Vremenska prognoza za Beograd i Srbiju na internetu

 

NAJBOLJA VREMENSKA PROGNOZA ZA BEOGRAD I SRBIJU

Koja je najtačnija vremenska prognoza. Vremenska prognoza i predvidjanje vremena za 3, 7, 10, 15 dana za Beograd i Srbiju na najpopularnijim sajtovima za vremensku prognozu

 

Mnogo ljudi zavisi od vremenskih prilika, odnosno neprilika i stanja na putevima. I zato se stalno gleda vremenska prognoza za taj dan ili za sledeće dane. Često smo suočeni sa tim da meteorolozi ne pogadjaju vremenske prilike, i da zbog toga imamo teškoća. Meteorologija je uz pomoć satelita, radara i kompjutera sve tačnija, ali svi znamo koliko vreme ume da bude nepredvidljivo.

Jedno vreme smo se nosili mišlju da na Bašti Balkana uvedemo vidžet sa vremenskom prognozom ali smo odustali, i na kraju ga i postavili. U toj pripremi za pronalaženje najboljih i najtačnijih vremenskih prognoza naleteli smo na dosta sajtova koji vam mogu tu uslugu ponuditi, sa više ili manje podataka. Domaći sajtovi, odnosno portali za predvidjenje i prognozu vremena mahom nude manji broj podataka, nego što to nude američki ili evropski sajtovi, gde imate čak i podatak kolika je radioaktivnost u Fukušimi.

S obzirom da počinje proleće i da kreću vikend ture, planinarenje, treking, avanture i ekspedicije našeg Bašta Balkana kluba, postavljamo za sve zainteresovane čitaoce linkove za po nama sajtovima sa najfunkcionalnijim sadržajima. Sa nekih od njih, mahom stranih, možete prebaciti vidžet na vaš desktop računar ili na blog, ili sajt, sa trenutnim meteorološkim podacima koji vas zanimaju i sa vremenskom prognozom za 3, 5 ili 7 dana.

Po nama, s obzirom da je mali broj izvora odakle se podaci i prognoze kreiraju, naš savet vam je da koristite onaj sajt koji vam je vizuelno najdopadljiviji, najpregledniji, gde vam je sve jasno i gde možete da posmatrate podatke koje želite.

BioMind Plus biljne kapi za depresiju, vitalnost uma i mozga, memoriju i anaksioznost

BioMind Plus biljne kapi za depresiju i vitalnost eliminišu uticaj promene vremena na raspoloženje

 

Najbolji domaći i regionalni sajtovi za vremensku prognozu

Mesta na internetu gde je najbolja i najtačnija vremenska prognoza

 

Weather 2 umbrella

http://www.weather2umbrella.com/

W2U trenutno dominira na ovim web prostorima i ima najveći broj korisnika koji njegove podatke i prognoze prenose. Na primer popularna vremenska prognoza na Naslovi.net potiče sa W2U. I mi smo mislili da napravimo stranu sa njihovim podacima. Najlepši su i najkoncizniji sa predstavljanjem podataka. I ako mislite da su zbog naziva i menija na više jezika strana firma, prevarili ste se, naš čovek koga ćemo kasnije pomenuti stoji iza tog projekta.

 

Republički hidrometeorološki zavod

http://www.hidmet.gov.rs/

Republički hidrometeorološki zavod je zapravo izvor svih relevantnih informacija za Beograd i Srbiju. Što se tiče trenutnog stanja vremena oni su najtačniji, i njihove podatke prenose i svetski portali za vreme, verovatno i W2U. Što se tiče same prognoze za naredne dane, tu se uključuju i radarski izveštaji i uopšte iskustvo meteorologa, da oseti one finese vremena i da što tačnije pogodi naredne dane. Da su samo malo angažovaniji da od svog sajta naprave pravi i efektan portal, sa app i android aplikacijama za računare, web mastere i mobilne telefone bili bi ubedljivo najznačajniji sajt.

 

Vreme. Yubc.net

http://vreme.yubc.net/

Iako star, od 2002 godine ovaj sajt i dan danas postoji i privlači publiku. Njegov osnivač je gospodin Ivan Ristić, naš poznanik, inače osnivač i vlasnik Weather 2 Umbrella, ko to nije znao. Sajt je star i demode, ali publika ga i dalje voli pa postoji i dan danas.

 

RS Vremenska prognoza

http://rsvremenskaprognoza.com/

Agregator vremenske prognoze iz drugih izvora. Ništa posebno.

 

Prognoza vremenska – regionalni portal za vreme

http://www.prognozavremenska.com/

Još jedan od agregatora podataka za vremensku prognozu po gradovima eks Jugoslavije, dobro postavljen i pregledan dizajn, podeljen po glavnim gradovima regiona, što može biti praktično.

BioImunitet biljne kapi za imunitet i za jačanje imuniteta

BioImunitet biljne kapi za imunitet i za jačanje imuniteta održavaju vaše zdravlje po svakom vremenu

 

Inostrani portali i vremenska prognoza

Uglavnom veliki i glomazni portali za mnoštvom podataka, o morima, vetrovima, sunčevom zračenju, alergenima u vazduhu, itd. Neki od njih su vrlo korisni i laki a neki traže napredna znanja. Neki imaju dobre skript zapise i vidžete koje možete postaviti kod sebe na sajt ili na desk top.

Mi smo izabrali selekciju po nama najboljih i najzanimljivijih sajtova za vremensku prognozu sa linkom ka glavnom sajtu i linkom ka prognozi za Beograd.

 

Tačna Vremenska prognoza za Svet, Evropu, evropske gradove i svetske gradove

.

WeatherBug

http://weather.weatherbug.com/

Ako želite da na svoj desktop stavite lep i zanimljiv widget sa on line vremenskom prognozom, onda isprobajte Weather Bug. Mada im u zadnje vreme widget za blog ne radi.

 

Weather Channel

http://www.weather.com/

http://www.weather.com/weather/today/SRXX0005

 

ARL – Air resource laboratory

http://ready.arl.noaa.gov/

 

AcuWeather

http://www.accuweather.com/en/rs/belgrade/298198/weather-forecast/298198

Kao što vidite njihov vidžet smo postavili na blogu, i samo postavljanje je dosta lako, tim pre što imaju dosta mogućnosti, možete da birate veličinu, opseg podataka, temu …

 

Weather on line

http://www.weatheronline.co.uk/

http://www.weatheronline.co.uk/Serbia/Belgrade.htm

 

Eurometeo

http://www.eurometeo.com/english/forecast/city_LYBE/weather/belgrade.htm

 

Wunderground

http://www.wunderground.com/global/stations/13274.html

. . .