Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Čovek Zdravlje

Marija Treben – Zdravlje iz Božije apoteke i vino za srce

Marija Treben


LEKOVITO VINO I SRCE

Austrijska travarka Marija Treben i njena knjiga Zdravlje iz Božije apoteke sa receptom za vino za srce

 

Uvod u knjigu Zdravlje iz Božije apoteke i Marija Treben

Marija Treben Zdravlje iz Bozije apoteke knjiga i vino za srce
Marija Treben

Tako je pisala Marija Treben. U vreme u kojem se veliki deo čovečanstva veoma udaljio od prirodnog načina života i u kojem je izložen opasnostima da oboli zbog svog pogrešnog stava prema životu, ponovo bi trebalo da nađemo put do naših lekovitih biljaka, koje nam Gospod svojom dobrotom poklanja od prastarih vremena. Paroh Knajp (Kneirr – Sebastijan Knajp (1821-1867) sveštenik iz Verishofena (Worishofen), lekar prirodnjak, zagovornik lečenja na prirodan način i, naročito, lečenja hidroterapijom, prim. prevodioca) u svojim knjigama govori o tome da je za svaku bolest izrasla neka biljka!

Svako može da doprinese svom zdravlju ako radi preventive i blagovremeno skuplja biljke i trave iz Božje apoteke, te ih u obliku čaja pije svakodnevno ili po potrebi, zatim ako koristi ekstrakte za utrljavanje ili za tople obloge, kao dodatak vodi za kupanje itd. Ako se već odlučite da koristite lekovite biljke, valjalo bi da počnete sa onima koje pročišćavaju krv, kao što su sremuš, kopriva, veronika, maslačak i bokvica. Ovakve kure, primenjene tačno po uputstvu, nikada ne mogu da naškode. Ako vam one ne pomognu i ne donesu olakšanje ili je njihovo dejstvo slabo, moguće je da u području gde stanujete ili radite postoje geopatske zone. U vezi sa ovim trebalo bi da konsultujete iskusnog radiestezistu kako bi vam našao mesta na kojima nema zračenja.

Kod ozbiljnog oboljenja, groznice ili drugih nedvosmislenih simptoma bolesti, neophodno je, ipak, blagovremeno potražiti lekara koji će postaviti dijagnozu i kojeg ćete upitati za savet. Takođe se podrazumeva da lekaru treba prepustiti praćenje toka teške bolesti i savesnu kontrolu procesa ozdravljenja.

Postepeno okretanje školske medicine prema lečenju biljkama počinje još od 25. međunarodnog kongresa lekarskih komora Nemačke i Austrije, na kojem je učestvovalo ravno 1500 lekara, a koji je održan u martu 1980. u Badgaštajnu (Vadgastein, okrug Salzburg).

Profesor dr Karl Alken (Sarl Alken) sa Univerziteta Sarske oblasti obrazložio je intenzivnije okretanje školske medicine prema lekovitim moćima prirode ovim rečima: „Posle Drugog svetskog rata lekari su bili praktično nemoćni pred, na primer, tuberkulozom ili pred oboljenjem otkazivanja funkcije bubrega. A onda se dogodio veliki preokret uvođenjem antibiotika – pa se danas već suočavamo i sa mnogim negativnim posledicama upotrebe ove blagodeti, što zbog prekomerne, što zbog pogrešne upotrebe. Jedna od posledica je nagli rast broja gljivičnih oboljenja izazvanih narušavanjem normalne biološke ravnoteže, prekomernom upotrebom medikamenata i raznim ekološkim faktorima.“

Već godinama pratim lekarska zasedanja i kongrese o čijim se rezultatima piše u dnevnoj štampi. Mnogi savesni i odgovorni lekari upozoravaju na opasnost od prekomerne upotrebe raznih tableta. Posebno ukazuju na to koliko opasna mogu da budu sredstva protiv bolova. Bezbroj ljudi ih uzima bez ikakvog lekarskog nadzora pri čemu ona mogu da izazovu teška organska oboljenja. Na primer, sredstva protiv povišenog krvnog pritiska koja se uzimaju tokom dužeg vremenskog perioda mogu da podstaknu pojavu raka dojke kod žena, kako su utvrdile tri grupe istraživača nezavisne jedne od drugih, u Bostonu, Bristolu i u Helsinkiju.

Muška bokvica Marija Treben Zdravlje iz Božije apoteke knjiga
Bokvica

Svojim iskustvima iz poslednje dve i po godine, a to je od objavljivanja brošure Zdravlje iz Božje apoteke – Marija Treben, želim da bolesnim ljudima učinim pristupačnim lekovitu moć i dejstvo važnih biljaka i pomognem im da ponovo budu zdravi. Ljudski je uzvišeno tražiti izlaz iz beznađa bolovanja, i to sopstvenom snagom i voljom a uz Božju pomoć i pomoć naših lekovitih biljaka. Snošenje odgovornosti za sopstveno ozdravljenje u tolikoj meri uzdiže ljudsko dostojanstvo da se bolesnik već nalazi na polovini puta koji vodi iz bez izlaza njegovog bolesnog življenja.

Uvek me iznova pitaju otkud mi znanje o lekovitom bilju. Na to ne mogu precizno da odgovorim. Kao dete, školske ferije sam provodila u porodici jednog višeg šumarskog nadzornika. Tu sam mogla da osetim i doživim prirodu i odnose koji vladaju u njoj daleko više nego što je to, tada, bilo primereno mojim godinama. Tako sam već kao dete razlikovala sve biljke, poznavala svaku poimenice; ipak, njihov značaj u pogledu lekovitosti nije mi bio poznat. Moja majka, strastveni Knajpov sledbenik, nastojala je da nas, decu, podiže ne koristeći hemijska sredstva koja bi negativno uticala na nas.

Kao mlada devojka imala sam dva doživljaja koja su mi se duboko urezala u pamćenje. Jedna udovica četrdesetih godina, majka troje dece, bila se razbolela od leukemije i iz bolnice suje otpustili kao neizlečivu. Lekari su joj davali još tri dana života. Njena sestra, zabrinuta zbog toga što bi za bolesnicom ostalo troje siročadi, uzela je mokraću obolele i otputovala u mesto blizu Karlovih Vari (Karlsbad), kod jedne travarke. Iako je ova uplašeno uzviknula: „Tek sada dolazite sa ovom mrtvačkom vodom!“, pomogle su biljke koje je dala. Posle deset dana, kliničkim pregledom je utvrđeno da kod udovice nema ni traga od leukemije.

Sličan slučaj zbio se u isto vreme sa jednom 38-godišnjom majkom četvoro dece. I ovde je bila reč o leukemiji i lekari nisu davali nikakve nade u ozdravljenje. Žena se obratila takođe jednoj travarki i od nje dobila savet i odgovarajuće biljke. Od biljaka je svakodnevno pripremala sebi nekoliko bokala biljnog čaja. Prolazeći pored njih, svaki put bi popila dobar gutljaj. „Ako mi ne pomogne, sigurno mi neće ni škoditi“, mislila je. Pregled posle deset dana je pokazao: leukemije uopšte nema!

Na ovim primerima se može spoznati da je veoma važno da se kod naizgled neizlečivih bolesti tokom dana pije mnogo čaja. Od tada, ja sam uverena da lekovito bilje može da pomogne čak i kada je reč o zloćudnim bolestima.

Na Sretenje 1961. godine umrla je moja dobra majka. Od tada sam imala određen osećaj da prodirem u nauku o lekovitim biljkama. Uz to su dolazila i nova iskustva, pa sam, postepeno, sa jednim osećanjem sigurnosti u svetu lekovitih biljaka, konačno ušla u Božju apoteku. Bilo je to kao da mnome upravlja neka viša sila, pre svega Majka Božja, velika pomagačica svih bolesnih, kao da će mi ona pokazati pravi put. Poverenje i vera u NjU, poštovanje i molitva pred jednom starom divnom slikom Majke Božje, koja je na čudnovat način dospela u moje ruke a time i u moj posed, pomogli su mi svaki put kada sam bila u nedoumici.

Zato nastojim da ljudima ukažem ne samo na lekovite biljke nego, pre svega, na svemoć Stvoritelja, u čijim je rukama naš život spokojan i koji upravlja njime. Kod NjEGA mi tražimo pomoć i utehu, a u NjEGOVOJ apoteci, ponizno i uz molitvu, biljke za teške bolesti. Na NjEMU je da nas vodi i daruje, da našim životom upravlja prema SVOJOJ volji.

BioCapillary biljne kapi za cirkulaciju jačanje kapilara i čišćenje krvi
BioCapillary biljne kapi za cirkulaciju jačanje kapilara i čišćenje krvi

Kako da napravite lekovito vino za cirkulaciju, bolji krvotok i kapilare kod kuće

Uzmite jednu bočicu kapi za cirkulaciju BioCapillary od 100 ml i pomešajte sa dva litra kvalitetnog domaćeg crvenog vina. Svako jutro i veče popijte pre ili za vreme jela 1 dcl (veća rakijska čašica) tako dobijenog vina. Nakon nekoliko dana već ćete osetiti da vino za bolju cirkulaciju poboljšava rad srca, udovi vam postaju topliji – ruke i noge nisu više hladne, nestaju vrtoglavice usled loše cirkulacije, periferni krvotok vam bolje radi.

Vino za srce – recept Sveta Hildegarda fon Binden

Sveta Hildegard von BINGEN Vino za srce recept Marija Treben
Hildegarda fon Binden

U knjižici „Tako leči BogMedicina svetice Hildegard fon Bingen„, kao nov proces prirodnog lečenja („So heilt Gott, Die Medizin der hl. Hildegard von BINGEN als neues Naturheilverfahren) od dr Gotfrida Hercke (Gottfried Hertzka), objavljenoj kod izdavača Kristijana, Štajn na Rajni, Švajcarska (Christiana-Verlag, Stein am Rhein, Schweiz), a bez koje ne bi trebalo da ostane nijedno hrišćansko domaćinstvo, između ostalog naveden je veličanstveni recept kojim se postižu neobični uspesi.

Opatica Hildegarda fon Bingen živela je pre 800 godina (1098-1179), umrla je, dakle, kada je imala 81 godinu. Kao takozvana mističarka ona je pri punoj svesti pred očima imala neku vrstu nebeskog televizora. Kako na kraju svog životnog dela izričito svedoči i objašnjava, svi njeni spisi, sve ono što je ikada napisala, potiče isključivo od nebeskih slika i reči i da je Bog obelodanio sve navedene bolesti i opisane recepte za njihovo lečenje.

Papa Evgenije III. (Eidep III.) je naredio da se proveri vidovitost Hildegarde fon Bingen i Crkva joj je priznala karizmu – svetost. Sada, posle 800 godina, i moderna medicina je njena medicinska načela priznala kao ispravna.

Dr Hercka, lekar opšte prakse prirodnim lečenjem iz Konstanca na Bodenskom jezeru (Konstanz am Bodensee), preneo nam je, u svojoj maloj knjizi „Tako Bog leči“, nekoliko Hildegardinih recepata.

Recept „Vino za srce“ pokazuje velike uspehe kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja, te nalazi, kako dr Hercke navodi, široku primenu u njegovoj svakodnevnoj praksi. I sama sam ovaj recept nekoliko puta predala dalje, a rezultati su bili iznenađujuće dobri. I kod angine pektoris, vino za srce je osetno poboljšalo stanje.

Recept za lekovito vino za srce

Recept za lekovito vine za srce Marija Treben
Recept za lekovito vine za srce

10 svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavi se u litru čistog prirodnog vina i doda jedna do dve velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuva se 10 minuta na tihoj vatri (pažnja, peni se!).

Posle se doda 300 g pravog pčelinjeg meda i ostavi da se lagano kuva još četiri minuta.

Vruće vino za srce procediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvoriti! Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti.

Dodala bih još da se svakom pojedincu prepušta odluka da li će med kuvati ili ne.

Dr Hercka kaže: „Koje ćeš vino uzeti, crno ili belo, svejedno je. Važno je da bude prirodno… Samo se moraš pridržavati redosleda: med se vinu dodaje tek posle prvog kuvanja i on mora da se kuva zajedno s ostalim. Nemoj se bojati kuvanja… Slobodno kuvaj svoje vino za srce s peršunom i medom!“

Dalje, dr Hercka navodi: „Ako osetiš srce, uzmi jednu, dve, tri ili više punih velikih kašika na dan, i probadanja u srcu (izazvana promenom vremena ili uzbuđenjem) proći će kao rukom odnesena. Ne treba da štediš niti da se plašiš jer sebi ne možeš naneti štetu. Mnogo ćeš sebi pomoći ovim vinom za srce, a jednoga dana se možda i izlečiti ne samo od lakih početnih bolova u srcu nego i od prave srčane slabosti i ozbiljnih srčanih oboljenja.“

 

Početna strana

62 komentara

 • Hvala Bogu sto postoje takve zene i sto postoji neko ko je to sve sacuvao do danasnjeg dana da pomogne onome kom treba pomoc a i onom sto ne treba valja da procita da prenese onima sto im treba.Hvala!

 • Veoma sam srećna što sam pronašla ove tekstove koji su mi potvrdili moje razmišljanje o isceljenju putem darova prirode… i ne samo to, povratak prirodi i zemlji od koje smo postali i kojoj ćemo se vratiti, pravi je recept za sva isceljenja duše i tela… Hvala onima koji su omogućili da steknemo ili potvrdimo svoja prava razmišljana o zdravlju jer samo ako smo zdravi duhom i telom možemo biti srećni …voleti sve oko sebe, ptice, travu , cveće…

 • Potreban mi je zbog majke, kontakt sa Marijom Treben ili nekom slicnom osobom, pozeljno na teritoriji Srbije. Razlog je da mi majka (67 godina) ima psorijazu koja je sve vise opterecuje. Ako postoji neko banjsko leciliste, odgovaralo bi mi i to.

 • Gorane, gospodja Marija Treben je već odavno pokojna. Njene preporuke za lečenje psorijaze date su u sledećem tekstu:

  http://www.bastabalkana.com/2012/01/psorijaza-prirodno-lecenje-psorijaze/

  Psorijaza se leči iznutra. Promena ishrane i preporučeni čajevi. Kreme pomažu samo u akutnoj fazi i smiruju simptome ali ne leče.

  Prolom Banja je preporučjiva (izuzev što je na samoj Radan planini pa ima puno stepenika za manje pokretne).

  Zatim banja Junaković, banja Rusanda ili još bolje neke banje u Bugarskoj gde ima lekovitog morskog mulja.

 • Potreban mi je recept za pravljenje lijeka od orascica koji je posebno zdrav za pravilan rad stitne zlijezde, ako je moguce po reccepturi Marije Treben.

 • Psorijaza je medicinski neizleciva bolest i nastaje usled stresa pod #1 ,te usled lose ishrane ,kao i mogucih stranih virusa ,u Chicagu je bio samo jedan covjek koji je efikasno lecio psorijazu ,ali takode 80 % je pomoglo onima koji su proveli 2-3 tjedna u bugarskoj na crnom moru ,kupanje ,stajanje celim telom u morskoj vodi po 2-3 sata izjutra pre 11 casova tako isto 2-3 sata posle podne od 5 pa do 7-8 uvece, isto se vodi dijeta i jako je pozeljno piti velike kolicine caja od hajducice.Mnogima je pomogla krema i ulje koje je taj gosn,iz Chicaga spravljao u svom laboratoriju ima to vise od 15 god,cuo sam cak da je dr Visnjic pokusao plasirati njegove kreme dok je boravio u floridi ali nije mu uspjelo.To je bio jedini covjek pouzdan sa znanjem ,veoma je bitno izbjegavati hranu koja iritira jetru ,kao ljute ,ili jako slane stvari obicno se preporucuje mljecni proizvodi u obliku blagih sireva vocnih jogurta puno caja (Hajducice)jer je ona najbolja da cisti sistem, takode ako je psoriaza u ljuskama dobro je mazati maslinovim uljem 2x dnevno ,izbjegavat ostru robu na tjelu i izbjegavat velike vrucine to jest ne boravit u podne na suncu.

 • Vec 2 godina imam Analnu fistulu,,,, imao sam do sad 2 operacije ali fistula se opet pojavi… Cuo sam da Sweden Bitter jako pomaze kod fistule,,,,ako neko zna kako se uzima Sweden bitter kod fistule molim da mi kaze …… dali neko imao je vec problem i iskustvo sa Fistulama …. Vec ne znam sta vise da radim dali opet da idem na operacii ili da potrazim pomos kod alternativne medicine …

  Unapred Vam hvala

 • @ Gogo

  Promenite hirurga koji vas je operisao jer nije uspeo da iz dva puta resi fistulu. Operacija je jedino i trajno resenje, sve ostalo je odlaganje operacije. Fistula je fizicka anomalija tkiva i na to preparati ne deluju kao sto ne mogu delovati ni na kriv nos ili klempave usi. Bilo koja krema ili tinktura samo smiruje upalu fistule a ne uklanja uzrok. Problemi sa fistulom ce se nastaviti sve dok hirurg ne zatvori kanale u kozi.

 • Hvala Vam puno na savet .. Ali kad cujem opet operacija iskreno dobijem strah… Prosli put prosla sam jako strasno ,,, bila sam u klinici 16 dana ,a 15 dana nisam smela nista da jedem bila sam 24 casa samo na infuziii ….. Od operacija ne boim se ali boim se od to sto treba da budem 16 dana u klinici i to sto ne smeem nista da jedem …… nakon operacija jako sam opala i fizicki i psihicki trebalo mi je dosta vreme dok se ne oporavim …… Ali isto boim se i fistula da ne pregje i u RAk …..

  Unapred Vam hvala

 • @ Gogo

  Operacija fistule je procedura zbog koje se u bolnici provede od 2 do 5 dana zavisno od složenosti zahvata. Vi ste verovatno imali komplikacije pa ste zbog toga bili na infuziji i ostali toliko dugo.

  Kod operacije fistule je značajno da imate dobrog hirurga i da on dobro uoči kanal fistule koji u tkivu treba da zatvori.

  Od fistule se ne dobija rak. Fistula je kanal – cevčica u tkivu kože koji se formirao iz nekih razloga. To nije opasno, osim što se s vremena na vreme kanal inficira i stvori upalu koja vas muči. Zadatak hirurga je da ukloni kanal i zatvori cevčicu i tako zaustavi dalje upale. Operacija fistule se ne sprovodi pod upalom, već kada je tkivo normalno da bi se mogla uočiti fistula u tkivu.

  Nemate čega da se plašite, samo pronadjite veštog i iskusnog hirurga koji je specijalizovan za fistulu.

 • Hvala Vam punooooooo …… Mnogo mi je lakse sada od kad znam da fistula ne moze da premine u nesto zlocesto …. Zbog toga znala sam i psihicki da padnem u neka kriza …. U klinici ostala sam tako dugo zato sto hirurg na sami pocetak mi je rekao da imam Komplicirana analna fistula ,i da ne sme da uzimam hrana samo za da ne bi imala stolica ,za da ne bi se inficirala operacija …Potrudi cu se da najgem neki drugi hirurg … Za zadnja operacija tek sam bila 200 km dalje u jedna klinika , cula sam da taj hirurg je jedan od najbolju u Nemacka bila sam 100 % sigurna da ce to da bude zadnja operacila ,,, ali nazalost …

  Od srca Vam hvala

 • Postovanje ,Priroda na Dar
  Potrebna mi je pomoc za majku koja ima 63 godine,ima visok pritisak , u septembru je bila u bolnici zbog visokog srcanog ritma , i dalje sa terapijom porosek ritma je 111.Veoma se brinem vise ne znam kome da se obratim iz razloga sto vidim da se zena pati i prestravljena je ,svakom setnjom posle 300m ,pocinje obilno da se znoji da je zabrinjavajuce inace i zbog srcanog ritma je dospela u bolnicu zbog lose terapiije pa sada smo u strahu i dalje.Inace njena dijagnoza je sada {Insuffcientia cordis 150,
  fibrillatio atriorum et fuctuatio atriorum 148,
  struma diffusa atoxica E 040}
  terapija joj je sada*Farin,Concor,Lasix,Spironolkaton,Atacor i Amiodaron
  Sme li moja majka sa ovom terapijom koristiti VINO ZA SRCE?
  Unapred zahvalna
  i svako dobro divnim ljudima Balkana

  Lidija

 • @ Lidija

  Draga Lidija, možete pokušati sa vinom za srce ali vodite računa da slatko vino diže pritisak! U tom smislu ne smete nikako prekidati lekove koje majka pije.

  Vaša majka treba potpuno da promeni stil života. U domenu ishrane je potrebno da postane vegetarijanac – makrobiotičar, čak i vegan u prvoj fazi. Mora da zaboravi na začine u potpunosti, na slatko, na životinjske proteine. S druge strane ne sme da drži dijetu, jer oslabljeno srce zahteva i traži dovoljno energije. Premestite je van grada u neko zdravije okruženje ako možete – i zbog više kiseonika i zbog manje gradskog stresa.

  Preporučujemo cedjeni sok od koprive ili matičnjaka, no kako je to sada teško naći onda mešavina čaja: 50% kopriva, 30% matičnjak i 20% kantarion – tri puta dnevno pre jela nezašećeren.

  NE PREKIDATI SA LEKOVIMA ČAK I KADA SE STANJE POPRAVI!

  U zdravlje.

 • DA SAMO ZNATE KOLIKO STE PREDIVNI
  ZNALI BI KOLIKO MI OVAJ VAS ODGOVOR ZNACI
  ZELIM VAM SVU SRECU SVETA
  I DA I VAMA KO I MENI ZELJE POSTANU SVARNOST
  ZA SADA JE SMAO JEDNA A VIDITE I KOJA.
  PUNO SRECE VAMA I VASIMA
  I U DOBRU SA SE SRETNEMO

  LIDIJA

 • Poštovani, u knjizi sam našla recept koji je primjeren mojim problemima, imam obilna menstrualna krvarenja (imam 50god)i u prošloj godini sam bila dva puta pod narkozom, drugi put su mi napravili ablaciju endometrija, međutim problem se opet nakon par mjeseci vraća. U receptu iz knjige se koristi cvijet arnike u jednom dijelu (jedna sedmina mješavine), koji je inače otrovan. Smjesu čajeva sam pripremila i samo imam strah početi.Čaj se pije svaki dan i dugo, dali mogu početi s njim bez straha od djelovanja arnike? VELIKO HVALA na odgovoru.

 • Draga Tonka,

  Arnika ili brdjanka nije otrovna biljka. Ona u jačoj koncentraciji zna da deluje korozivno na tkiva i da stvara upale, ali u mešavini gde je ona 1/7 čajne mešavine to nije problem. Možete taj čaj piti bez brige za posledice.

  Ipak, ako se plašite koristite potpuno bezbedno mešavinu čaja od:

  hajdučke trave – 50%,

  koprive -30% i

  rusomače – 20%

  Čaj spremiti na klasičan način, prelivanjem ključalom vodom, 3 dcl vode na jednu punu supenu kašiku mešavine. Piti 3 šolje čaja dnevno, pre jela. Od iste mešavine napraviti čaj za kupku u kojoj provesti po 15 minuta i njim isprati rodnicu, svakodnevno tri dana pred menstruaciju.

  Ta mešavina će vam svakako smanjiti krvarenja, i možete je početi piti 7 dana pred početak mesečnog pranja.

  U zdravlje 🙂

 • pozdrav dobrim ljudima,molim za pomoc u vezi dijabetesa i steriliteta.dijabeticar sam na insulinu 20 jedinica na dan i molim vasu preporuku koji caj da pijem.istovremeno imam probleb sa brojem i pokretljivoscu spermatozoida.unapred zahvalni

 • @ mileva

  Slušajte preporuke vašeg lekara i strogo vodite računa o pravilnoj ishrani. Što više svežeg i sirovog povrća i voća koristite u ishrani.

  http://www.bastabalkana.com/2012/10/dijabetes-tip-1-i-2-prirodno-lecenje-dijabetesa-i-kontrola-secera-u-krvi-ishranom-i-prirodnim-putem/

  http://www.bastabalkana.com/2012/11/osnovni-principi-pravilne-i-zdrave-ishrane-i-zdravlja-hrana-kao-lek-energija-zdravlje-i-sreca/

  Za sterilitet pokušajte sa Duoanster sirupom:

  http://www.biospharm.co.rs/sr/pr/ps_duoanster.html

  U vašem slučaju (dijebetes + sterilitet) preporučujemo Rtanjski čaj ili mešavinu čaja od:

  1. Rtanski čaj (Čubar) 40%

  2. Malina ili Borovnica 20 %

  3. Kopriva 20%

  4. Neven 10 %

  5. Bosiljak 10%

 • @ Tonka

  Samo budite uporni. Neće se promena desiti preko noći. S obzirom na opis problema, vaše telo i vaša tkiva trebaju vremena da se promene i usmere ka normalnijem stanju i radu. Zato ne odustajte jedno 6 meseci, bilo da vam je bolje ili ne.

  I u svakom slučaju, i dalje budite na vezi sa vašim lekarom i upoznajte ga sa pomoćnim tretmanom. Mi ne zamenjujemo doktora, niti tretman zamenjuje medicinski metod.

 • Poštovana,

  Na skijanju sam pokidala prednji ukršteni ligament na levom kolenu. Magnet je potvrdio dijagnozu lekara i zakazali su mi operaciju kolena. Imam 25 godina i preporčuju mi to. Uradila bih sve da izbegnem operaciju, mogu da hodam, nemam bolove, treba da ojačam mišiće, ali bih volela da znam da li postoji neki prirodni preparat za ligamente. Čula sam za gavez…

  Veliko hvala!!!

 • @ Milica

  Draga Milice pokidani ligamenti znači da su oni stvarno pokidani i da treba da se operišu i sastave pravilno.

  Nijedan melem vam neće sastaviti pokidane ligamente kako treba i naterati ih da pravilno zarastu, to je fizičko oštećenje.

  Krema od gaveza vam može pomoći da nakon operacija kada vam rana zaraste i izvade se konci i zatvori vam se posle nekoliko dana rupice od konaca i reza, mazanjem te kreme malo ubrzate zarastanje rane i spojenih ligamenata.

  Ali krema od gaveza ili nešto drugo nije suština u rešavanju vašeg problema. To je operacija, ona će pravilno rešiti vaš pproblem.

  U zdravlje.

 • prije 20 god imalasam udes nakon 2mj sam se oporavila prosle godine 4mj sam imala jake bolove ulumbalnoj kicmi i niz lijevu nogu nakon ct snimka reklisu da imam diskus hetniju nisam znala koliko je to ozbiljno natavika sam raditi ponovo se javili bolovi zarenje niz ogu damije nakon 2o dana siknih bolova spalo stopalo sa hrurgie sam vracrna navodo zakasnila na op posle fizikalnog tremana sam se dosta oporavila isaznalasam damije ostecen tibijalni zivac kadmise pojave bolovi u nozi stavim oblog od svedske grancice bolovi nestaju nakon 2h upopunosti zelilabi znati uzimanjem svedske grancice sa cajem dalibi doslo do oporavka tog zivca jer nemogu da stanem na prste osjecaj nisam imala nakon par obloga vratiomise senzibilitet sta mislit dali da nastavim s oblozima veoma sam ocajna imam cak i nesanice unaprijed hvala

 • @ suzi

  Oblozi od švedske grančice pomažu kod išijasa kada je došlo do upale okolnog tkiva i nerava usled pomeranja pršljena i diskusa. Ako se to desilo i pršljen i diskus se vratio na svoje mesto, upala koja nastane nakon ozlede tkiva se može uspešno sanirati švedskom grančicom. Nekoliko puta sam se i sam tako izlečio od išijasa.

  Medjutim, ako imate hronični išijas, to jest diskus ili pršljen nisu na svom mestu, švedska grančica vam neće suštinski pomoći jer će iritacija nerava biti konstantna. Čim vi ne osećate prste na nogama, to znači da vam je živac priklješten i tu vam švedska grančica neće pomoći jer problem fizičke prirode. Pijenje švedske grančice neće ništa pomoći, to nije čarobni napitak, potreban vam je medicinski tretman i fijatar.

  Isto tako švedska grančica neće pomoći ako imate smrskan diskus, okoštavanje pršljena, ili parčiće hrskavice. To su sve fizički problemi koji zahtevaju hirurški tretman.

  Ovo govorim iz iskustva, jer kada god sam imao pomeren diskus koji se nije vratio na svoje mesto, švedska grančica mi nije pomagala sve dok se pršljen nije vratio na svoje mesto uz pomoć mirovanja i vežbi, kiropraktike ili kostolomca.

 • da li se kod slabosti srca i pritom uzimanja lekova za srce moze konzumirati ovo vino…bez da ne naskodi pacijentu

 • @ biljana

  Ako vam lekar nije zabranio upotrebu vina uz lekove koje uzimate onda možete piti ovo vino za srce sa peršunom.

  Ovo je u stvari kuvano vino samo što umesto karanfilića stavljate peršun. Pa ako u restoranu možete popiti kuvano vino, možete i ovo vino za srce 🙂

 • Postovani, zamolila bih vas, da mi pojasnite kako se i sta koristi protiv pojacane maljavosti kod zena. Naime (imam 30 god. i ovaj problem nisam ni naslucivala, s obzirom na to da u mojoj porodici niko nije imao pojacane malje) maljavost mi se poslednjih meseci sve vise pojacava a narocito po licu.Mislim da je to posledica koriscenja MINOKSIDILA od 5% s obzirom da sam imala problema sa opadanjem kose na pecate (ALOPECIJA AREATA), ovaj preparat sam koristila vrlo kratko, oko mesec dana, dok mi kosa nije pocela da izrasta, ali sam kasnije saznala da on utice na pojavu malja narocito po licu. HVALA UNAPRED!!!

 • @ zivica todorovic

  Verovatno imate gastritis. Morate promeniti ishranu i eliminisati hranu koja vam izaziva lučenje kiseline. Takodje, možda ćete morati da uzmete neke lekove protiv viška kiseline.

  @ milica

  Prestanite da uzimete taj lek i budite strpljivi, da vidite da li će i dalje maljavost nastaviti da se pojavljuje. Maljavost se fizički uklanja čupanjem dlaka ili se one kozmetičkim sredstvima izblede, ali nema preparata koji vi vam ukonio maljavost iznutra. Zapravo je suprotno, opadanje dlaka govori o nekom poremećaju.

 • Za dijabetičare su dobre hrom (Cr) kapsule. To se kupuje u apoteci ali uz predhodno savetovanje salekarom.
  Kod bubrega je važno da ne ozebu.Mnogoljudi uništi svoje bubrege zato što taj predeo tela dobro ne utopli. Nekada su ljudi na selu nosili vuneni pojas, i nisu imali problema sa bubrezima.
  Znam jednu osobu koja je imala gnojene bubrega. Jedan joj je bubreg morao biti odstranjen drugi je spasila pijuči čaj od brezovog lista pripreman onako kako je napisano u knjizi dr Gostupkog.

 • Za dijabetičare su dobre hrom (Cr) kapsule. To se kupuje u apoteci ali uz predhodno savetovanje salekarom.
  Kod bubrega je važno da ne ozebu.Mnogoljudi uništi svoje bubrege zato što taj predeo tela dobro ne utopli. Nekada su ljudi na selu nosili vuneni pojas, i nisu imali problema sa bubrezima.
  Znam jednu osobu koja je imala gnojene bubrega. Jedan joj je bubreg morao biti odstranjen drugi je spasila pijuči čaj od brezovog lista pripreman onako kako je napisano u knjizi dr Gostuškog.

 • @ Ratko

  Za dijebetes i bubrege ima nekoliko lekovitih trava koje se mogu koristiti ali je pitanje šta nije u redu sa bubrezima, stepen dijebetesa, opšte stanje i tako redom. Vaš lekar bi morao da vam napravi selekciju lekovitog bilja za dijabetes.

  Mi vam preporučujemo Rtanjski čaj, Koprivu i Bosiljak, pojedinačno ili sve zajedno u mešavini.

  Inače, dijabetičari često konzumiraju list duda ili borovnice u vidu čaja, cimet u vidu čaja, jer im to smanjuje nivo šećera u krvi.

  Za bubrege ima čitav niz čajeve koji deluju na bubrege, počev od kamilice, kukuruzne svile, breze, rosopasa, uva čaja, cikorije, majorana, itd, ali najbolje da se posavetujete sa lekarom koji vas vodi da vam savet koji čaj da pijete.

 • za ocuvanje bubrega mnogo pomaze caj Medilax ima na internetu fantastican je za imunitet to je ustvari gotova tecnost dobija se pouzecem

 • Pre nekoliko meseci ostavio sam komentar u kome sam opisao na koji nacin sam dobio knjigu Bozja apoteka putem poste. Posiljka je bila u vidu tankog kartona na kome je uredno stajala moja adresa i podaci o knjizi. Ne znajuci da se knjiga nalazi u istom pretpostavio sam da je u pitanju prevara! To sam i napisao u komentaru koji sam tada poslao! Posle izvesnog vremena slucajno sam otvorio karton i u njemu je bila knjiga!Knjiga ima manji broj strana ali je jako korisna! Ovim putem se izvinjavam svima na mojoj nepaznji!

 • Postovana,
  Nas problem je nosic,dete ima sest godina,nos mu konstantno curi,sad trenutno je zacepljen.Nocu hrce,voldili smo ga na alergo test,nije alergican,dobili smo pet razlicitih odgovora od lekara,da nediramo nista ako dete napreduje,da vadimo treci krajnik,da vadimo sva tri,da nevadimo nista .Uglavnom koristimo marisol slana voda .
  Molim VAS za vase misljenje i vas savet,
  Hvala

 • Postovana/i,
  da li biste mogli da mi preporucite nesto za lecenje raka pluca? Mom ocu su dijagnostijkovali pre par dana skvamozni rak pluca ,na racvi izmedju desnog bronha i dusnika.Rekli su da nije pocetni stadijum. Molim Vas, preporucite nam nesto.
  Hvala

 • @ Jelena

  Ne preporučujemo tretmane za takvu vrstu bolesti, jer nemamo pouzdan prirodni lek. Svakako vaš otac treba da ide na hemoterapiju i podvrgne se operativnom zahvatu.

  Tradicionalno se koristi čaj od rastavića u kombinaciji sa malo koprive i majkine dušice. Veruje se da rastavić (konjska preslica, konjski rep) svojim dejstvom zaustavlja rast problematičnog tkiva, kopriva čisti i razredjuje krv a majkina dušica je antiseptik koji se izlučuje kroz pluća, pa ista čisti.

  U zdravlje.

 • Poštovana,
  Već 28 mjeseci imam povišenu tjelesnu temperturu. Naime, temperatura se pojavila nakon poroda i nikad nije prošla, svaki daan je prisutna,bez pravila u toku dana raste i opada a najviše iznosi 37,6. Da napomenem 3 kiretaže su mi urađene odmah nakon poroda, bila je u pitanju sepsa- ljekari su me bili otpisali, al sve se to saniralo hvala Bogu.Više puta sam hospitalizovana, prošle godine sam operisala krajnike jer su ljekari sumnjali na njih zbog čestih upala u toku života- međutim ni to nije bio razlog povišene temperature. Nalazi svi ok a dijagnoza i dalje temperatura nepoznatog porjekla.Koji preparat ili šta da koristim da bi istu dovela u normalno stanje.

 • Cesto citam vase predloge, za vecinu bolesti, pa mene zanima, ako imate neki savjet ili caj za izuzetno suvu kozu. Dakle koza mi je suva, svugdje osom po licu, poslije svakog tusiranja, koza me toliko svrbi I zateze, da osjetim koliko je pod kozom toplo.Sve kreme, losioni, djeluju dok je koza jos vlazna, uz to moram napomenuti da imam PSORAJSIS VULGARIS, oko 30 godina. Pa vas molim ako neko ima sa tim iskustva, da mi nesto preporuci.

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280