Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Filmovi

Ogledala Kozirjeva – prozor u budućnost

Filmski kritičar

 

 

Ogledala Kozirjeva

Mistično ogledalo koje vas vodi u drugu dimenziju zvana Ogledala Kozirjeva.

 

Ogledala Kozirjeva - Kozyrev mirrors - mistično ogledalo Danas vam predstavljamo još jedan new age naučno fantastični, ili ispravnije rečeno pseudonaučni film iz Rusije posvećen ogledalima Kozirjeva.

N.A. Kozirjev je ruski naučnik koji se bavio ispitivanjima svojstva spiralno zakrivljenih ogledala na čoveka. Naravno, u to su se umešali i ideolozi new age nauke i razni parapsihološki eksperimenti kojima je pokušavano da se napravi prodor u druge dimenzije uz pomoć ove sprave – telepatija, prekognizija, vidovitost.

Kozirjevo ogledalo je jednostavan instrument, radi se o velikom ogledalu koje je savijeno u vidu spirale – kućice puža. Kao proizvod patentiran je u Rusiji za korekciju psihičkih stanja čoveka, jer je u eksperimentima uočeno da dolazi do emotivnih pražnjenja osoba koje udju u središte ogledala.

Da bi vas zainteresovali za film, napomenućemo da je Kozirjevo ogledalo postojalo i u Beogradu u jednoj ordinaciji ruske alternativne medicine. Uredjaj su predstavljali kao opremu iz ruskih svemirskih programa koja se koristi za pripremu kosmonauta, što je inače klasična propagandna tvrdnja ruske alternativne medicine kada pokušava da obezbedi sebi medicinski i naučni značaj. Čuli smo od osobe koja je koristila ogledalo Kozirjeva u terapeutske svrhe po predlogu ruskog doktora, da kada je ušla u ogledalo, nakon nekog vremena su počele da joj se javljaju razne slike iz detinjstva i počela je da rida i jako plače. Na kraju se zacerila od smeha i kikotanja. I to je to, ni više ni manje, imala je emotivno pražnjenje i to ju je opuštalo.

Nemojte nas pitati gde se to ogledala Kozirjeva nalaze u Beogradu, ne znamo.

U filmu ima inače ozbiljnih materijalnih grešaka i preterivanja, ali je zabavan za gledanje, shvatite ga kao pseudonaučni film, što i jeste.

Film je za sve generacije.

.

Upozorenje, svevideća ogledala – ruski film

httpv://www.youtube.com/watch?v=01iGDJw-N-o

. . .

7 komentara

 • Neka se filmski kritičar zadrži na kritici filma kao oblika umetničkog izražavanja, jer to mu je valjda struka.
  Sadržaj filma neka ostavi drugima, jer je u filmu malo rečeno od onoga do čega je došla (a obelodanila) nauka u poslednjim godinama.
  Mnogo više od zabave i „pseudo nauke“.

 • Simbol sa početka filma, koji je izazvao pojavu nebeske letelice i polarnu svetlost, i koji se javlja još nekoliko puta u filmu, učinio je svetski poznatim ruski slikar i mistik Nikolaj Rerih.

  Taj simbol je Rerih nazvao „Sveto Trojstvo“ – Holy Trinity.

  Iako sjajan slikar, Rerih je svojim teorijama i putovanjima po Tibetu u potrazi za Šambalom izgradio u Rusiji a i u svetu čitav jedan pokret vernika u čudesno, što se reflektovalo i na neke od naučnika u ovom filmu.

  Prosto je zapanjujuća činjenica da se ovakvi eksperimenti koji Rusima uspevaju, s druge strane u kontrolisanim labaratorijskim uslovima na Zapadu ne odigravaju – potpuno su neuspešni.

  Inače, dejstvo Kozirjevih ogledala je istovetno dejstvu vodene mračne kapsule koja se koristi u psihoterapeutske svrhe na Zapadu, gde pacijenti uronjeni u mrak i vodu na temperaturi tela oslobadjaju svoje emocije i slike iz memorije, gde ima i halucinacija, javljanja glasova i slično.

  Medjutim, na Zapadu niko od toga ne pravi famu.

 • Радије бих текст поштованог Филмског критичара видео међу коментарима – његово препричавање туђих и својих утисака није меродавно. Погледао сам филм и свидео ми се. Схватио сам да у тексту Филмског критичара има доста претеривања, а вероватно и материјалних грешака, па и непознавања космичког програмима и алтернативне медицине (оне вредне пажње и која даје резултате) у Русији. Успут, филм је приказан на државном каналу, па претпостављам да је морао проћи одређену проверку изложених факата, опет претпостављам – бољу и квалификованију од оцена нашег цењеног Филмског критичара.

 • Ima izgradjeno ovakvo ogledalo u selu Mutanj na Rudniku. Bio sam tamo, nisam smeo uci u njega. Oni koji su ulazili kazu da im se „otvorilo trece oko“ pa su na neki nacin postali vidoviti. Plasio sam se uci jer ako bih i ja postao vidovit, to ne bih zeleo, jer ne volim da znam sta me ceka u buducnosti osim dobitnih brojeva za Loto.

 • Nedavno je grupa od 50 ljudi u Beogradu prosla eksperiment sa Kozirjevim ogledalom. Prvo se na ruskim aparatima meri stanje organizma /kvantna medicina/, PRE I POSLE izlaska iz ogledala. Rezultati su kod 90 % pacijenata poboljsani od 10-40% !
  Ja licno ulazim u Kozirjevo ogledalo, poboljsala sam sve parametre svoga zdravlja i najvaznije od svega-imam cvrst i veoma kvalitetan san.
  Ne bih na mestu „filmskog kriticara“ pravila bilo kakve komentare na njemu nepoznatu temu.Kada je Tesla u svoje vreme eksperimentisao, pisali su da je mag,vanzemaljac, svasta,samo ne NAUCNIK. Rusi nista ne rade tek tako, a vreme ce pokazati koliko su Kozirjev i Kaznacaev bili na pravom putu .

Ostavite komentar