Priroda na Dar

 

Klasična medicina pronašla jednostavan i jeftin lek za rak

 

Dr Stanislaw Burzynski MD  Research Institute i lek za rak

Da li smo na pragu nove revolucije u lečenju kancera i da li je na pomolu novi i jeftin lek za rak? Svetska senzacija ili još jedan mit, tek godinama unazad se širom sveta priča o doktoru Stanislavu Burzinskom i njegovoj klinici koja leči rak. Ovog puta reč je o klasičnoj medicini i genetskoj personalizovanoj terapiji koja se sprovodi kombinacijom raznih klasičnih metoda. Da li je to novi pravac onkologije?

Reč je o terapiji za rak koja je do sada pokazala rezultate u lečenju 50 vrsti kancera. Suština terapije je da se prilagodjava svakom pacijentu ponaosob i njegovom tipu kancera, odnosno pravi se lek za rak koji eliminiše uzročnike nastanka kancera.

Cela ideja terapije je nastala kada je Dr Burzinski otkrio da u krvi pacijenata sa kancerom nema peptida, iz čega je zaključio da je u celom mehanizmu bolesti to jedna od ključnih stvari. Nastavljajući dalja istraživanja kao vrhunski biohemičar došao je do toga kako nastaju odredjeni tumori, i kako preokrenuti taj mehanizam uz pomoć ANP – Antineoplastons-a.

Antineoplastons (ANP) are peptides and amino acid derivatives, discovered by Dr. S. Burzynski, M.D., Ph.D. in 1967.

Dr. Burzynski first identified naturally occurring peptides in the human body that control cancer growth. He observed that cancer patients typically had deficiency of certain peptides in their blood as compared to healthy individuals. According to Dr. Burzynski, Antineoplastons are components of a biochemical defense system that controls cancer without destroying normal cells.

Chemically, the Antineoplastons include peptides, amino acid derivatives and organic acids. They occur naturally in blood and urine and they are reproduced synthetically for medicinal use. The name of Antineoplastons comes from their functions in controlling neoplastic, or cancerous, cells (anti-neoplastic cells agents).

Ono što je još važnije u celoj priči, radi se o terapiji koja je uspešno prošla zvanična klinička ispitivanja, nije u pitanju tretman koji se ne kontroliše od zvaničnih institucija. Kliničke studije su stigle do III faze ispitivanja, nakon čega ako se pokažu uspešnim na ljudskim dobrovoljcima ulaze u zvaničnu ponudu i prodaju. Do sada je doktor Burzinski vodio pravi mali rat sa Američkom agencijom za lekove oko procedura ispitivanja dejstva leka, jer su došli u jednu tipičnu situaciju kada se radi o novim metodama lečenja i dokazivanju dejstva leka za rak. Naime, FDA je htela da ima potpuni uvid u terapiju koju doktor prepisuju svojim pacijentima, i da sve bude standardizovano kako bi terapija i lek za rak bili naučno potvrdjeni.

S druge strane, njegov metod je bio adaptiran za svakog pacijenta ponaosob i menjao se u hodu u zavisnosti od analiza krvi i urina, zbog čega nije mogla da se uspostavi odgovarajuća metodologija terapije. Takodje, doktor Burzinski nije hteo da FDA službenicima pruži metodološki pristup, kada se šta i zbog čega radi, da ne bi neko prekopirao njegov pronalazak. S druge strane, FDA nije htela da prihvati metod koji ne može da se nadzire i tako u krug. Napokon, su posle mnogo prepucavanja došli do prihvatljivog rešenja i nastavili kliničke studije.

Postoji veliko interesovanje farmaceutskih kompanija da otkupe njegovu recepturu i naprave standardan lek za rak nekih tipova kancera ako se sve pokaže uspešnim. Doktor Burzanski za sada to odbija.

Da li je sve ovo istina i da li terapija deluje kako se tvrdi, pokazaće vreme i kliničke studije. Do sada je bilo mnogo senzacionalnih otkrića i lekova za rak koji se u kliničkim studijama nisu pokazali delotvornima i pouzdanima. Smatramo da je bitno podeliti informacije sa pacijentima. Pogledajte dokumentarni film o radu Dr Burzinskog i kroz šta je sve prolazio zadnjih decenija, borba sa FDA, sudovima. Film je na momente potresan svedočenjem izlečenih pacijenata i ima dosta preterivanja u smislu rada samog doktora.

Ipak, da i pored toliko sudskih procesa u Americi nije u zatvoru i nije mu zabranjen rad govori o tome da u njegovom radu ima nekih rezultata i da je možda na pomolu lek za rak, barem neke tipove raka jer univerzalni lek za rak ne postoji.

http://www.burzynskiclinic.com/

. . .

Dokumentarni film o doktoru Burzinskom i novi lek za rak

http://www.youtube.com/watch?v=1qG_ZWs04es