Aleksandra Popović

 

Kad muzičarke uzmu instrumente u svoje ruke

 

Čudesni gudački kvartet osnovan je 2000.godine. Kvartet je osnovan u nameri i sa zeljom da clanice ispolje razlicite vrste muzickog senzibiliteta pored klasicnog. Tako je nastao muzicki sastav koji je na svom repertoaru objedinjuje razlicite muzicke zanrove.

Uz nezaobilaznu klasicnu muziku kvartet na svom repertoaru neguje i jazz, latino, tango, pop, etno, filmsku muziku i dr. Na taj nacin clanice uspevaju da ono sto je prefinjeno i istancano u nijhovoj profesiji uspesno spoje sa svakodnevicom i priblize (modernom) svetu u kome zive.

Wonder kvartet je tokom godina imao veliki broj nastupa u najrazlicitijim prilikama – muzicki i kulturni dogadaji, proslave, rodjendani, zabave, humanitarni koncerti, vencanja i dr.

Iskustvo clanica kvarteta potvrdjuje i cinjenica da su proteklih godina, u razlicitim prilikama, saradjivale sa mnogim poznatim imenima svetske muzicke scene. Najdzel Kenedi, Monserat Kabalije, Hose Kareras, Kiri te Kanawa, Sreten Krstic i dr. samo su neka od imena sa kojima su clanice kvarteta tokom svoje profesionalne karijere saradjivale. Od 2004.godine Wonder kvartet je u stalnoj saradnji sa Aleksandrom Sanjom Ilic i etno sastavom Balkanika sa kojim je imao veliki broj nastupa po Srbiji i bivsoj Jugoslaviji.

U cilju da se muzika, njena poruka i radost muziciranja sto vise prenose Wonder kvartet sa uzivanjem priredjuje koncerte edukativne prirode za decu iz unutrasnjosti kojima je to, cesto, jedini kontakt sa klasicnom muzikom. Kvartet je proteklih godina ostvario saradnju sa mnogim poznatim muzicarima, medju kojima su Misko Plavi, Katarina Kacunkovic i dr.

Planovi Wonder kvarteta ukljucuju i snimanje novog cd-a sa autorskim materijalom kao i niz nastupa u zemlji i inostranstvu.

Unikatni zvuk i vrlo sirok repertoar su najbola preporuka za Wonder gudacki kvartet koji ce i u buducnosti igrati veliku ulogu u muzickom svetu.

Clanice Wonder kvarteta zive i rade u Beogradu.

. . .

Wonder String Quartet – Rock & Pop

httpv://www.youtube.com/watch?v=8DWqod1JUxw

—-

Wonder String Quartet – Scent Of A Woman

httpv://www.youtube.com/watch?v=nt_4HW2Pvkk

—-

Wonder string quartet-Take five

httpv://www.youtube.com/watch?v=MzDOWIPBwO8

—-