Драгана Милићевић Ђорђевић

* * *

 

ПЕВАЧИЦА

 

Зграбила је микрофон. Бина је била њена. Људи су јој се дивили. Гледали су у њу као у биће са друге планете. Све оно што јој је природа ускратила певачица је купила. Глас је био у другом плану.

Шоу је почео.

Викала је, скакала и трескала. Дрека – аплауз, дрмање – аплауз. А онда је на реду био највећи међу свим хитовима:

„Наша веза ни на шта не личи, узми ауто и низ брдо пичи …

Свако хоће кармин да ми скине ја бих твоју руку да ме дирне …

Нећу да ме пипају са стране, мени фале твоје слатке мане …”

Творац песме је чувени Alexandro. Народ га лако упамтио. Ноћ пошто је постао познат, одржао је своју прву конференцију за штампу. Под теретом славе, сав мамуран и важан, изашао је пред медије и погледао их као да ће нешто важно да им каже. А онда подригнуо и задремао. Сензација је учинила своје …

Када је певачица показала све што је имала, људи су могли мирно да се врате одакле су и дошли.

.

Kratka priča iz zbirke najboljih kratkih priča IK Alma za 2009-u godinu – „Kuće u vazduhu”

.

Napomena Redakcije: Popularna srpska pevačica i umetnica Jelena Karleuša, njena slika i video klip nemaju nikakve veze sa sadržinom teksta. Uzeli smo je više kao ilustraciju pevačice koja je sve suprotno od napisanog, koja se svojim primerom bori da Srbija postane bolje mesto za život, i da imamo lepšu, moralniju i vaspitaniju decu, jer kao što znate Jelena Karleuša je dobra majka, uz to socijalno angažovana na zaštiti marginalnih manjina i ljudskih prava, svojevrsna je gej ikona, promoter je zaštite životinja, i cenjena je kao kolumnistkinja i mislilac kod dela javnosti. Nadamo se da razumete zašto je našla mesto u ovoj priči.

. . .

Jelena Karleusa – Manijak

httpv://www.youtube.com/watch?v=fnIZkRcaJ54