Jelena Obrenović

 

Ako se spremate u knjižaru da kupite sebi knjigu za čitanje ili knjigu kao poklon za rodjendan, imamo nekoliko preporuka za vas, zavisno od toga kome ste knjigu namenili, sebi ili drugima, penzionerima, deci, prijateljima.

Naše preporuke susledeće knjige za ovu nedelju:

. . .

 

Projekat: Dug i zdrav život

Dr Hauard S. Fridman i dr Lesli R. Martin

Prekretnica u odnosu prema životu i  zdravlju, nastala na osnovu osmodecenijskog istraživanja

 

U čemu je tajna ljudi koji dožive duboku starost, a još su vitalni, zdravi i vedrog duha?

Pre više od osamdeset godina je započeto ozbiljno naučno istraživanje da bismo mi danas mogli da pružimo odgovor na ovo pitanje.

Usput je otkriveno da su mnoge zdravstvene preporuke nepromišljene ili jednostavno pogrešne. Zapravo, standardni medicinski saveti često će samo izazvati stres.

Istraživače je iznenadilo to što oni koji su poživeli dugo, nisu našli tajnu zdravlja u brokoliju, medicinskim tretmanima, vitaminima ili džogingu. Tajna je mnogo jednostavnija.

U knjizi su navedeni putokazi za duži i zdraviji život, koji će svakom od nas biti od pomoći. Ova uputstva ne zahtevaju posebne veštine ili izuzetan trud. Na vama je samo da načinite pravi izbor.

. . .

 

Muzika mog života

Kursat Basar

 

S ljubavlju iz Turske, o ljubavi izmedju Zapadnjakinje i Turčina.

Ovo je priča o ljubavnom trouglu, intimna ispovest junakinje koja pripoveda o tome kako se udala za turskog diplomatu.

I kakav je dramatičan i korenit preokret u njenom životu usledio kada je napustila idiličan roditeljski dom i otišla sa mužem u Ameriku, gde se prvi put strasno zaljubila – ali u drugog čoveka.

Roman, koji nas svojom izuzetnom ljubavnom pričom vodi širom sveta, započinje i završava se u Turskoj, a u njemu se prepliću sva pitanja koja pred modernu ženu postavlja ljubav razapeta između braka, dužnosti i duboke strasti, želje za emocijama i razumevanjem.

Roman je prožet ljubavnom dramom, preokretima, toplinom i čežnjom za vremenima sreće, pun je muzike, koja ostavlja večni trag kraj postelje ove junakinje, u kojoj će mnoge čitateljke prepoznati i deo sebe.

 . . .

 

Modeli od Papira – Životinjska farma

 

Ovo su sjajne interaktivne knjižice za decu i odrasle.

Svojim mališanima možete pomoći da sastave životinje, a onda se možete zajedno igrati.

Napravite svoju životinjsku farmu od papirnih modela životinjske farme.

Kreirajte kravu, napravite prase i sastavite patku! Sastavite ih isecanjem, presavijanjem i lepljenjem modela, prateći uputstva korak po korak i vrlo brzo će vaša životinjska farma biti spremna za igranje!

U ovoj ediciji možete pronaći i sledeće naslove: Dinosauri, Divlje životinje i Mladunci domaćih životinja.