Skrivena naučna istina o vodi

 

Velika tajna vode ili tajna žive vode

Ruski dokumentarni filma Velika Tajna Vode. Istina o vodi i njenim svojstvima žive tvari

.

Velika tajna vode - Tajna žive vode

Za večeras vam predlažemo zanimljiv ruski naučni dokumentarac o svojstvima vode koji je inspirisan istraživanjima geometrijske strukture kristala vode i divnim slikama kristala vode pod mikroskopom koje je sproveo japanski istraživač Dr Masaru Emoto.

Dr Emoto je pod mikroskopom posmatrao kristalne rešetke smrznute vode i primetio je da se voda iz grada i iz prirode razlikuje, da prirodna voda ima lepše i skladnije kristalne rešetke. Takodje, primetio je da kada se voda izloži agresivnim zvukovima, kao što je heavy metal muzika, kristali vode gube pravilnu geometrijsku strukturu a da uz klasičnu muziku dobijaju divne forme i izgled. Pokazao je da takodje da se kristali vode mogu menjati pod uticajem informacija koje dolaze spolja, kao što su muzika, molitve, pretnje, ispisani tekstovi i tako redom. Tvrdio je da voda upija informacije spolja i da je na neki način živa, da reaguje na negativne i pozitivne vibracije. Njegov rad, knjiga „Poruka vode“ i slike u njoj koje su prikazane postali su svetska senzacija.

Web sajt Masaru Emota gde možete videti njegove divne slike je:  http://www.masaru-emoto.net/

Stroga naučna istraživanja su opovrgla tvrdnje Dr Emota i utvrdile nepouzdanost njegovog metoda i rada. Pokazalo se da je on birao samo one fotografije koje potkrepljuju njegove senzacionalističke teorije o svojstvu vode, i da negove tvrdnje o formiranju formi kristala pod uticajem dirigovanih informacija nisu tačne. To medjutim nije smetalo ruskim autorima da nastave njegovim putem i razviju još fantastičnije teorije. Iako ovi filmovi ponekad izazivaju zgražavanje ozbiljne naučne zajednice na Zapadu jer ima puno slobodnih interpretacija i nedokazanih naučnih hipoteza, interesantno je videti u kom sve smeru se kreću naučne i pseudo naučne ideje i misli, zbog čega ga predstavljamo.

Posebno su interesantni eksperimenti sa vodom i rezultati koji su dobijeni. Sadržaj teme filma ulazi u mnoge oblasti života. Otvaraju se mnoga pitanja u filmu. Ipak, budite oprezni pri usvajanju ideja iz ovog filma, mnoge veze iskazane u filmu u najmanju ruku su diskutabilne i sumnjive.

Generalno, film je prihvatljiv za sve generacije.

Zabavljajte se.

 

 

Velika Tajna Vode – Istina o vodi