Konoba Ćatovića mlini je najlepši restoran u Crnoj Gori i na primorju

Ako tražite gde se nalazi najlepši restoran u Crnoj Gori i na primorju, pravac Boka Kotorska i malo mesto Morinj, tu vas čeka konoba Ćatovića mlini

 

 

Ćatovića mlini pogled sa terase - najlepši restoran u Crnoj Gori i na primorju

U Boki Kotorskoj, u malom mestu Morinj nalazi se najlepši restoran Crne Gore, konoba Ćatovića mlini, vlasnika Lazara Ćatovića.

To je restoran koji svakako treba da posetite ako se nalazite na Crnogorskom primorju, jer vredi truda.

Ako se nalazite van Bokokotorskog zaliva, navigacija za restoran vam izgleda ovako: dodjete do Tivta, odete na trajekt, predjete na drugu stranu zaliva, i odmah nakon silaska sa trajekta krenete magistralnim putem desno, i posle nekoliko kilometara nailazite na tablu mesta Morinj, i nakon par desetina metara dalje vožnje vidite tablu restorana, koja vas upućuje da skrenete sa puta levo, pa vozite uskom uličicom izmedju kuća i nakon 50 metara dolazite do parkinga restorana.

Ulazite kroz kamenu kapiju i prolazite bukvalno kroz tunel od bambusa, što je zanimljiv detalj, i izlazite na prostor koji je krajnje neobičan, tako da ću manje pisati a više ću prikazati slika. S tim da mi se desio peh pa iako sam uslikao 30-ak fotografija, sve su neupotrebljive za ovaj članak jer sam greškom slikao u jako maloj rezoluciji, još za oblačna dana, pa je kvalitet loš. Stoga sam osim svoje naslovne slike za ilustraciju ovog teksta koristio tudje slike sa interneta.

Reći ću samo da su usluga i kvalitet hrane vrhunski, nekoliko puta smo bili što na ručku, što na večeri i isprobali glavne specijalitete. Cene su adekvatne ponudjenom kvalitetu, mada niže nego što su u takodje poznatom restoranu Stari Mlini u mestu Ljuta, takodje u Boki Kotorskoj, pored Kotora, o kome ćemo nekom drugom prilikom.

Sama konoba koja je smeštena unutar stare velike kamene kuće, nekadašnjeg mlina, i vrlo je lepo sredjena. Sa svojom niskom kamenom tavanicom vas vraća par vekova unazad. Medjutim glavni doživljaj je krajolik oko konobe ispunjen vodom, drvećem, divljim patkama, stazama i mostićima. To je u stvari prostor nekadašnje močvare, jer je taj deo zemljišta pun vrela i izvora vode. Medjutim, upornim radom i sredjivanjem močvare stvoren je sjajan i lep vodeni park.

Restoran, to jest konoba radi tokom cele godine, bez prestanka.

Divno mesto puno pozitivne energije.

Zlatko Šćepanović

.

.

.

.

.

.

. . .

www.catovicamlini.me

.