Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Čovek Kultura Preporuka

Maestralni akvareli iz Rusije – Sergej Alduškin

 

 

Maestralni akvareli iz Rusije – slikar Sergej Alduškin

Poetika najboljeg ruskog akvarela. Slikar Sergej Alduškin i njegovi maestralni akvareli prirode

 

Sergej Alduškin se smatra za najboljeg ruskog akvarelistu i jednog od najboljih u svetu. Ocena njegovog ili bilo kog drugog umetničkog rada su uvek diskutabilne, ali da je Sergej Alduškin majstor to nema zbora.

Skroman i vredan, Sergej Alduškin živi na selu u maloj Ruskoj centralnoj republici Marij El i stvara, ali on i njegove slike putuju po svetu. Nekoliko puta je već bio u Srbiji gde je imao samostalne izložbe. Sam kaže da inspiraciju nalazi samo u onom što vidi, u svakodnevnom životu. Slika ljude, predele, svadbe, narodne nošnje, prirodu, manastire. Slike mu se odlikuju vanrednom toplotom i nežnošću. Videćete neke njegove radove u nastavku.

Kada se sledeći put pojavi Sergej Alduškin u našoj zemlji, ne propustite priliku da posetite njegoviu izložbu i možda kupite sebi jedan njegov briljantni rad.

Ruski slikar akvarelista Sergej Alduškin biografija

1967. – rodio se u selu Marozkino, republika Marij El

1986. – završio umetničku školu u Joškar-Oli

1990-1996. – studirao i diplomirao na Moskovskoj državnoj likovnoj akademiji V.I. Surikova na fakultetu za slikarstvo (kod akademika Sidorova V. M.)

1995. – stažirao u Međunarodnoj školi umetnosti Eks-En-Provans, Francuska

1997. – početak saradnje sa galerijom “Zlatni pljos”

2002. – nagrađen Državnom omladinskom nagradom, Vlade Republike Marij El “O. Ipaja” u oblasti literature i umetnosti

2004. – nagrađen Počasnom diplomom Društva ljubitelja ruskog slikarstva

od 2005. – član Sveza umetnika Rusije

2005. – nagrađen diplomom Ruske akademije umetnosti

. . .

Alduškin Sergej - korpa sa pečurkama

 

 

 

3 komentara

  • Tokom oktobra meseca 2012 u Kući Djure Jakšića u Skadarliji je bila izložba akvarela poznatog ruskog akvareliste Sergeja Alduškina.

    Akvareli su mogli da se kupe po ceni od 100 do 500 eura.

    Bilo je sjajnih radova. Slikali smo neke od radova ali zbog lošeg osvetljenja, fotografije nisu ispale kvalitetno za pokazivanje 🙁

  • Jako zalim sto nisam znala za izlozbu Alduskina u BGD u oktobru jer sam obozavalac njegovih predivnih akvarela jos otkada sam ih videla pre oko tri godine na izlozbi u Igalu i ostala mi je zivotna zelja da imam jedan u mojoj sobi, makar i najmanji kao i da eventualno sretnem slikara i izrazim mu svoje divljenje njegovim akvarelima. Naam se da ce mi se zelja ostvariti za zivota s obzirom na to da imam SAMO 68 godina. Volela bih da me neko obavesti o njegovoj sledecoj izlozbi i gostovanju u Srbiji. HVALA

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280