Redakcija Bloga

 

Srpski blogeri idu u svet – Srbija putem web-a sve do Tokija

 

Sa zadovoljstvom obaveštavamo sve naše čitaoce i posetioce bloga Bašta Balkana da smo pokrenuli englesku verziju našeg bloga pod nazivom Balkan Garden. Novi sajt je kreiran za englesko govorno područje i namenjen je kako strancima koji borave u našoj zemlji i u regionu tako i svim čitaocima na engleskom jeziku.

Balkan Garden ima misiju da deo srpske i ex jugoslovenske kulture, misli i duhovnosti ponudi svetu kroz autorske i klasične tekstove. Želimo da promovišemo makar delić naših vrednosti kojih ima na našim prostorima. Balkan Garden neće u potpunosti biti isti kao Bašta Balkana, ali će pratiti osnovnu nit i imaće slične kategorije i vrste tekstova. Deo tekstova koji su objavljeni na Bašti biće prevedeno i objavljeno na Balkan Gardenu, i to oni tekstovi koji imaju smisao i značaj za englesko govorno područje.

Balkan Garden je filantropski projekat grupe entuzijasta koji je finansiran samo sopstvenim radom ljudi okupljenih oko njega. Nastao je bez ikakvih ideoloških pobuda, osim jedne ideje, da naše dobro podelimo sa svetom i napravim promociju one vredne i kvalitetne srpske kulture. Svi zainteresovani koji dele naša stremljenja i žele da svoje misli podele sa svetom putem našeg bloga pozvani su to i da učine.

Na Bašti Balkana je napravljena ikonica sa engleskom zastavom i nazivom eng koja vodi do Balkan Gardena. Pozovite sve svoje prijatelje iz inostranstva da nas prate.

www.balkangarden.com

Urednik engleskog izdanja Bašte Balkana je gospodjica Milica Mileusnić. Možete joj pisati na e mail:  [email protected]

Facebook strana Balkan Gardena je ovde.

Twitter strana Balkan Garden bloga je ovde.

Blog na engleskom će u sledećih mesec i po dana biti u beta verziji dok se sve njegove funkcionalnosti ne provere.

Dobrodošli. Welcome.