Sofija Šćepanović

* * *

 

 

Ceo svet je jedna velika želja

 

Veče je, približava se Nova godina, a ja i dalje nisam smislila moju novogodišnju želju. Tako sam razmišljala, ali sam ipak utonula u san.

Odjednom, našla sam se u Parizu, gradu ljubavi, a ispred mene je bio Ajfelov toranj. Počela sam da se penjem do vrha. Posle mnogo stepenica, konačno sam se našla na Ajfelovom tornju. Dunuo je jak vetar, toliko jak da me je nosio celim Parizom. Kada je vetar prestao da duva, ja sam pocela da padam. Zatvorila sam oči da ne bih videla taj prizor.

Na svu sreću nekako sam uspela da upadnem u vodu. Isplivala sam na površinu, i tek sam onda shvatila da sam dospela u Veneciju.

Pogledala sam u levo  i videla poznate glumce kako snimaju film ,,Tri musketara“, a ispred mene se odjednom stvorio jedan prelep par u romantičnoj gondoli. Tada sam pomislila: ,,Divno je ovde, samo se nadam da Venecija jednog dana neće potonuti”.

Čim sam to rekla , Venecija je počela da tone. Odmah sam se našla u vodi, zatvorila sam oči nadajući se da ću se vratiti u prelep Pariz. To se na žalost nije desilo.

Nasla sam se u Berlinu, okružena prelepim ambijentom. Nisam htela da odem odatle. Oko mene su ljudi govorili:  ,,Guten tag, guten tag”, i tek onda sam shvatila koliko su Nemci ljubazni. U tolikoj gužvi  neki čovek me je gurnuo. Pomislih da sam pala u nesvest, a onda sam čula neki nežan glas koji mi govori: ,,Budi se, budi se”

Bila sam kod kuće, probudila sam se i shvatila da je sve to bio san. Probudila sam se sa najvećom željom, a to je da obidjem ceo svet.

Nadam se da će mi se ta želja ostvariti.

.

Ovaj pismeni rad učenice na temu „Najveća Novogodišnja želja“ ocenjen je odličnom ocenom, V razred osnovne škole.

.

Najlepši dvorac Evrope i sveta – Neuschwanstein Castle, Germany

httpv://www.youtube.com/watch?v=3C0sAKsATCk&feature=related

.