Aleksandar Parezanović

* * *

Da vam nešto ne pokvari letovanje u Egiptu

.

Dešava se povremeno osetljivim Evropljanima na letovanju na Crvenom moru u Egiptu da dožive dijareju, mučninu ili glavobolju – retko, ali se dešava. Budite u jedno sigurni, ako i Vas to zadesi, domaćini za to nisu krivi, jer u njihovim dobrim hotelima kuhinja i posluga imaju visoke standarde higijene i kvaliteta, pa u njih ne treba sumnjati.

Jednostavno, unutrašnja flora nam je drugačija nego što je u domaćina, pa zbog toga poneko doživi kratkotrajne probleme.

Rešenja su laka, neki kažu da pomaže prijatni El Arosa Tea, čaj koji su Egipćani preuzeli od Kenijaca. Pored stoga, svi će Vam reći da tada treba uzeti egipatski lek Antinal, popiti odmah dve pilule, a onda po jednu, tri puta dnevno, dok ne budete onaj stari (ili ona stara). Nekada su vodiči čak preporučivali ovaj lek i kao sigurnu preventivu, ali, pošto nemedicinari sa kutijice ne mogu jasno pročitati da li je Antinal probiotik ili antibiotik, sada ga predlažu – ako problem naiđe.

Treća metoda je za one „18+“, najjednostavnija je za primenu, a zove se – preventivna rakija. Pisac ovih redova je otišao i korak dalje, pa je primenjivao koktel. Tako je pred večeru, neparnog dana, pio „Staru sokolovu„, a parnog dana „Žutu osu„, uz sveže urme i bademe ….

Rezultat je bio – fantastičan !

Odlučite sami, nemojte posle da kažete da Vam nismo savet dali.

.

Egipatski trbušni ples Belly dance old style – predlog Redakcije za razgibavanje stomaka

httpv://www.youtube.com/watch?v=Yl85vnsndx0

. . .