Filmski kritičar

 

 

Ogledala Kozirjeva

Mistično ogledalo koje vas vodi u drugu dimenziju zvana Ogledala Kozirjeva.

 

Ogledala Kozirjeva - Kozyrev mirrors - mistično ogledalo

Danas vam predstavljamo još jedan new age naučno fantastični, ili ispravnije rečeno pseudonaučni film iz Rusije posvećen ogledalima Kozirjeva.

N.A. Kozirjev je ruski naučnik koji se bavio ispitivanjima svojstva spiralno zakrivljenih ogledala na čoveka. Naravno, u to su se umešali i ideolozi new age nauke i razni parapsihološki eksperimenti kojima je pokušavano da se napravi prodor u druge dimenzije uz pomoć ove sprave – telepatija, prekognizija, vidovitost.

Kozirjevo ogledalo je jednostavan instrument, radi se o velikom ogledalu koje je savijeno u vidu spirale – kućice puža. Kao proizvod patentiran je u Rusiji za korekciju psihičkih stanja čoveka, jer je u eksperimentima uočeno da dolazi do emotivnih pražnjenja osoba koje udju u središte ogledala.

Da bi vas zainteresovali za film, napomenućemo da je Kozirjevo ogledalo postojalo i u Beogradu u jednoj ordinaciji ruske alternativne medicine. Uredjaj su predstavljali kao opremu iz ruskih svemirskih programa koja se koristi za pripremu kosmonauta, što je inače klasična propagandna tvrdnja ruske alternativne medicine kada pokušava da obezbedi sebi medicinski i naučni značaj. Čuli smo od osobe koja je koristila ogledalo Kozirjeva u terapeutske svrhe po predlogu ruskog doktora, da kada je ušla u ogledalo, nakon nekog vremena su počele da joj se javljaju razne slike iz detinjstva i počela je da rida i jako plače. Na kraju se zacerila od smeha i kikotanja. I to je to, ni više ni manje, imala je emotivno pražnjenje i to ju je opuštalo.

Nemojte nas pitati gde se to ogledala Kozirjeva nalaze u Beogradu, ne znamo.

U filmu ima inače ozbiljnih materijalnih grešaka i preterivanja, ali je zabavan za gledanje, shvatite ga kao pseudonaučni film, što i jeste.

Film je za sve generacije.

.

Upozorenje, svevideća ogledala – ruski film

httpv://www.youtube.com/watch?v=01iGDJw-N-o

. . .