Mirotočive ikone i čuda u pravoslavlju

 

Sveto miro i mirotočive ikone u pravoslavnom svetu

Gruzijski dokumentarni film o čudima u pravoslavlju i mirotočie ikone na Svetoj Gori i u Grčkoj

 

Sveto miro i mirotočive ikone u pravoslavnom svetu

Ako ne verujete u pravoslavlje i čuda u hrišćanstvu to nije razlog da se ona ne dešavaju. A ona se dešavaju kao dokaz i opomena za neverne Tome. Posebno tu izdvajamo mirotočive ikone. To što se o njima ne piše i što o njima ništa ne možete saznati na zvaničnim medijima je posebno pitanje o kome bi trebalo da razmislite nakon današnjeg teksta i prikaza.

Danas, umesto naše priče o Svetoj Gori, Hilandaru i Kareji, preporučujemo svima bez razlike, bili vernici ili ne da pogledaju ovaj dokumentarni film. Smatramo ga prikladnim za vreme Uskršnjeg posta i za savremeno doba u kome živimo.

Vrlo je poučan i informativan dokumentarni film i pružiće vam na jednostavan i lak način objašnjenja mnogih stvari i pojava vezanih za pravilno shvatanje hrišćanske vere. Osim prikaza čudotvornih mesta, čuda, mirotočive ikone i miomirisne ikone iz kojih teku sveto miro i sveta krv, autor nas vodi i na Svetu Goru i daje prikaz nekih bitnih stvari vezanih za Aton i njegovu istoriju.

Film je ispunjen hrišćanskim predvidjanjima i proročanstvima i objašnjenjima šta je šta u hrišćanstvu. Opisuje i čuda koja se stalno ponavljaju, kao što je čudo u Grčkoj, na ostrvu Kefaloniji, u selu Matopovo, kada se svake godine na praznik Uspenja Presvete Bogorodice zmije spuštaju sa okolnih brda i prisustvuju Svetoj Liturgiji u prisustvu ljudi.

Tu je takodje i filmski prikaz pojave cvetanja cvetova belih ljiljana na osušenim grančicama ljiljana, na istom ostrvu, a sve po blagodeti Majke Božije tokom njenog praznika.

Tu je takodje priča i o 13-om apostolu Svetom Mateji, Svetoj Nini, i mnogim drugim svetiteljima.

Ne propustite da pogledate ovaj film, ma u šta i ma kako verovali. Jer, kako autor u filmu kaže:

„Ako je jednom čoveku teško da ih otkrije (čuda), onda drugi treba da mu pomogne u tome.“

 

Za one koji su od Boga

. . .