Zlatko Šćepanović

 

Isečak iz istorije poslovanje i čuvena advertsing kampanja najveće svetske kompanije za proizvodnju žvakaćih guma Wm. Wrigley Jr. Company, USA.

 

Kvalitet bez kompromisa i kada je jedna tako mala stvar u pitanju

 

Tokom II svetskog rata kompanija Wrigley koja je još i tada bila prestižni proizvođač žvaka, odlučila se na neobičan i inventivan potez da bi zaštitili ugled firme. Naime, zbog ratnih uslova, snabdevanje osnovnim prehrambenim proizvodima bilo je ograničeno. Istovremeno je potražnja za žvakaćim gumama skočila. Američka vojska dobijala je velike količine Wrigley žvakaćih guma zbog toga što je žvaka smanjivala nervozu, a pojačavala oprez i moral vojnika.

Kompanija Wrigley je došla u situaciju da nije mogla da opskrbi sve kupce koji su želeli kvalitetne žvakaće gume. I umesto da smanji kvalitet i proizvede više i dođe do ekstra profita, što bi mnogi drugi uradili, g. Wrigley je 1944. godine udarne brandove Spearmint, Juicy Fruit i Doublemint povukao iz civilne prodaje i počeo da njima snabdeva isključivo američke trupe širom sveta. Odluka koju je mogao samo da donese čovek visokih moralnih standarda.

Za građane je tokom rata proizvedena nova robna marka – Orbit. Kompanija je sasvim iskreno objasnila potrošačima da ovaj novi proizvod nije dovoljno kvalitetan da nosi standardnu Wrigley etiketu. U međuvremenu, najkvalitetnije sirovine su se jednostavno potrošile, pa Wrigley nije mogao da proizvodi žvake vrhunskog kvaliteta čak ni za vojsku. Tada je počeo i vojsku da snabdeva Orbitom, a jedinstvenom reklamnom kampanjom, koja je postala delom zlatne istorije advertisinga, zadržao je poverenje svojih kupaca. Reklama se sastojala od prikaza praznog omota za Spearmint žvake uz slogan:

“Zapamtite ovaj omot… To predstavlja žvaku finog kvaliteta i ukusa. Biće prazan sve dok kvalitet Wrigley Spearmint žvake ne bude ponovo stvoren.”

Situacija gde ukidate proizvodnju svog osnovnog proizvoda i uz to trošite novac da objasnite zašto ga nema, izgledala je samoubilački, ali je proistekla iz iskrenosti prema sebi i prema kupcima. To je kvalitet koji nije merljiv dolarima, već se iskazuje lojalnošću i ljubavlju prema potrošačima. A iskrenost i pozitivan stav se uvek na isti način uzvraćaju, što su kupci žvakaćih guma i potvrdili.

Wrigley kompanija ponovo je mogla da nabavlja vrhunske sirovine kad se rat završio. Speramint i Juicy fruit su se pojavili na tržištu 1946. godine, a Doublemint godinu dana kasnije. Iako se u SAD nisu prodavale dve godine, brzo su osvojile tržište i postale čak popularnije nego što su bile pre i za vreme rata. To je bila nagrada za pošten odnos prema svojim potrošačima.

Naziv “Orbit” je 70-ih godina iskorišćen za robni znak Wrigleyjevih žvakaćih guma bez šećera u Evropi. Svojim beskompromisnim kvalitetom Orbit je vrlo brzo stekao naklonost i poverenje Evropljana, zauzeo lidersku poziciju i nastavio da poštenim odnosom gradi dugotrajne odnose sa kupcem.

Zbog očuvanja vrhunskog kvaliteta etiketirni rok trajanja Wrigley žvaka je do 9 meseci (iako su upotrebljive tri puta duže), za razliku od konkurencije, čiji proizvodi imaju rok trajanja do 2 godine jer kako kaže osnovni credo kompanije Wrigley:

“Čak i za tako sitnu stvar kao što je žvakaća guma kvalitet je bitan”.

. . .

Edukativno promotivni tekst iz knjige „Upravljanje prodajom“ (Izdavač: Privredni pregled i Delta M, 2002 godina). Autor knjige Zlatko Šćepanović