Velibor Mihić

* * *

 

 

Hemijska analiza žene

– Po Marinu –


Malo smeha nije na odmet! Samo za muškarce! Pre upotrebe, obavezno promućkati! U tintari!

.

Element: Žena.

Simbol: Že.

Pronašao: Adam.

Mesto pronalaska: Raj.

Uzrok pronalaska: Jabuka. (Kasnije je jabuku iskoristio g. Isak Njutn kad mu je pala na glavu – „Zakon gravitacije“: „Svaka jabuka koja padne na glavu, izaziva čvorugu!“)

Atomska težina: Optimalna 54 kg, ali varira od oko 40 do oko 250 kg.

Učestalost elementa: Veće količine se mogu naći u urbanim (gradskim) sredinama (i robnim kućama).

Znak prepoznavanja: Karmin, rumenilo, maskara i manikir.

Fizičke osobine: Površina obično premazana bojom. Pa i lakirana. Proključa, odjednom; zamrzne se bez razloga. Topi se ako se primeni odgovarajući postupak. Neukusna ako se pogrešno proba. Neotporna na poljupce.

Slaba tačka: Slabost (Vilijem Šekspir: „Slabosti, ime ti je žena!“)

Ahilova peta: Noga fudbalera.

Hemijske osobine (uže): Lako se legira (spaja) sa zlatom, srebrom i drugim plemenitim metalima, dragim stenjem i kamenjem. Apsorbuje velike količine skupih materijala. Može eksplodirati, iznenada, bez prethodnog upozorenja i bez poznatog razloga. Ne otapa se u vodi, ali joj se prijemčivost znatno poveća ako se natopi alkoholom. Najefikasniji poznat element za upijanje novca. Element koji se izuzetno retko nalazi u devičanski čistom agregatnom stanju.

Najčešći odnos prema srebro-nitratu: „Ogledalce, kaži ko je najlepši na svetu!“

Najčešća upotreba: Pre sveg kao ukras, naročito u skupim sportskim automobilima (ili pored na sajmovima automobila). Odličan medikament za relaksaciju, vrlo efikasno sredstvo za čisćenje (srebrnine, zlatnine i platnine).

Zaštitni znak: Novac i ljubomora!

Obavljeni ogledi: Pocrveni (porumeni) kad se zatekne bez ambalaže. Pozeleni kad se stavi pokraj boljeg uzorka (razlog tražiti pod LJ).

Interaktivnost: S muškim polom, uopšte nema zajednički jezik – izuzev sa sinovima! – (jer su muškarci – pali! – s Marsa, a one su se blago spustile s Venere! Kao leptirići u stomaku!). Sa svojim polom, stopostotno poklapanje: njih 7 (evropski rekord) mogu da razgovaraju istovremeno i da se savršeno razumeju (svetski rekord je 18!).

Opasnosti (potencijalne): Vrlo opasan rodni element osim u rukama stručnjaka. Ilegalno je imati više od jedne, iako se može posedovati i više pod uslovom da se drže na različitim lokacijama i strogo pazi da elementi ne dođu u direktan kontakt.

.

Tekst nadjen negde na Internetu, prepisao ga od Marina, malo mu dodao (muške zlobe!) i, za „Baštu“, priredio Velibor Mihić.