Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zdravlje

Psorijaza – prirodno lečenje psorijaze

Marija Treben


PSORIJAZA – prirodni preparati, metodi lečenja i čaj za psorijazu u vidu kapi

„Neizlečiva“ ljuspavost kože Psorijaza, kožna bolest crvenila, svraba i ljuspanja kože, nastala od lošeg rada jetre i poremećenog metabolizma. Čaj za psorijazu kao biljne kapi.

.

Psorijaza i čaj za psorijazu Marija Treben - prirodno lečenje psorijaze
Psorijaza

Iz cele Austrije i Nemačke dolaze da traže pomoć ljudi koji boluju od, sa medicinskog stanovišta, neizlečive psorijaze. Ali mi, koji verujemo u moć lekovitih biljaka iz Božje apoteke, znamo da nam Bog pomaže mnoštvom šumskih i livadskih biljaka prostrtih pred naše noge.

Postoji više tipova ove neprijatne bolesti: tzv. crvena psorijaza, koja se ispoljava jarko crvenim ograničenim mrljama na koži, zatim jedan drugi tip kod kojeg je koža pokrivena ljuspama nalik na riblje krljušti, i treći, koji se odlikuje ispucalom, tvrdom i debelom kožom čije se pukotine uveče produbljuju, pucaju i kod bolesnika izazivaju velike muke. Uz to ide i veoma jak svrab koji predstavlja dodatno opterećenje za svakog bolesnika. Sa kože dnevno otpada ogroman broj ljuspi, one se osipaju pri svakom pokretu.

Pre mnogo godina saznala sam za slučaj jedne 38-godišnje žene čija je koža od vrata nadole bila ispucala i gruba, a izgubila je i kosu; mnogo se napatila. U bolnici su joj patnje ublažavali tako što su je do vrata umotavali u vreću od plastične mase. Koža je postala nešto mekša a time i bolovi manjeg intenziteta. Međutim, ništa bitno u njenoj bolesti nije moglo da se promeni. Tada sam shvatila da jedna ovakva bolest kao što je psorijaza može da se leči samo dijetom i lekovitim biljkama koje pročišćavaju krv pa tako organizam oslobađaju raznih otrova. Pošto je primenila odgovarajuću dijetu i pila čaj koji sam joj ja sastavila, rezultat je usledio posle tačno pola godine. Za ovo kratko vreme kosa joj je ponovo izrasla, a koža postala glatka, bez mrlja. Od tada sam pomogla mnogima koji su bili bolesni od psorijaze.

. . .

Ovo oboljenje – psorijaza nastaje usled poremećene funkcije jetre. To znači da se uz upotrebu lekovitih biljaka mora sprovesti i stroga dijeta: treba izbegavati suhomesnate proizvode (osim dijetalne kobasice), dimljeno i svinjsko meso i čorbe spravljene od njih, sve kiseline kao što su sirće, šira, vino, limun, pomorandža, grejpfrut, jagodasto voće i sokovi od njega, crna ribizla.

Pošto sirova jabuka, kafa, čokolada, kakao i med stvaraju kiselinu koju obolela jetra ne podnosi, i njih treba izbegavati. Nadalje, ne treba jesti ni konzerviranu i dimljenu ribu, meso iz konzervi, mahunasto povrće koje izaziva nadimanje kao što su grašak, pasulj i sočivo, ni piti alkohol bilo koje vrste.

Dozvoljeni su mleko i mlečni proizvodi – salate treba začiniti kiselom pavlakom – nemasno meso kao što je teletina, živinsko meso i kuvana govedina, divljač, sveža ili zamrznuta riba, lako povrće i kompot od jabuke, kao zamena za sveže voće. Kompot treba jesti svakoga dana.

Komplet-i-Set-za-Psorijazu-Priroda-na-Dar
Komplet za lečenje psorijaze 2 bočice kapi i 2 kreme – Set za Psorijazu Priroda na Dar – klikni i naruči!

Psorijaza i Čajna mešavina lekovitog bilja – Biljni čaj za psorijazu:

10 g hrastove kore

30 g rosopasa

30 g vrbove kore

50 g koprive

40 g suručice

30 g razgona

20 g dimnjače

30 g nevena

20 g ljuske oraha

20 g hajdučke trave

Biljke se dobro pomešaju. Puna mala kašika popari se šoljom vode i ostavi da deluje tri minuta. Po mogućnosti, biljke koristiti u svežem stanju. Ova čaj piti, u gutljajima, tokom celog dana, ukupno 1,5-2 litre. Organizam odmah prihvati i preradi svaki gutljaj.

Kožu svakodnevno dvaput mazati mašću od svinjskog sala. Ako je reč o psorijazi sa krastavim ljuspama kojih ima po celom telu, napraviti mast od soka svežeg, dobro opranog rosopasa, dobijenog ceđenjem biljke u sokovniku, i svinjske masti od sala, u odnosu 5 g soka od rosopasa prema 50 g masti. Ovu mast čuvati u frižideru. Za spravljanje masti može se upotrebiti i sveže isceđeni sok od crnog sleza.

Uz sve to, preporučuju se kupke sa dodatkom ekstrakta od zdravca. Svrab se može ublažiti a bolest lečiti i potpunim kupkama od crnog sleza i rastavića (pomešati iste količine biljaka i preko noći ih potopiti u hladnu vodu – 200 g zelja za jednu kupku – 20 minuta kupanja, srce izvan vode). Sve navedeno pomaže i kod neurodermitisa.

Komplet za psorijazu Priroda na Dar je jeftino, prirodno i kvalitetno rešenje za psorijazu koje svima pomogne. Dobijaju se dve bočice kapi za psorijazu koje su radjene po istoj recepturi kao i čaj za psorijazu, lako se nose sa sobom, lako se primenjuju i nema kuvanja i cedjenja čaja. Tu su i velika krema za psorijazu BioPsorijaza koja skida ljuspice i umiruje upalu kao i nevenova BioCalendula krema za dnevnu negu kože lica i ruku.

Dva deteta iz iste porodice bila su obolela od psorijaze. Dvanaestogodišnja devojčica je obolela u svojoj drugoj godini, a dečak je oboleo sa devet meseci. Roditelji su pokušali sve. Devojčicu su vodili kod bezbroj lekara, čak i u Švajcarsku, ali poboljšanja nije bilo.Deca su se oslobodila bolesti tek kada su bile upotrebljene lekovite biljke, koje su ona tokom leta brala s velikom radošću. Njihova majka je pričala da je koža njene ćerke sada glatka kao u bebe i da ona i dalje pije manje količine čaja.

U jednom drugom slučaju, lice dvanaestogodišnje devojčice bilo je od njene druge godine posuto crvenim ljuspama. Očajni roditelji takođe su učinili sve kako bi dete oslobodili bolesti. Posle četvoromesečne primene mog recepta protiv psorijaze, videla sam dete čija je koža lica opet izgledala normalno.

Neka poslovna žena iz jednog mesta u Gornjoj Austriji imala je na mnogo mesta na koži crvenu psorijazu. Poslušala je moj savet i primenila navedenu terapiju. Rezultata je bilo već posle četiri nedelje. Crvene mrlje su postepeno sasvim nestale. Slično je bilo sa jednim mlinarem iz okoline Majnca: za kratko vreme, ova terapija pomogla je da znaci crvene psorijaze sasvim nestanu.

Jedna redovnica koju je psorijaza mučila 30 godina, početkom oktobra je uvela kuru čajem i dijetu. O Božiću me je obavestila da nema više znakova bolesti.

U oktobru 1972. saznala sam da je ova užasna bolest napala mladu ženu, majku troje dece. Obolela je posle preležane žutice i ja sam smatrala da je bolest posledica poremećenog rada jetre.

Psorijaza na ledjima i čaj za psorijazu po receptu Marije Treben
Psorijaza na ledjima

Mlada žena je sva bila u ljuspama. Ni koža glave joj nije ostala pošteđena. Kosa joj je postajala sve ređa, pa je na kraju bila prinuđena da nosi periku kako bi uopšte mogla da se pojavi među ljudima. Pri svakom pokretu, prava kiša peruti padala je s nje na tlo. Uveče bi koža počela da „radi“ i na njoj bi se stvarale pukotine. Žena, koja je pre bolesti mahom do ponoći šila za svoju decu a preko dana pomagala mužu pri tapacirerskim radovima, sada se jedva držala na nogama do osam sati. Tada bi kožu namazala uljem, umotala se u čaršav i legla. Nekoliko puta je po više nedelja provodila u bolnici. Jedino poboljšanje koje je tamo iskusila bilo je to što je njena koža malo omekšala od znojenja, i to tako što su je celu stavljali u najlon vreću koju bi pri vratu vezivali. I u ovom slučaju, izlečenje je nastupilo posle ravno pola godine pošto je bolesnica upotrebljavala lekovite biljke za čišćenje krvi i sprovela odgovarajuću dijetu. Već početkom decembra nije patila od teške iscrljenosti i umora. Pre Uskrsa naredne godine njena koža je ponovo postala glatka, a izrasla joj je i kosa, lepa i gusta.

Evo jednog pisma i Minhena: „Septembra 1977. zatražila sam od Vas savet za našeg tada 13-godišnjeg sina Martina. Lekarska dijagnoza je glasila: neurodermitis. Trinaest godina smo s njim lutali od jednog pedijatra do drugog, posećivali dermatološke klinike i lekare koji leče prirodnim metodom, ali uspeha nije bilo. Lekari su stalno prepisivali kortizonske preparate. Sa sedam godina, dečak je dva meseca boravio u Davosu (Davos). Tamošnji lekar je rekao da je bolest urođena i da joj nema leka, kao i to da na svako pogoršanje treba odgovoriti kortizonom. Ono što je usledilo sledećih nedelja i godina posle boravka u lečilištu, bilo je strašno. Napadi groznice kao na tekućoj traci, gnojna žarišta počev od peta pa do gležnjeva, zagnojeni dlanovi, otvorene rane na potkolenici, ušnim resicama, na vratu i licu. Najgori pri tom bili su večiti svrab i otečene žlezde u preponama, velike kao golubije jaje, tako da dečak nije mogao ni da hoda a da ne trpi bolove. U septembru 1972. je njegovo stanje bilo tako loše da smo ga morali odvesti u bolnicu u Švabingu (Schwabing). Lekari su govorili o sepsi kože.

Posle intenzivne terapije kortizonom, došlo je do gnojne upale slepog creva. Jedan lekar nam je tada rekao: „Budite srećni što je upala slepog creva. Druga deca posle ovakve terapije obole od čira na želucu.“ Testovi su pokazali da je Martin u poslednje vreme alergičan na sve trave, na polen, dlake, gljivice i na svaku vrstu prašine, te da od svega toga dobija ospe. Desenzibilizacija (neosetljivost protiv navedenog) je sprovođena od februara 1973.do jula 1978. Ali, poboljšanja ni dalje nije bilo. Od septembra 1977. Martin je, na Vaš dobar savet, pio oko 1,5 litru čaja protiv psorijaze, o kojoj ste pisali u svojoj brošuri. U početku ga je pio veoma nerado, što nas nije ni čudilo, jer je mnogo toga probao uzalud. On, jednostavno, nije više imao nade u ozdravljenje. Njegova prva konstatacija je bila: „Mamice, od mene odlazi strašno mnogo vode!“

Posle 14 dana, kada sam ujutro ušla u njegovu sobu da ga probudim, rekao mi je: „Mamice, tek što sam bio legao, odmah sam zaspao!“ Odlazak u krevet bio je za Martina – slobodno može da se kaže – prava mora, i to još od najranijeg detinjstva; od svraba i češanja nije mogao da zaspi. Satima, gotovo pola noći, ležao bi budan. Otkako je prvi put lako zaspao, Martin je bio uveren da čaj povoljno deluje na njega i nastojao je da svakoga dana isprazni svoju bocu. Koža mu se znatno poboljšala. S vremena na vreme ima još češanja, ali nije bilo nijedne jedine infekcije otkako Martin pije čaj. Ponekad još ne možemo da poverujemo u to. Od januara 1978. on ne nosi zavoje i vunene rukavice. Martin sada ide u deveti razredjezičke gimnazije. Školska 1978/79. godina bila je za njega prva godina a da zbog bolesti nije morao da izostane nedeljama i mesecima. Ne možete zamisliti kako je procvetao te godine! Od septembra 1978. posle četiri godine, on ponovo prisustvuje časovima fiskulture i veoma je srećan zbog toga. U julu je završena desenzibilizacija. Lekari iz bolnice ne mogu da objasne kako je došlo do izlečenja kože.“

U leto 1979. je kod mene bio jedan internista iz Savezne Republike Nemačke, sa svojim 21-godišnjim sinom koji je od rođenja bolovao od neurodermitisa. Mladić je za toliko godina doživeo pravu golgotu. Kada je počeo da upotrebljava lekovite biljke, imao je burne reakcije – začepljen nos i pritisak u glavi. Kupke od rastavića je dobro podneo, a one od zdravca lošije iako su povoljno delovale na njegovu kožu. Zbog isušivanja kože, upotrebljavao je mast od hametuma pomešanu sa svežim sokom od sleza, koja je blagotvorno delovala na kožu. I ovde je došlo do primetnog poboljšanja. Pre svega je na pacijenta prešla svest o izvesnosti izlečenja. Sredinom 1979. Martin je nastavio svoje studije prava.

. . .

Biljne kapi za Psorijazu radjene na osnovu recepta čaja za psorijazu Marije Treben, koji služi kao zamena za čaj, možete naručiti ovde

Naručite Set za psorijazu, biljne kapi ili kremu za psorijazu pouzećem direktno na vašu adresu:

Telefon za naručivanje: 065-970-7777

E mail za naručivanje:  [email protected]

Tekst je preuzet iz knjige Marije Treben – Zdravlje iz Božije apoteke

http://prirodanadar.rs/

144 komentara

 • […] Psorijaza ima razne oblike i stepene pojavljivanja i simptoma, napada nokte, kosu, laktove, noge, ledja. Marija Treben je smatrala da psorijaza i njeni simptomi na koži nastaju usled poremećenog rada jetre. Zbog toga je preporučivala poseban režim ishrane za pacijente sa psorijazom sa akcentom da se izbegava hrana koja kiseli organizam. I preporučivala je obaveznu upotrebu čaja. Pogledajte tekst o tome ovde. […]

 • @ Bozoki Tibor

  Čajevi i tinktura za psorijazu se prodaju samo u biljnoj Apoteci Mediflora. Mogu se naručiti preko nje poštom.

  Telefon: 011/ 380 6281 i Mobilni 063 214 426

 • @ Elizabeth Comor

  Nema mogućnosti slanja kapi i čaja BioPsorijaza za Australiju. Jedina mogućnost da vam neko ovde kupi preparate pa vam ih donese ili pošalje po nekome.

 • @ Samir Fazlić

  Čaj BioPsorijaza po receptu Marije Treben možete naručiti na sledećoj adresi:

  Apoteka „Mediflora“, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd (iznad Djeram Pijace) Telefon: +381 11/ 380 6281 i Mobilni +381 63 214 426

 • Da li postoji kupovina ovih proizvoda za psorijazu u Crnoj Gori? Ako ne, postoji li mogucnost slanja postom?
  Unapred hvala.

 • @ Sanja

  Proizvodi se mogu naručiti poštom preko apoteke Mediflora iz Beograda.

  Mediflora, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd (iznad Djeram Pijace) Telefon: +381 11 380 6281 ili Mobilni +381 63 214 426

  Za sada nema proizvoda u Crnoj Gori u slobodnoj prodaji.

 • Poštovani,

  Zanima me cijena čaja i kapi protiv psorijaze, i kolika količina je potrebna da bi se izlječila. Imam psorijazu već 20 godina, na laktovima, koljenima, u ušima. Nije jako, jer je uspjevam držati pod kontrolom, ali voljela bi probati Vaš proizvod.

  Hvala unaprijed,
  Martina

 • @ Martina

  Čaj za psorijazu košta 700 dinara a tinktura za psorijazu BioPsorijaza košta 1000 dinara. Kupuju se u apoteci Mediflora. Ako se šalju poštom, poštarina košta 300 dinara za slanje paketa u kome ima jedan do par proizvoda.

  Čaj za psorijazu BioPsorijaza traje za negde oko mesec dana terapije, kao i bočica tinkture ako je koristite samo kao kapi. Zajedno ako koristite čaj i tinkturu, time što neko sledovanje čaja zamenite sa kapima, set će vam trajati dva meseca.

  Mi nikada ne tvrdimo da se psorijaza može u potpunosti izlečiti, ali se ovaj čaj za psorijazu pokazao vrlo efikasnim da brzo i pouzdano ukloni simptome psorijaze i drži je pod kontrolom. Imamo stalne kupce koji redovno kupuju jer su se uverili u delotvornost. Uz to uzimaju i nevenovu kremu BioCalendula i to je set za psorijazu (čaj, tinktura i krema) koji košta samo 2300 dinara (20 eura) za 2 meseca tretmana, što je izuzetno povoljno i prihvatljivo za sve.

  Za psorijazu je jako bitno hraniti se ispravno i ne iritirati njenu pojavu hranom koja je izaziva.

 • Imam pustula palmoplantaris psorijazu već četiri godine.Poosle porođaja sam je dobilla.Koristila sam kreme na bazi kortikosteroida,ništa ne pomaže.Imam 37 godina.Da li je čaj delotvoran kod ovog tipa psorijaze?

 • Draga Nataša, nemojte koristiti kreme na bazi kortikosteroida duže od par dana, degenerisaće vam se koža.

  Pokušajte sa čajem BioPsorijaza i kremom BioCalendula. Mi ne volimo da sami hvalimo naše proizvode ali oni stvarno pomažu.

 • Postovani,
  imam psorijazu vec 1o godina. Na pocetku je bila samo na temenu glave,ali se sada pojavila i na usima i nokti su mi stradali. Pre nedelju dana mi je jedan nokat pored te zuckaste boje i poplaveo sto me jako plasi. Da li Vas caj,kapi i krema mogu da mi pomognu i sa noktima ili samo sa kozom? Da li ste imali slicnih slucajeva?
  Hvala unapred!

 • Molim gospođu iz Subotice koja je koristila mast(koja nije imala drugog efekta osim uklanjanja svrbeža) da se javi i kaže da li je imala neka nova korisna iskustva?

 • Draga Ivana, potražite savet vašeg lekara koji vas leči od psorijaze da vidi šta se to dešava sa poplavelim noktima. To može biti simptom i nekih drugih bolesti.

  Čaj, kapi i masti pomažu kod psorijaze, ali vi svakako idite na pregled i možda dodatne analize da utvrdite o čemu se tu radi.

 • Poštovani recite mi dali je tinktura isto efektna kao i čaj,pošto sam često po terenu više bi mi godila tinktura zbog jednostavnosti pripreme.

 • Poštovani recite mi dali je tinktura isto efektna kao i čaj,pošto sam često po terenu više bi mi godila tinktura zbog jednostavnosti pripreme?

 • Poštovani Djordje, tinktura za psorijazu BioPsorijaza jeste efektna kao i čaj.

  Mi svakako uvek upućujemo ljude na čaj, jer se sa čajem popije više vode i čaj im je jeftiniji, ali i kapi za psorijazu deluju.

 • ja se vec duze vremena lecim diprosalikom ako su ovi cajevi ,kreme i ove kapi efikasne kao sto je diprosalik rado cu to naruciti

 • Poštovani gospodine Milivoje, BioPsorijaza biljne kapi za psorijazu, čaj i Biocalendula krema od nevena su efikasno i prirodno rešenje za psorijazu. Preparati deluju i smiruju psorijazu, a kontinuiranom upotrebom se psorijaza povlači i drži pod kontrolom.

  Za razliku od Diprasolika koji je hemijski preparat i koji dužom upotrebom izaziva štetne efekte nalik na upotrebu kortikosteroida, naši preparati se mogu upotrebljavati čitav život bez štetnih posledica.

 • Poštovani, planiram da poručim čaj, ali me takođe zanima da li u knjizi Marije Treben stoji nešto detaljnije vezano za ishranu, a što niste gore naveli? Naime, ništa nije rečeno u vezi sa žitaricama (kao i hlebovima od njih), da li ih je dozvoljeno konzumirati, koje vrste i na koji način pripremljene? Da li je dozvoljeno jesti neko drugo voće sem kompota od jabuka, bilo sirovo ili termički obrađeno? Unapred hvala!

 • Draga Sonja, ne stoji ništa više u knjizi o ishrani od ovoga što je napisano.

  Žitarice nisu problem, osim ako niste alergični na gluten.

  A voće treba izbegavati zbog voćne kiseline koje ima u sebi, kao što je navedeno u tekstu. Verovatno možete koristiti ponekad i neki drugi kompot a ne samo jabuku, nema dodatnih objašenjenja.

 • imam psorijazu vulgaris oko 35 godina
  do sad sam skoro sve probao oda masti i krema ,pa naravno i čaja kojeg reklamirate
  koristeci spomenuti čaj shvatio sam da je bilo zdravije piti limunadu jer je jeftinija i zdravija.
  Znam da zvući okrutno molim Vas ne trošite novce i vrijeme,sve je uzaludno.
  Moramo se pomiriti da imam neizliječivu bolest a ovi sto nas lijeće sve su prevaranti koji dobroo zaraduju na nama.
  lijepi pozdrav

 • Poštovani Boško, čaj za psorijazu Marije Treben pomaže svima koji imaju psorijazu. To pokazuju svi oni koji se vraćaju da kupe čaj. On ne leči trajno psorijazu ali smiruje simptome psorijaze, uklanja svrab, crvenilo, da se ljudi osećaju normalno i da funkcionišu bez crvenih pečata.

  Uz čaj, svakako da se treba držati dijetetskih preporuka iz teksta šta se ne sme konzumirati. Ljudi misle da ako piju čaj da mogu da piju onda i alkohol, jedu meso i kiselo.

  Nadamo se da ćete pronaći lek za psorijazu koji kod vas deluje.

  Kako je Marija Treben navela u tekstu psorijaza je bolest jetre a ne kože, stoga je pridržavanje dijetetskih preporuka jako važno, tim pre što nije svakome jetra u istom stanju.

 • Poštovanje,
  Zvala sam broj ali ne može se poručiti za BiH, samo kupovina u Beogradu. Ne razumijem zašto ste stavili da se može naručiti a kad se nazove kaže se da može kupupiti samo u apoteci?

 • Poštovana Karla, biljna apoteka Mediflora šalje preparate u Bosnu i Hercegovinu. Uplati se novac preko Western uniona za vrednost proizvoda, poštarine i carine, to vam ljudi iz apoteke kažu koliko iznosi za artikle koje naručujuete i nakon uplate vam odmah šalju.

  Mora da je u pitanju bila neka zabuna. Pokušajte na telefon: +381 63 214426

 • Poštovana Aida, slanje u inostranstvo je ograničeno na Balkanske zemlje. U Evropu se šalje mahom na odgovornost kupca, jer nije izvesno da će proizvodi proći carinske kontrole, jer ih EU tretira kao neku vrstu biljnih lekova, za šta su rigorozni.

  Plaća se preko servisa Western union. Za detalje dostave obratiti se apoteci Mediflora.

 • Dali šaljete za Ameriku, i ako ne dali postoji mogućnost da se zakaže appointment kod vas pošto čitav život patim od psorijaze čitav zivot. Kreme koje dobijem.od doktora nekada pomažu ali u zadnje vreme ne.

 • Poštovani xhevaklaiqi, mi nemamo čaj. Čaj za psorijazu ste kupili kod biljne apoteke Mediflora, oni prave taj čaj. Ne znamo šta i kako prave. Mi imamo biljne kapi, i naše kapi su se pokazale dobrima. Svako dobro, PnD

Ostavite komentar