Filmski kritičar

 

Konan i Rambo su moderni Crnogorski kraljevi

 

Počela je izborna kampanja u Srbiji. I imi imamo favorita i kandidata za predsednika. To je Boro Miranović. Nema veze što nema Srpski pasoš, dobiće ga od ministra policije po skraćenoj proceduri a sve u cilju zaštite ustavnog poretka naše zemlje. Jer, ko će nas bolje štititi nego ovakav kralj. Bez Bore kralja ne valja. Istorija je to nedvosmisleno pokazala u zadnjih 10 godina.

Crnogorski bodibilder, glumac i statista Boro Miranović je krajem devedestih godina bio svojevrsna medijska atrakcija u Crnoj Gori jer se kandidovao za Predsednika Crne Gore.

Obučen u kostim Konana sa krunom na glavi uokvirenoj dugom kosom sa loknama i ogromnim mačom u rukama, Boro se predstavljao kao predsednički kandidat na neobičan i upamćen način. I do danas nam je ostalo nejasno, da li je on stvarno takav ili je samo glumio svoju ulogu, nalik na prosto proširene uloge kaskadera koje je dobijao u Holivudskim filmovima. U svakom slučaju ustalasao je javnost svojim metodama političke promocije. Primitivna parodija primitivne sredine.

Po nama, njegova scenografija, priče i pojava su svojevrstan prikaz nas samih u iskrivljenom ogledalu. Zato ga i predlažemo za danas. Slična pojava koja dolazi iz Crne Gore, doduše mnogo inteligentnije i sadržajnija je Rambo Amadeus, muzičar.

Vrlo je zanimljivo sociološko pitanje da su dva lika parodije savremenih mitskih junaka, Konana i Ramba, upravo došli obojica iz Crne Gore, Boro Miranović i Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Da li ima nečega u crnogorskom genu da toliko voli sprdnju i super heroje iz Holivudskih filmova.

Pogledajte Borov kratki promo film za izbore. Da se pravom parodijom zagrejemo za nastupajuću izbornu kampanju.

Nije za najmladje.

. . .

Kralj Crne Gore Boro Miranović

. . .