Redakcija Bloga

* * *

 

101 čudesan hotel – top 8 najčudnijih i najzanimljivih hotela u svetu

 

Naša mašta može svašta. Posebno kada ljudi imaju volju i sredstva da svoje ideje i zamisli pretvore u čudesne kreacije.  Tako su nastali neki od najludjih hotela na svetu.

Posredstvom sajta www.hotel.de i njihove liste 101 amazing hotel – 101 najčudesniji hotel, predstavljamo izbor od 8 hotela koji su sve samo ne standardni. Čudni, zabavni, simbolički, intrigantni, sve u svemu potpuno drugačiji.

Zato kada krenete negde na putovanje, porazmislite da li vam je neka od ponudjenih destinacija dovoljno intrigantna da je posetite. Potražite na Hotel.info sajtu ponudu i mogućnosti.

Srećno putovanje.

 

Top 8 čudnih svetskih hotela

 

Propeller Island – Berlin, Nemačka http://www.hotel.info/en/blog/propeller-island-berlin-nemacka/

Eklektična mešavina ekscentričnih dizajnerskih soba; leteći kreveti, elastični podovi, spavanje u kavezu ili mrtvačkom kovčegu, naopačke okrenute sobe. Kreativnost bez granica i inhibicija. Gosti se pozdravljaju rečima „Pokazaću ti sobu ako mi ti pokažeš svoju.”

.

V8 Hotel – Böblingen, Nemačka http://www.hotel.info/en/blog/v8-hotel-boblingen-nemacka/

Nemačka je zemlja automobila i ovaj hotel ne bi imao mnogo smisla na nekom drugom mestu! Sa 34 pažljivo tematski uređenih soba, V8 hotel je smešten u blizini Štutgarta, poznatom po kompaniji Mercedes Benz, i predstavlja omaž automobilskoj industriji omogućavajući gostima da spavaju u potpuno restauriranim old-tajmerima, naravno uz sav luksuz i udobnost 21. veka.

 

The Marmara Antalya – Antalija, Turska http://www.hotel.info/en/blog/the-marmara-antalya-antalija-turska/

Prvi i jedini rotirajući hotel na svetu pruža svojim gostima pravi pogled od 360°.

.

The Boot Hotel – Tasman,  Novi Zeland http://www.hotel.info/en/blog/the-boot-hotel-tasman-novi-zeland/

Nekada davno, jedna starica je živela u cipeli, a kada sledeći put dođete na Novi Zeland, to možete biti i vi.

.

Null Stern Hotel – Teufen, Švajcarska http://www.hotel.info/en/blog/null-stern-hotel-teufen-svajcarska/

Prvi svetski „hotel sa nula zvezdica” dolazi sa kompletnim komforom nekadašnjeg atomskog skloništa. Ovaj hotel je pretvoren u muzej, međutim, planiraju se i novi urbani sadržaji.

.

La Balade des Gnomes – Durbuy, Belgija http://www.hotel.info/en/blog/la-balade-des-gnomes-durbuy-belgija/

Sobe inspirisane bajkama i rasplamsalom maštom uključuju i noćenje u Trojanskom konju ili plutanje u čamcu u sopstvenom bazenu.

 

Hotel and Igloo Village Kakslauttanen – Saariselkä, Finska http://www.hotel.info/en/blog/hotel-and-ingloo-village-kakslauttanen/

Ovaj spektakularni hotelski kompleks ne nudi samo jedan, već tri jedinstvena tipa smeštaja! Udobne drvene kolibe dolaze pravo iz skandinavske bajke. Igloi od snega će privući putnike sa više avanturističkog duha, a stakleno iglo selo je savršeno romantično utočište za parove koji žele da spavaju pod vedrim zvezdanim nebom. Ah, da…Takođe ćete imati mogućnost da vidite polarnu svetlost iz udobnosti tople staklene kabine.

.

Hostel Celica – Ljubljana, Slovenija http://www.hotel.info/en/blog/hostel-celica-ljubljana-slovenija/

80 slovenačkih umetnika renoviralo je više od 20 zatvorskih ćelija, zbog čega nećete poželeti da izađete iz ovog umetničkog zatvora. Zgrada u kojoj je smešten čuveni hostel takođe služi kao umetnička galerija i koncertni prostor.

. . .