Aleksandar Parezanović

* * *

 

Koga „u trku“ uspeju da „nahvataju“ egipatski taksisti ?

 

Egipatski taksisti, zbog vrućine i jeftinog benzina, vrlo retko stoje u svojim Hyundai i Kia automobilima na taxi stanicama, već su, što bi se na novosrpskom reklo – proaktivni, jer stalno idu u susret kupcima.

Tako oni goste saleću već na 25 cm od hotelskih vrata, ako im to gazde dozvole, ili se vrte po gradskim ulicama i beskrajnom narandžasto-plavom voziću (takve su im boje) taksi vozila i trube li, trube. Potpuno bez smisla trube, ali opet trube.

Vi, na primer, nosite dušek za plažu pod miškom, peškir oko vrata i idete u smeru koji vodi jedino na plažu, a on vozi u smeru od plaže, svira, zaustavlja se i pita „Taxi ?“

Za gde, pobratime ?! Da li voziš još tih 40 metara do vode ?!

Ili, uveče, Vi idete u smeru ka centru grada, svirka Vam taksista, pita Vas, Vi mu u deliću sekunde samo prstom pokažete „Ne“, a tri sekunde iza njega se zaustavlja drugi taksista, koji je jasno video kako ste reagovali na njegovog kolegu, ali opet svirne i zapita „Taxi ?“

Šta li očekuje ? Da možda ocenimo da je lepši, pa da njega uzmemo, iako nam taxi uopšte ne treba ?

Misteriozna procedura.

Posle nekog vremena naši turisti potpuno oguglaju na te taxi svirače ili počnu uz osmeh da im na srpskom pominju neki erotski glagol i izabranog ženskog predstavnika rodbine uz taj glagol. Sve u funkciji antistress terapije, na godišnjem odmoru.

.

Egyptian Taxi – animirani film Egipatski taxi

httpv://www.youtube.com/watch?v=NNQXU6KPyCQ

. . .