Velibor Mihić

 

KAKVI SVE POLJUPCI POSTOJE

Vrste poljubaca – nazivi i opisi svih vrsta poljubaca

 

Poljubac obraz-obraz – tek da prođe vreme!

Ma, tu i nema poljupca!

 

Vazdušni – poljubac blizu glave onog s kim se pozdravlja; čuje se, samo, zvuk poljupca ali fizički kontakt ne postoji; obično ovo rade devojke koje imaju puno šminke na licu.

Video sam sto puta… Tako je, kako je… Obe strane poljube vazduh i do viđenja, bilo mi je drago!…

 

Poljubac u čelo – roditeljska vrsta poljupca, obično otac tako ljubi kćer, znak zaštite, dobrote i razumevanja prema svom detetu.

A ako je muž kriv, supruga mu „poturi“, samo, čelo: dobiće usne kad zasluži! Pošteno!…

 

Poljubac slepoočnice – nešto slično poljupcu u čelo, sem što se ovaj poljubac koristi i za vreme predigre kao znak neodoljivog sviđanja.

Recimo da je tako. Nemam potvrde!

 

Blic poljubac – poljubac u usta; retko se praktikuje na Balkanu, ali, ipak, postoje ljudi koji se tako pozdravljaju, najčešće su, to, poljupci u krugu  muško-ženskih prijateljstava, ali i poljubac kćeri s majkom.

Svoje mišljenje zadržavam za sebe! Imao bih, ovde, štošta da primetim…

Višestruk poljubac – za našu zemlju predstavlja tri puta, desni-levi-desni obraz, za neke druge zemlje dva, neke četiri (obično se kreće od desnog), dok,  npr., u nekim zemljama postoji i varijanta poljupca desni obraz-levi obraz-blic poljubac u usta.

E, kad sam ovo (prvi put) pročitao, laknulo mi je, pravo da vam kažem: eto, neki se ljube i više od tri puta! Mislio sam da su Srbi jedini na svetu!

 

Trostruk poljubac – i to postoji – čudo nad čudima! U isto vreme! Mimo fizike! Retko se viđa ali se,  eto, dešava, obično kad se dve osobe nalaze s  trećom i u isto vreme se poljube u obraz!… Cmok-Cmok-Cmok!!!

Ostao sam zapanjen… Tolika nestrpljivost!… Kao da sutra svi rade pa nema vremena!

 

Poljubac u uvo – obično šala između dvoje ljudi.

Ma, mene je majka dva-triput poljubila u uvo, sve sam zvezde video! Jadna moja bubna opna!

 

“Zavodnički” poljupci – služe za zavođenje devojke! Razrađuje se, natenane,  strategija, pa, ako upali, dobro je! Ako ne, popravljaju se propusti i kreće u nov „napad“! Naša civilizacija je „odredila“ da, samo, muškarci mogu da zavode, a žene da budu zavedene!…

Svakako, izuzeci potvrđuju „pravilo“… Jeste li čuli za papučare?!… Pogrešili ste: drugo su papudžije!

 

Poljubac u ruku – ovaj poljubac je prvi iz ove vrste, iako u neku ruku predstavlja znak poštovanja, takođe je i poznato da se u rukama nalazi veliki broj tačaka koje pružaju zadovoljstvo kad su stimulirane …

Nema ljubavi bez dodira. Formula: flert-dodir-ljubav. Jednom  prilikom, u intervjuu, Tesla je kazao kako „nikad nije dodirnuo ženu“. Da li je Tesla mislio doslovno ili ne, predmet je nagađanja. Zaista, naučni genije kakav je bio naš i svetski gorostas iz Smiljana, da li je, ikad, poljubio ženu! Možda se „žena“ „skrivala“ u onoj Teslinoj golubici o kojo je često govorio?!

 

Poljubac kraja usana – jedan koji češće primenjuju žene ali važi isto i s muške strane, naime on predstavlja propuštenu situaciju za poljubac, tj.,  kad vas “drugarica, drug” poljubi u kraj usana: to univerzalno znači “zašto me nisi poljubio/la?!”…

Umesno pitanje. Mnogi poljupci su propali samo zato što su ostali napola! Nedorečeni! Nedoljubljeni!…

Poljubac vrata – ima dve različite vrste poljubaca vrata, jedna je kao predigra, druga je  zavodnička, kad je poljubac blag i ne duži od nekoliko sekunda, bez jezika i griženja, ali vlažan ili suv, sami procenite. Vrat se smatra sve od linije vilične kosti do korena vrata, tu gde se koža s vrata susreće s ramenom…

Zna se, erogena zona. I te kakva! Može „mali mrav“ da vam šeta tamo-amo, gore-dole, ali, kad zađe u predeo vrata, osetićete ga!

 

Francuski zavodnik – brzo vas asocira sam naziv ovog poljupca: ljubljenje s jezikom i gomila poljubaca ruke s unutrašnje strane, počev od korena šake do unutrašnjeg dela lakta. To predstavlja mesto gde nežni vakuumski ptitisci tj., poljupci, dovode devojku do prijatne senzacije, erotskog doživljaja; devojke, obično, ovaj gest razumeju kao “sviđam se ovom dečku” i neverovatno je kako devojkama prija ovaj poljubac, pa, makar, i ne znale ni reč francuskog! Takođe postoji još varijacija gde jačim vakuumskim poljupcem poljubimo kožu s unutrašnje veoma osetljive strane lakta. Poljupci iznad lakta, već spadaju u intimnu zonu, unutrašnja strana ruke je izuzetno osetljiva. Ostale vrste poljubaca su, pretežno, između partnera, tako da tu nema više raščlanjivanja… uživajte, probajte, sladite se!

Ne znam da li je tačno, ali, čuo sam: oni koji vole da se ljube, kojima je, to, prioritetno, brže naulče francuski! E, sad, teško je, bez odgovarajuće naučne aparature, proveriti…

BioImunitet biljne kapi za imunitet i za jačanje imuniteta

Najbolje biljne kapi za imunitet i za jačanje imuniteta

 

Poljubac usana poljubac koji traje nekoliko sekunda tako što usne klize jedne preko drugih,  kao da želite da nekog zagrizete usnama (o, dešava se i to!); ovaj poljubac može biti suv ili vlažan (odnosi se na pljuvačku).

Ova vrsta poljupca može biti neprijatna sutra na poslu: nosi se flaster. I svi znaju šta ste „radili“ prethodne noći! I svi se čude, a „radili“ su isto!

Vakuumski poljubac – ima i takav! To je onaj zvučan-bučan poljubac usana koji obično zna da privuče pažnju na zaljubljen par; suv poljubac, takođe, može biti i poljubac u obraz, ponekad je vlažan ali je lepši suv; ova vrsta poljupca je često u kombinaciji s nekim drugim, i, još češće, svud po telu između zaljubljenih…

Nekad je toliko jak da se čuje i kroza zid! Često ljubomorni zovnu i policiju: pomagajte, bučno se ljube! A nisu krivi ljubavnici već vakuum i tanki zidovi! Verzirani policajci, znaju, to i tolerišu buku dok ne pređe određen broj decibela da se ne sruši kuća!

 

Poljubac s pritiskom šta je, to?! E, to je kad  usnama kao da pokušavate da naduvate balon, pa se predomislite i začuje karakterističan zvuk koji preti pucanjem!…

Čitao sam, negde: sve je prštalo koliko su se snažno (čitaj: bučno) ljubili!

 

Bolan poljubac – predstavlja kombinaciju vakuumskog poljupca, poljupca s pritiskom i grickanja bilo kog dela tela; naziv je dobio, samo, zbog ugriza koji ponekad mogu biti bolni, ali ne bi trebalo!

Nisam imao te sreće, i žao mi je! Mislim: da me grizu! A nisam grizao ni ja! Stidljiv, po prirodi!… Što se tiče francuskih poljubaca, ima ih više vrsta…

Npr.:

Tornado – jezici partnera se kružno kreću, unutar ili izvan usta, jedan oko drugog.

Hm, umešana i meteorologija!

 

“Vortex“ – nalik na „tornado“, ali, jezici se pomeraju od vrhova, kružnim pokretima sve do korena jezika, istovremeno kod oba partnera; ili jedan miruje dok drugi „potpiruje“ „tornado“ ili vortex.

Reč „potpiruje“, „legla“ mi je ovde, u ovom opisu!

 

Francuska masaža – poljubac koji je blagu masaža jezika onog kog/koju volite – jezikom! Ovaj jezik svi znaju!

Slažem se.

 

Doggy – pasji – ovo je vrsta francuskog poljupca kad  partneri istovremeno ližu jezike, međusobno, obično je veoma vlažan i neki parovi ga izbegavaju, a neki, čak, ni ne znaju da postoji.

Bez komentara! Jedino: a kako se za ovaj poljubac saznalo, ako svi ćute?!

Judin poljubac izdajnički; ružan, prokažen. Ne spada u lepe poljupce.

A zna se kako je Juda „prošao“!

 

Soul kiss – poljubac duše; veoma stara vrsta, još od Adama i Eve! Naziv je dobio što partneri, dok se ljube, na francuski način, ujedno jedno drugom daju “veštačko“ disanje – inače bi se ugušili! Ranije se verovalo da se, preko izdaha, iz usta, može „oteti“ nečija duša. Otud naziv.

Bogami, efektno!

 

Hladno/vreo poljubac kad jedan partner uzme vrlo rashlađeno piće (u usta), a drugi veoma toplo, tako da im usta posle pijenja budu rashlađena, tj., ugrejana! Kontrast! Čuda stvara! Led i vatra!

Tip koji je ovo „pronašao“, znao je termiku.

 

Sladak poljubac jedan partner uzme (u usta) nesto tečno i slatko (najbolje med, sulc od slatka ili sirup), zatim sledi poljubac s jezikom. Ili partneri presipaju piće jedno drugom iz usta u usta. Ne sme da se priča jer ljubav može da se „prospe“! Ćuti i uživaj! Ovde je ćutanje mudrost a ne zlato! Erotičnost!

Da, beše, to, u nekom filmu, ali… ali… da me ubijete… Da nije… ne!… nije taj… Da nije… ne, ni taj!… Treba mi vremena da se setim… Naslov filma, imao je dve reči. Prva „Carstvo“, ali druge se ne sećam! Sećam se, samo, da sam sedeo na patosu, u Domu omladine, u Beogradu: nije bilo mesta ni za iglu „u plastu sena“!

 

Pijan poljubac isti kao prethodni, samo što u usta partner uzima malu količinu „žestine“.

Hm, zabranjen je u toku vožnje, pre i posle, bolje s mirom nego da duvate u… u… znate na šta mislim!

Frostbite – promrzli poljubac partneri uzimaju ispod jezika led pa sačekaju da se malo otopi; zatim „ide“ standardan poljubac. Zanimljivost ovog poljupca je što može da se kombinuje s prethodna dva.

Probao sam, nije mi uspelo! Kokteli mi nisu jača strana. Što ne znači da vi… itd.

 

Icecream kiss poljubac sa sladoledom. Partner uzima (u)griz sladoleda u usta pa sledi francuski poljubac.

Pogodan za plažu.

 

Poljubac sladokusaca ovde jedan od partnera uzima u usta nešto vrlo slatko (čokoladni sirup, polurastopljenu čokoladu, kocku šečera, karamelu);  sledi presipanje/prebacivanje u usta. Ćuti se, žmuri se i „sanjaju“ slatki snovi.

Inspirativno. Samo za talentovane. Amateri: stop!

 

Wave – talasast poljubac jezici se pomeraju gore-dole, levo-desno ili u nekoj kombinaciji koja liči na talase.

Nije loše imati snimljene zvuke morskih talasa. Atmosfera će biti bogatija.

Suck poljubac sisanje jezika; dosta jednostavan naziv sve govori.

I više od tog.

 

Hunter poljubac lovac; ovde se lovi protivnička usna(e) kad sledi nežno lickanje posle čeg se prelazi na tipičan francuski piljubac.

Važan je redosled. Svakoj fazi treba dati odgovarajući značaj jer se zadovoljstvo ne može vratiti unazad.

 

Fisher-cat poljubac pecaroš-mačka; jedan od najuzbudljivijih poljubaca; onaj od kog počnu da lepršaju leptirići u stomaku (ili da trnu zubi); sastoji se iz tog da partner/ka počne ka dugom francuskom poljupcu, brzo ga prekine, zatim polako ljubi predeo oko usana prtnera/ke pa se nastavi na francuski; „caka“ je u tom što usne treba da beže, da se sklanjaju da ne bi bile ulovljene.

Život je kratak, jednom se ljubi! Sve kasnije su, samo, varijante!

 

Vizuelizirajući poljubac ovo je isto jedan od veoma moćnih poljubaca; pre nego sto ćete poljubiti onog/onu kog/koju volite, kažete da zatvori oči, zatim  „odvedete, rečima“, na neko prijatno mesto, kažete da će tamo vrlo uživati… tj., skraćeno ispričate jedan romantičan scenario; najzad, kažete da zamisli poljubac, a onda – bum! tras! – poljubite.

Iako se ne žudi za iznenađenjem, ovaj faktor, kad do njega dođe, efektno deluje baš zato što je iznenadan.

 

Šljiva-poljupci ostavljanje masnice na vratu od blagog isisavanja kože.

Krije se maramom ili visokom kragnom. Ne moraju, sutra, baš… itd.

 

Tiger-poljubac – tigar; polako, s leđa ili od napred, priđite partneru/partnerki, ponašajte se kao da ćete ga/je poljubiti u obraz, ali zatim „pristupite delu“. Molim: bez bola!

BioCapillary biljne kapi za cirkulaciju jačanje kapilara i čišćenje krvi

Najbolje biljne kapi za cirkulaciju i jačanje kapilara i vena – čuvaju srce

 

Silent Assasin poljubac „tihi ubica“; tiho i polako, s leđa, prilaženje partneru/ki, tako da ne primeti pa sledi zagrljaj oko vrata (blaga kragna!) i – pravo na usne.

Treba vežbati, savladati tremu.

 

Anđeoski poljubac nežni veoma usporeni poljupci  kapaka.

Vode, pravo, ka sedmom nebu.

 

Eskimski poljubac dodirivanje nosevima, gde naizmenično se “šamarate“ vrhovima noseva.

Rečnik nije potreban; svi imaju noseve.

 

Sviđaš mi se poljubac onaj dug poljubac u obraz što, ponekad, izgleda, pomalo, čudan, ali i prijatan zato što je toliko dug; može biti i vlažan i suv.

Što duži, to rečitiji.

 

Poljubac vrata ovaj deo tela je velika i osetljiva erogena zona kako kod žena tako i kod muškaraca, prilikom poljupca vrata, ima raznih varijacija – suv: kad jedan partner poljubi drugog u vrat, s izrazitom nežnošću (grublji muškarci, ovo vam je prilika da pokažete da znate biti i nežni, ali samo kad hoćete!) gde, posle, donje usne mogu, nesmetano, da klize po vratu ostavljajući vrlo erotičan osećaj; mokar:  ovde je uključen i jezik kao i kliženje usana; vlažni poljupci mogu pokvasiti ceo vrat; kad je hladno vreme, samo unutra jer se vrat/ovi rashlađuju.

 

S ugrizima kombinacija prethodna dva, ali ovde su uključeni i ugrizi s vremena na vreme kao faktor iznenađenja.

Još jedna varijanta.

 

Pričljivci poljupci pri kojima se govore „slatke male stvari“, uz bogat dodir usana.

Držite meru, nikad ispod ljubavi!

 

Obrnuti poljupci kad ste, na neki način, okrenuti naopačke u odnosu na partnerovu glavu.

Bez komentara!

Ugriz brade – sam naziv sve kaže.

Samo za upućene. Sutradan je potreban visok šal.

 

Grickanje uveta ono je veoma prijatno, posebno ako se uradi kako treba; ne treba „slinaviti“ uvo; ubedljivo najveće zadovoljstvo stvara samo-samcato nežno grickanje, eventualno pokoji prelaz jezikom preko ivice uveta; neki vole da im se sisa donja polovina uveta, resica, neki su za drugi pejzaž.

U anatomiji ljubavi, sve je dozvoljeno pod uslovom da je svojevoljno prihvaćeno i da prija. Sve ostalo je prljava pornografija od koje se pravi ljubavnici gnušaju, stide i klone.

 

Slatke/slane usne kombinacija šećera i soli. Dogovore se šta će ko i koju usnu. Slede iznenađenja.

Poljupci za-po-kući.

Buzz poljubac poljubac pri kom partner pravi vibracije usnama na koži partnera, tako što, dok su mu usne naslonjene na njen vrat, izduvava u maloj količini vazduh što stvara vibracije.

Dakle, uz boje, mirise i zvuci!

 

Poljubac svilene bombone kad neko od zaljubljenih stavi svilenu bombonu u usta i onda se ljube na fancuski način dajući bombonast ukus poljupcu.

Ništa novo. Jedino bombona.

 

Kiss killer za vreme dugog i strastvenog ljubljenja, jedan partner naglo ustane i ode u susednu sobu ili da „pogleda“ nešto (npr., koliko je sati). Ovo proizvodi snažnu požudu, pa će drugi partner vrlo uskoro tražiti još!

Recimo da je tako, treba proveriti. Ipak, ne ostajati, predugo, u susednoj sobi jer vam draga/dragi može… u vidu „lastinog repa“… pobeći. U stvari, prođe „akademska četvrt“, niko nema pravo da… itd.

Ghost kiss poljubac pri kom ne postoji dodir,  a izgleda ovako: nežno prelaženje na nekoliko milimetara iznad partnerkinih/ovih usana, obraza očiju… znajte da posle ovog sigurno ide heavy makeout. Isto kao i prethodna varijanta stvara veliku ljubavnu požudu.

E, baš ću da proverim… Ako ne dobijem nogu.

 

Cherry kiss poljubac pri kom delite, s partnerom, na strastven način, polovinu višnje, jagode ili cherry karamele.

Hm, kao voćna salata.

 

Mint jedan partner uzme neku izuzetno ljutu bombonu (tik-tak, mentos, mentol…) i onda je zajedno jedete, tj., razmenjujete je jezicima dok se ne istopi.

Slično, već spomenuto. Da li postoje bombone na bazi rena? Video sam u apoteci bombone na bazi: zelenog čaja, kamilice, meda. nane/mente, B-vitamina, C-vitamina, kafe… i dr. Setih se: a na bazi ljute paprike, obe alave… pardon: aleve?!

 

Romantičan poljubac već slutite.. da, to je onaj poljubac kad posle nekoliko minuta u zagrljaju pređete na usporeno ljubljenje usana, zatim na francuski… i dalje ste zagrljeni kao da ne postoji niko i ništa oko vas.

Doživljaj bi bio udvostručen u vozu „Romantika“.

Šaljivi poljupci – oni su posebna vrsta, pomalo detinjasti ali vrsta koja širi pozitivnu energiju među ljubavnim partnerima.

Ali, dragi moji ljubavnici, ne zaboravite: ljubav nije šala!!! Ne igrajte se ni ljubavi ni ljubavlju – mogli biste da se opečete!!!

 

Ukradi-i-beži nešto nalik na kiss killer sem što ovde date partneru blic poljubac i onda otrčite od njega (najbolje je ovo raditi na ulici); ako potrči da vas vija, upao je u zamku; nastavite da „bežite“ od njega/nje i, kad vas uhvati, dajte mu/joj za uzvrat dugu „francusku masažu“ – kao nagradu!

Teško je pratiti, ovi poljupci zahtevaju dve-tri probe bez suflera.

 

Balon-poljupci – dok se ljubite, naduvajte partnerove obraze; ovaj poljubac obično proizvede zasmejavanje između partnera.

Samo po dogovoru. Lepo-čudni poljupci. Skroz-naskroz originalni… Hm, bolje da se smejete, nego da plačete! Pa, ipak… I u poljupcima treba biti na visini ljubavi! I te kako! I uvek! Jer… igra… poigravanje… nikad ne donosi korist: da ne bude – igračka-plačka!

Gummy-poljupci – jedan partner naduva balon od žvake a drugi ga buši poljupcem-ugrizom.

E, i deca se ljube: videla od starijih! Godina 18 (osamnaest) – pravo vreme za poljupce!… Molim?… A, tooooo!

 

Dizzy kiss vrtoglavica: vrtite se u kruggg…. i onda, kad vam se zavrti u glavi – poljubite se.

Možda na ringišpilu? U susednim korpama?

 

Gušterov poljubac – dodirivanje usana vrhom jezika,  pritom da je to lickanje usana vrlo brzo, kao kad  gušter ili zmija palacaju (jezikom).

Poznato od Adama i Eve.

 

Poljubi me filmski! – Budite svoj scenarist, glumac i reditelj!

Sve je rečeno. Originalnosti, ime ti je ljubav!

 .

Nije loše znati, „čak-šta-više!“

Baš tako: znati i primenjivati! A svako iskustvo se plaća! Ne dozvolite da ga otplačete! Život je kratak, zato nek bude sladak! I iskren! I nezaboravan!

Dakle, između ostalog: veoma je važna – za poljupce – oralna higijena! Tj., higijena usta, usne duplje.

Perite zube, ispirajte usta! Ne ogovaranjima, već, za to, predviđenim vodicama, pastama!

Nisu slučajno zubari najbolji ljubavnici!

Pored obavezne redovne oralne higijene i/ili žvakaće gume – žene bi, pre poljupca, trebalo da skinu karmin ili sjaj za usne, kako ne bi prijatno iskustvo ukusom šminke pokvarile i učinile neprijatnim.

Usne treba da budu vlažne kako bi poljubac bio lepši. Dovoljno je, samo, jednom-dvaput, preći jezikom preko usana pre poljupca. Da usne dobiju sjaj!

Koliko god strasno bilo i koliko god eksperimentisali – budite nežni i „radite“ sve predano, iskreno i polako.

Ne zaboravite ruke – one se mogu nalaziti oko partnerovog struka, na njegovom licu ili telu. U svakom slučaju – dodatno će doprineti jačini osećanja, zadovoljstvu i romantici.

I kada se zanesete, pazite da se ne sudarite zubima, nosevima, protezama ili naočarima.

Ljubite se što više! Na taj način ćete stvoriti sopstven stil i otkriti šta najviše odgovara i vama i vašem trenutnom partneru. Budite prepoznatljivi po sebi, po svojoj ljubavi! Stvorite svoj „potpis“! Svoj „pečat“! Budite, samo, vi, i niko drugi!

Začinite, malo! U poljubac možete uključiti i neku hranu (predlozi: krem od čokolade, med ili jagode), možete ga izvesti u nekom neočekivanom trenu ili na neočekivanom mestu… ili … smislićete i sami šta bi se vašem partneru/ki posebno dopalo. Pored angažovanja preko 30 mišica lica, kad se ljubite, oslobađaju se hormoni koji podstiču osećanja  vezanosti, dobrog raspoloženja, zadovoljstva, sreće… A kao što, već, verovatno, znate – i srce ubrzava svoj rad!

Dakle – ljubljenje je zdravo, prijatno i usrećuje. Uopšte nema kalorija, naprotiv, smanjuje ih, kao dijeta, može se upražnjavati bilo kad i bilo gde. U liftu, na krilu aviona, na dimnjaku! Ukoliko ste, već, našli i pravu osobu – sve ovo vam je nadohvat ruke, tj., na dohvatu!

Čak i najnežniji poljubac, uzrokuje „oluju“ u mozgu.

Gospođa Kama Sutra kaže da treba početi od usana! Naučno objašnjenje je da, samo, mali dodir usnama stimuliše velik deo mozga, mnogo veće područje od onog koje bi aktivirala seksualna stimulacija ispod struka! Neverovatno! Zato: slava poljupcima!

A ljubimo se vekovima, milenijumima, od Adama i Eve… doslovno!

Postoje dodiri usnama kad nisu pravi poljupci: kad se, davno-davno, ali, i danas, još, ponegde, hrana žvaće i daje deci usta-na-usta! Tamo gde nema prodavnica, mlekara i sl. Uslov opstanka! Podizanja dece…

Neka južnoafrička plemena ljubljenje smatraju uznemirujućim, a među nekim afričkim i južnoameričkim plemenima, bilo je potpuno nepoznato! To niko, još, nije uspeo da objasni: ne znaju za poljupce!

Već je pomenuto: Eskimi se dodiruju nosevima.  Maori mirišu partnerovo lice tolikom silinom da usisavaju kožu između nosa i gornje usne, iako nema dokaza da takav način ljubljenja ima istu hemiju kao i ono klasično…

Uvek pamtimo prvi poljubac… Kako smo ga dobili, kako smo ga prmili! Jedno bez drugog ne ide!

Ako ste poput većine, prvi poljubac ćete pamtiti bolje od gubitka nevinosti. Nije jasno zašto, ali može biti povezano s tim da je poljubac prvi korak prema seksualnosti i svim važnim odlukama koje s tim dolaze. Poljubac, zaista, deluje poput prirodnog testa: govori nam želimo li s tom osobom da nastavimo vezu.

BioRelax biljne kapi za smirenje i nesanicu biljni lek za slabe živce

BioRelax biljne kapi za smirenje i miran san nakon niza poljubaca

Greške u ljubljenju

Dve ključne stvari kod ljubljenja su hemija i tehnika. Nad hemijom, možda, nemate kontrolu, ali, bar, na svojoj tehnici ljubljenja možete da poradite kako ne biste došli u situaciju da pokvarite osećaj koji bi trebalo da doživite.

Evo nekoliko najčešćih grešaka …

Prva greška: Napad usta!

Poljubac mora da bude nežan i lagan, a ne da izgleda kao da vas je napala pobesnela životinja.

Ako imate sumnje kako da poljubite partnera (posebno ako je u pitanju prvi poljubac) postupajte, oprezno. Počnite, polako i pustite neka vas nosi trenutak u kome se nalazite. Forsiranje strastvenog ljubljenja može vašeg partnera zateći. Budite oprezni. Ne brzajte. Ali, i ne oklevajte. Da ne ispadnete… hm… hm… Ponekad je bolje prepustiti partneru da vodi glavnu reč – ako su, po vašoj proceni, takve okolnosti – nego da se opečete.

Druga greška: Bakin poljubac!

Ljubljenje bez jezika je najgore. poljubac ne mora da bude vlažan i klizav, ali ne mora biti ni potpuno suv i bez osećaja. Zatvorena usta i malecno coktanje nikom nisu uzburkali strasti, pa se potrudite da u poljubac uključite kompletna usta. Ne dozvolite da to budu samo napućene usne i malen „cmok“.

Treća greška: Loš zadah!

Nije baš romantično ako u ustima partnera pronađete ostatke hrane, ili osetite neprijatan zadah iz usta partnera. Uvek sa sobom nosite žvake ili bombone koje otklanjaju neprijatne mirise iz usta. Obavezno perite zube pre satanka. Nikakva superiorna tehnika u ljubljenju neće vas spasiti ukoliko imate neprijatan zadah.

Četvrta greška: Promašena meta!

Kako se osećate kad partner izvrši „napad“ poljubaca na totalno pogrešna mesta, kao što je lizanje brade i obraza? Prvo morate biti sigurni, pa, tek, onda delovati!

Radio poljubac – kad se čuje a ne vidi se!

Ovaj poljubac nije jasan. Možda virtuelan poljubac, poljubac budućnosti! Kad je lice nebo a obrazi oblaci!

 

Moji stihovi za kraj

 

I kad sve dođe

I ovo i ono

I treće

I manje i

Veće

I prođe

Ko bi rekao

Nestane ko

Ptice let

Da i lanjski sneg i

Sve sve

Baš sve draga/dragi

Sveeeeeee

I ono što

Što nikad nije moglo

Ni htelo

I to i to

Uprkos zakletvi

Sve reči zagrljaji sva

Svi snegovi i behari svu

I reka kad proteče

I planina se odseli

Preko mora tri

Sve suze i osmesi

Da prolazi prolazi

Sveeeeeee

I kad godine i lica

Odu ko vetar

Sva jutra

Sve noći bez sna

U nepovrat u zaborav

Sećaj me se sećaj

Sećaj me se

Sećam te se sećam

Sećam te se

 

U poljupcima

U poljupcima

U poljupcima

 

oOo

 

Evo Vam, na kraju, malo poljubaca, s JUTJUBA! Uz muziku, svakako! Muziku ljubavi!

 

 

A ovde je prvi snimljen poljubac, iz 1896:

 

. . .