeo u subkulturnim krugovima i medju našim mladjim sugradjanima – Džet set (Jet set).

Snimljen 2006-e godine. Režiser Nenad Mitić. Scenario Nenad Mitić i Marko Gizdavić.

Delo mladih za mlade, Džet Set je odličan primer kako se mogu napraviti zanimljivi i socijalno angažovani filmovi za malo novca a sa puno truda, volje i posvećenosti. Ističemo zanimljiv izbor muzike za film, delo za koji možemo slobodno reći da je svojevrsni srpski trash mjuzikl 🙂

Ovo filmsko delo ima u sebi mnogo zanatskih nedostataka u smislu filmske umetnosti, ali se ističe svojom energijom i voljom da se uopšte napravi. Kao i temom, koja je još uvek aktuelna i živa – izbor Grand čobanina godine. I naravno, borba vanzemaljaca sa narodnjacima, jer vanzemaljce i u dubokom svemiru uznemirava narodnjačka turbo folk muzika i njihove razorne vibracije koje plove kroz vasionu.

Šaban Šaulić, Boban Zdravković, Sejo Kalča, čobani i vanzemaljci su glavni junaci ovog dela, uz upečatljive epizodne uloge Saše Matića kao proroka, Harisa Džinovića, Djanija, Saše Popovića, Miroslava Ilića, i ostalih zvezda Grand produkcije. Ovo je filmsko delo koje pretenduje da postane svojevrsna animirana turbo folk saga novije srpske kinematografije.

Nastavak Džet Set 2 se očekuje.

. . .

Grand Džet Set domaći animirani film.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_29NasKzefY&feature=related

. . .

5 komentara

  • Jedva sam odgledao film, nije bas gledljiv. Priznajem da je atmosfera pogodjena i bravo momcima za hrabrost i volju da naprave ovakav muuuuziklght.

  • Tako je umro rock and roll u Srbiji 🙁

    Bivši roker Željko Mitrović je sa svojom Pink televizijom izdao sebe, pa muziku, pa narod, pa sve moralno i zdravo, time što je stvorio u Srbiji dominaciju ružičastog turbo folka primitivizma i kurvarluka.

    Dajem ideju autorima ovog filma da snime film o Željku Mitroviću, njegovoj muzičkoj karijeri, političkom angažmanu u morbidnom Jul-u, stvaranju Pinka državnim parama, drogiranju kokainom, trovanjem lošom gudrom, švalerisanju sa slovenačkom pevačicom, izvoz turbo folk kulture u zemlje okruženja, otimanje jahte, porodične svadje i šta sve već ne.

    Bio bi to film o najvećoj muzičkoj štetočini u srpskoj istoriji.

Ostavite komentar